Moje siedlisko na Lubelszczyźnie :)

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
ewelkacha88
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 maja 2013, o 17:54
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Moje siedlisko na Lubelszczyźnie :)

Post »

Witaj Andzia. Widzę, że i Ty wracasz do rzeczywistości po świętach. Nie martw się ogród nie ucieknie Ci i w końcu będzie czas na Twoje plany. Ja też już staram się nie planować a jeśli już to tylko trochę bo zawsze coś wypadnie niespodziewanego ;:306 . Ja jutro mam trochę czasu ale czy nie będzie deszcze? Zobaczymy. Pozdrawiam i słoneczka jutro życzę, ach no i szybkiego załatwiania spraw w urzędach ;:224 .
Awatar użytkownika
bejka1970
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sty 2012, o 18:50

Post »

Zajrzałam tu z wątku Sławka,bo tak sobie pomyślałam że jak bywasz w Kocimiętce to pewnie też irysowa jesteś :D Najpierw rzuciło mi się w oczy-powiat łukowski,więc w sumie blisko :D a później to już tylko z otwartą buzią podziwiam pracowitość i rozmach ostatnich prac ;:180 Fajna z ciebie osóbka Aniu i będę ci kibicować ;:196
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Heloł, Aniu, a co tam u Ciebie? ;:131
Działasz ogrodowo czy tylko urzędowo? ;:218
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
andzia458
500p
500p
Od: 19 sty 2014, o 18:20

Post »

Witajcie moi drodzy :wit

Bejka, serdecznie witam Cię w moich skromnych progach i dziękuję za ciepłe słowa ;:196 A Ty Kochana z jakiej części mazowieckiego jesteś?

Marysiu, Ewelinko, Lucynko wybaczcie ale odpiszę Wam zbiorowo ;:196
U mnie prace posuwają się naprzód, urzędy ogarnięte, pogoda też w miarę dopisuje :tan
Truskawki ruszają do przodu- wszystkie niezbędne prace udało się wykonać:
Obrazek

W trakcie szykowania miejsca na kolejną rabatę znalazłam takie oto cebule:
Obrazek

Obrazek
Czy ktoś mi powie, co to może być za roślinka? Tych cebul jest dość dużo... Wyrzucić czy zostawić?

A tak wygląda moja pierwsza rabata w przedogródku:

Obrazek
I tutaj wielkie podziękowania dla mojego męża, bo on mi cały czas dzielnie pomagał i dochodzę do wniosku, że chyba powoli zaczyna się przekonywać do tych moich pomysłów ;:224
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=91408" onclick="window.open(this.href);return false;
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16

Post »

Aniu, żadnych cebul nie wyrzucaj, tylko wsadź je z powrotem do ziemi na taką samą głębokość, jak siedziały.
Oczywiście możesz wsadzić w innym miejscu. Zakwitną w swoim czasie.
Nie powiem Ci, co to jest, bo trudno mi jest rozpoznać, ale to nie są chwasty. ;:196
Awatar użytkownika
bejka1970
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sty 2012, o 18:50

Post »

Aniu ja mieszkam w okolicach Sokołowa Podlaskiegi ,do Siedlec mam jakieś 30km :D a co do cebulek to pierwsze skojarzenie mam takie,że to przybyszowe lilii azjatyckiej.U mnie wszędzie tam gdzie miałam azjatki to tuż pod powierzchnią mam mnóstwo takich drobnych cebulek rosnących nad cebulą mateczną.
chmielakowo
200p
200p
Od: 11 mar 2015, o 20:32

Post »

Też mi wyglądem przypominają małe lilie, piękna rabatka jakie masz na nią plany? , ja kolejny dzień łudzę się, że położę obrzerze wokół trawy i rabatek i nie ma sznas, znów wstałam i leje, że aż woda stoi ;:145
Awatar użytkownika
Ela_2015
500p
500p
Od: 26 gru 2015, o 16:20

Post »

Witaj ;:168
Pędzisz z pracami w ogrodzie i już następna rabata powstała ;:138
I jakie niespodzianki wykopujesz,lilie azjatyckie ciekawe jaki kolorek będą miały,wsadz do ziemi i daj im dobrego jadła bo to żarłoki.
Szkoda ,ze u Ciebie pada, ;:3 na pewno też zaświeci.
U mnie z pogodą też różnie.Wczoraj miałam przepiękną pogodę to i na działce popracowałam.
Wszystko pięknie rośnie wczesne krokusiki już kończą kwitnienie,za chwilę narcyze się pokażą.
O Tobie pamiętam ;:167
Ela
Awatar użytkownika
Zenia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 wrz 2007, o 20:35
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Aniu.....bardzo ładna kształtna rabata, będzie co sadzić. ;:333 . Czy już plany co do jej zagospodarowania są. :?: . U mnie pada. Oby do jutra się wypadało bo mam wielkie plany działkowe. ;:oj
slanka-flora
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 3 gru 2011, o 09:38

Post »

