Ogród zielonej

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Mariolcia1962
1000p
1000p
Od: 25 wrz 2013, o 18:43
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Ogród zielonej

Post »

Soniu dałaś po oczach tulipanami ;:196 .
Muszę dokupić na jesień trochę , podobają mi się strzępiaste ;:306 .
Mój ogród na wsi
Pozdrawiam Mariola
Awatar użytkownika
witch
1000p
1000p
Od: 9 cze 2013, o 10:16
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Ja też dokupię, wiesz jakie mam braki? ;:oj ;:306
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2013, o 17:31

Post »

Kropko, slimak900 dziękuję, ;:196 czekam na tulipany chyba najbardziej, patrzę z okien i cieszę się kolorami. ;:108

Obrazek

Marysiu miło. ;:168 Tak pokazujesz swój ogród, ;:180 że nie może być nieciekawy, nawet jak sporo zniszczeń. Q of N kupiłam w B., tam raczej zgodne. ;:131 Mój aparat czasem przekłamuje kolory. Dziś zrobiłam nowe zdjęcia, chyba bardziej zbliżone do realu. Nawet jak to nie one, to i tak je lubię, bo nornice je przetrzebiły, a i tak kwitną. ;:215

Obrazek

Ewelinko dziękuję, dopiero połowa tulipanów kwitnie, jeszcze trochę was nimi pokatuję. :) Na werbenę zapraszam w maju, jak będziesz jechać do Rz.

Obrazek

Wandziu dziękuję. ;:196 Mam QN posadzone jesienią z innego sklepu. Jak zakwitną zobaczę różnicę. Białą naparstnicą bym się wyjątkowo ucieszyła, :tan ale różowa też ładna. Może gdyby wysiać nasiona białej samemu, uda się powtórzyć kolor. ;:218 Chyba jednak to od krzyżowania zależy, a owady pracują na wszystkich.

Obrazek

Aniu słońce przedziera się przez chmury, ale 10 stopni, dopiero po południu wybiorę się do ogrodu popracować, może temperatura wzrośnie. W przyszłym tygodniu zabiorę się za wykopki, bo czekam nadal na obudzenie się niektórych traw. Werbenę oddam w każdej ilości, ale odbiór osobisty. :)

Obrazek

Martuś ;:196 Jak raz wpadniemy w ogrodomanię, to już po nas. :D Ogród jest jednym z kilku najmilszych rzeczy, jakie mogą się zdarzyć człowiekowi w życiu. ;:108

Obrazek

Anitko miło, że chcesz się podzielić. ;:196 Czas pokaże, jakie kolory naparstnic wysiałam. Nasiona zebrane we własnym ogrodzie, w większości wschodzą dużo lepiej niż sklepowe. Mam przykład u siebie nie tylko z trawami. Cynie wzeszły w 100%, a sklepowe w połowie. Po tulipanach będą w tym roku donice z begoniami. Pierwszy raz zagoszczą na schodach. Na razie się hartują w produkcyjnych doniczkach.

Obrazek

Aga dziękuję. ;:196 Dziś niezbyt wyszukane odmiany tulipanów można kupić za małe pieniądze. Nie skupiam się na rarytasach, bardziej interesują mnie duże ilości w kępie, żeby była ładna plama koloru na rabacie.

Obrazek

Mariolu napisałam o tulipanach do Agi. Kupuję na wyprzedażach po 40-50 groszy zwykłe, a strzępiaste chyba były po 80 gr. W B rzadko udaje mi się zebrać 30-40 sztuk jednej odmiany.

Pospolity pierwiosnek z doniczki, czwarty rok żyje. Nawet jakiś podgryzacz nie zaszkodził mu w kwitnieniu.

Obrazek

Hosty w moim ulubionym stadium.

Obrazek

Biegnę popracować, bo chwasty po tygodniu lepiej się mają niż kwiaty. ;:134 Słońca wszystkim życzę. ;:3
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
witch
1000p
1000p
Od: 9 cze 2013, o 10:16

Post »

Ja robię podobnie, kupuję tańsze odmiany ale różne i sporo.
Awatar użytkownika
Mariolcia1962
1000p
1000p
Od: 25 wrz 2013, o 18:43

Post »

Soniu , ale masz Hosty , będą wielgachne ;:oj .
Ja sadziłam swoje w zeszłym roku wiosną i wychodzą po 1-2 kiełkach .
Jak długo trzeba czekać na takie przyrosty jak u Ciebie ? :wit .
Mój ogród na wsi
Pozdrawiam Mariola
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16

Post »

Piękne tulipany, Soniu! ;:63 ;:63 ;:63
Ja też spośród wszystkich wiosennych kwiatów najbardziej kocham tulipany. ;:303
Pozdrawiam. Lucyna
Jesień życia wśród kwiatów, zwierząt i ptaków - cz. 15 Zapraszam.
Ani jeden ogród nie jest urządzony raz na zawsze.
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aga czyli warto inwestować w tulipany. :) Najładniejszy widok na kolorowe tulipany z piętra. Jak wszystkie zakwitną zrobię zdjęcie z góry.

Mariolu hosty Albomarginata mają pięć lat, są ogromne, mają około 60-70 cm średnicy. Największe w tym roku uszczupliłam, bo rozkładają się na chodniku.

Lucynko miło, że mamy podobne spostrzeżenia. ;:196 Pierwsze maluchy cebulowe kwitną wcześniej, ale dopiero tulipany dają pokaz kolorów. ;:215
PEPSI
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 sty 2013, o 10:54
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Oj Sonia, ja ledwo żyję a Ty mi takie cuda pod sam noc. Wszystkie cudne, ale te białe to bajka ;:215 Sadzisz je w jakieś donice, bo nie doczytałam? I czekam na foto z lotu ptaka. Moje tulipany sadzone co roku i utykane w różne miejsca, nawet piętrowo czasami ;:173 oczekują na słoneczko, wiele już się pokazało, ale na większość muszę poczekać. Ale jak wazony zapełnione własnymi tulipanami i w domu i w pracy to znak, że sezon w pełni ;:136
chmielakowo
200p
200p
Od: 11 mar 2015, o 20:32

Post »

Tulioany skąpane w deszczu cieszą oko, tylko ten deszcz nie bardzo już mnie cieszy ;:14
Werbenę rzeczywiście hurtowo możesz sprzedawać i majątek zarobisz :)
Cieszy mnie, że piszesz, że trawki jeszcze śpią, bo moje Zebrinusy nie dają śladów życia...
Zeszło roczne Queen of the Night z biedronki wyrosły mi czarne, więc to chyba jednak pomyłka, aż jestem ciekawa jakie mi wyrosną z zakupionych tej jesieni
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Małgosiu mam cztery donice 10 litrowe z białymi tulipanami, trzy z Hakun i jedną z Exotic. Do dwóch Hakun dosadziłam bordowe Curly Sue, ale jeszcze są w pąkach. Może jutro będzie trochę słońca, to je pokażę. Stoją od północnej strony i mój aparat nie ma ochoty ich ładnie pokazać. ;:223 Nie bez powodu wydawano kiedyś fortuny na cebulki tulipanów, wyjątkowo pięknie się prezentują na rabatach. ;:215

Paulinko mnie nawet deszcz ucieszył, nigdy moim piaskom nie szkodzi. :) Zimno jednak mi się nie podoba. :evil: Nie przeszkadza mi, że tulipany pomylone, niech tylko nadal kwitną i nornicom się nie dają.
Awatar użytkownika
Sasanka18
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 sty 2010, o 19:25

Post »

Soniu tulipany piękne i sadziłaś w donicach ,muszę na przyszłość zmałpować.
ja wsadziłam w koszykach w ogrodzie i 7 dużych koszyków
już musiałam wyrzucić wszystkie zgniły , wsadzałam w ziemi ze sklepu
bo myślałam ,że u mnie jest w tym przyczyna i wszystko na marne .
kilka kwitnie ale nie to czego bym oczekiwałam,
Soniu, czy te werbeny ,to kiełkują u Ciebie w gruncie ,
bo u mnie zawsze pokazują się bardzo późno .
Muszę stwierdzić ,że wiosna u Ciebie jest dużo wcześniej .
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Marysiu tulipany w dużych donicach na schody trzymam w nieogrzewanym garażu, nie dołuję. Do gruntu posadziłam w doniczkach mniejszych, czarnych, żeby chronić przed gryzoniami. Niestety nie są tak dorodne, jak te posadzone bez osłon. Werbena patagońska wzeszła już w każdym miejscu, gdzie rosła. Są tysiące siewek, czekam na słońce, to posiekam, żeby wyschła. W ubiegłym roku nie mogłam sobie poradzić z jej pieleniem. ;:222
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19

Post »

Piękne tulipanki :D
Hostki już duże.Trochę się boję,żeby przymrozków nie było, bo one wrażliwe - bardzo :roll:
Pięknie u ciebie ;:108 ;:108
Werbena ci wzeszła. siałaś ją w gruncie ??
Ja siałam, ale mojej w gruncie nie widzę.Ale połowa poszła do doniczki w domku.I ta już wschodzi :) :)
Awatar użytkownika
megi1402
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 lis 2010, o 00:28

Post »

Soniu, masz dużo pięknych odmian tulipanów, uczta dla oczu. Bardzo jestem ciekawa widoku ogrodu z góry.
Po ilości siewek werbeny widać, jak łatwo rośliny wysiewają się na lekkiej piaszczystej ziemi. U mnie na gliniastej to nie do pomyślenia.
April
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:22

Post »

Na szczęście nadmiar naparstnic wyrywa się bardzo łatwo ;:306

Ależ u ciebie kolorowy zawrót głowy, bogactwo tulipanowe aż miło popatrzeć.
Moje tulipany też powolutku się zbierają. Może w końcu będzie co pokazać :tan
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”