Witaj ANDZIU :wit
To,że są to cebulki liliowe,to fakt :!:
A że nie ma brzydkich lilii, to nie wyrzucaj :!: Na pewno zakwitną ;:108
Rabata Ci wyszła zgrabna ...
Awatar użytkownika
ewelkacha88
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witaj Andzia. Ja podzielam zdanie moich przedmówców, żebyś nie wyrzucała cebul. Na pewno coś z nich wyrośnie ;:224 . A rabata przy ogrodzeniu zapowiada się wspaniale ;:138 .Odwaliłaś z Małżonkiem kawał dobrej roboty ;:333 . A już wiesz co tam będzie rosło czy nadal się zastanawiasz ?? Sporo tam miejsca ;:108 . Pozdrawiam :wit .
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Aniu rabata ogromna i nie dziwię się że potrzebowałaś pomocy, teraz będziesz sadzić a wiesz co?
Lilie posadź z powrotem do ziemi, bo widać że garnął się do życia. Będziesz miała niespodziankę :D
Awatar użytkownika
andzia458
500p
500p
Od: 19 sty 2014, o 18:20

Post »

Witam Was serdecznie ;:196

Lucynko cebulek nie wyrzucę na pewno ;:108 na razie leżą z bryłą ziemi w zacienionym miejscu. Jest ich pewnie ze dwadzieścia albo i więcej i jutro planuję je posadzić.

Bejka, ja przez Sokołów jedynie kilka razy przejeżdżałam ale w zasadzie to mamy do siebie rzut beretem ;:224 Jeśli to lilie azjatyckie, to musiały już kilka lat nie kwitnąć (może za mało papu?), bo nie przypominam sobie, żeby w tamtym miejscu cokolwiek kwitło...

Paulinko u mnie dzisiaj do wczesnego popołudnia również padało i nic na zewnątrz nie mogłam zrobić. Co do rabaty, to z lewej strony tuż przy furtce na pewno posadzę różę New Dawn. Poza tym mam zaplanowane na tą miejscówkę forsycję, budleję, perukowca, wierzbę na pniu, kilka traw, może jakieś żurawki? Ogólnie to jeszcze nie wiem, jak to wszystko będzie wyglądało, bo czekam na przesyłki nadwyżkowe kilku dobrych osóbek z forum i właściwie, to nie wiem co dostanę...

Elu, bardzo mi miło, że do mnie zaglądasz i że pamiętasz ;:196 Ja w tej chwili mam ten luksus, że mój mąż ma teraz kilka luźniejszych dni i może mi pomóc. Sama to chyba zapłakałabym się przy tym kopaniu.

Zeniu dziękuję ;:196 Odnośnie palnów, to tak, jak napisałam Paulince ;:224 U mnie dzisiaj też padało niestety i niewiele podziałałam na zewnątrz ;:145

Sławku, dziękuję, że zaglądasz :D Cebulek przysięgam nie wyrzucę- na pewno znajdzie się dla nich miejsce. A rabat w przedogródku ma być trzy. W przyszłym tygodniu jeszcze jedna powstanie a trzeciej tylko część, bo będę mogła ją dokończyć, jak już dom będzie rozbudowany.

Ewelinko, już przeczytałaś wyżej jakie mam plany co do rabaty... Tylko zastanawiam się jak w najbliższym czasie zagospodarować resztę rabaty? Bo wiadomo, że muszę zachować odpowiednie odległości między roślinami ale przecież zanim się one rozrosną,będzie tam pustkowie ;:131

Marysiu lilie jutro posadzę- część na rabatach, które już wcześniej zrobiłam, kilka w przedogródku a resztę gdzieś na uboczu, gdzie jeszcze mamy totalny bałagan. A moje plany już poznałaś ;:196

U mnie dzisiaj do 13 cały czas padało i aura bardziej przypominała jesienną niż wiosenną. Od rana walczyłam z bólem głowy i w zasadzie nic mi się nie chciało ;:185 Popracowałam trochę w tunelu foliowym no i żeby dzień nie był całkiem zmarnowany zrobiliśmy z mężem pierwszą kratkę na powojnika- wys. 2m, szer. 75cm- myślicie, że wystarczy?
Obrazek
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=91408" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
ewelkacha88
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witaj. Nie no Andzia szacun bo krata wyszła Wam bardzo ładnie. Wystarczy wystarczy ;:333 . Szkoda , że ja nie mam takich cienkich listewek ;:222. Powoli rabata będzie zapelniona a w puste miejsca możesz posiac jakieś jednoroczne ewentualnie. Pozdrawiam i słoneczka życzę :wit.
Awatar użytkownika
Ola2310
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 maja 2015, o 13:37
Kontakt:

Post »

Jaką super kratkę stworzyliście! ;:138 Ja też taką chcę...... ;:108
A jaką piękną niespodziankę ci zrobiły lilie , tyle cebulek znaleźć.....
Ja wczoraj w wykopie znalazłam już drugi raz tej wiosny kępkę przebiśniegów. Tam ludziska wyrzucają zieleninę ze swoich ogrodów to potem wiosną rosną różne roślinki. Wyrzucają mimo tego że nad ich głowami wisi tabliczka ,,Zabrania się wyrzucania śmieci i gruzu...." a gmina zbiera regularnie odpady zielone.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”