Zielono i kolorowo - jesiennie
- LadyK
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 11 wrz 2015, o 14:31
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Zielono i kolorowo - jesiennie
Alu napiszę Ci na pw ale skoro ten, którego znalazłaś ma pozytywy to znaczy, że nie masz się co obawiać bo to oznacza, że wysyła zdrowe sadzonki.
Alu też zastanawiałam się jesienią nad zakupami u sprzedawcy, o którym mi napisałaś na pw. Strasznie mnie ta seledynowa róża kusiła, ostatecznie kupiłam u tego drugiego bo miał większy wybór a ja szukałam konkretnych odmian pnących. Ciekawa jestem czy tą różyczkę sobie zamówisz.
Alu też zastanawiałam się jesienią nad zakupami u sprzedawcy, o którym mi napisałaś na pw. Strasznie mnie ta seledynowa róża kusiła, ostatecznie kupiłam u tego drugiego bo miał większy wybór a ja szukałam konkretnych odmian pnących. Ciekawa jestem czy tą różyczkę sobie zamówisz.
Pozdrawiam Katarzyna
"Kobieta ma zawsze coś do zrobienia w domu, głupia w nocy śpi, to się jej nazbiera"
"Kobieta ma zawsze coś do zrobienia w domu, głupia w nocy śpi, to się jej nazbiera"
- karolacha
- Od: 1 cze 2014, o 15:56
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Oj Alu Ty jeszcze sie zastanawiasz nad różami ? o ho ho, ile to już będzie ?
Mas zsame piękności i jeszcze mało---to uzależnia
U mnie te co posadziłam jesienią mają czarne pędy, mam nadzieję ,ze odbiją , bo zamawiałam wyszukane
U mnie mróz 

- LadyK
Marysiu sprzedaje tylko z drugiego konta. I ma teraz sporo róż, których nie było w listopadzie jak ja kupowałam a szkoda bo pewnie dorzuciłabym coś jeszcze do jednej przesyłki.Maska pisze:Bogdan nic nie sprzedaje sprawdzałam parę razy, ale cisza![]()
Alu życzę fajnych różDobrej nocki
Pozdrawiam Katarzyna
-
- Przyjaciel Forum - Ś.P.
- Od: 31 lip 2014, o 21:16
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Widzę, Alicjo, że rozpędziłaś się z gromadzeniem róż jak mały samochodzik.
One rzeczywiście uzależniają, ale cóż ... piękne są.
Miłego wieczoru i fantastycznej niedzieli, Alicjo. Zdrówka.

Miłego wieczoru i fantastycznej niedzieli, Alicjo. Zdrówka.

- lanceta
- Od: 13 wrz 2010, o 19:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Alicjo,ja też zachorowałam,ale na różyczkową chorobę.Spędzam kolejny tydzień na oglądaniu ofert ,im więcej oglądam,tym trudniej mi się zdecydować 

- Maska
- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Kasiu widziałam już mnie dziewczyny też uświadomiły. Oni chyba wcześniej też kooperowali 

- alicjad31
- Od: 28 lip 2013, o 20:38
Kasiu ja chyba też kupię u tego co Ty bo zaglądałam do tego co tę seledynową ma i chyba poniósł ceny
więc seledynowej nie będę mieć .
A botanik ma niskie i jeszcze owocowe i różności,a ja chciałabym w jednej przesyłce wszystko zmieścić .
.Na razie wybrałam 6 odmian i na tylu zakończę bo jeszcze chcę kupić jabłonki morele jakaś dobrą brzoskwinię i coś tam jeszcze
Karolciu dziękuję ,takich co długo kwitną to mam dwie, trzy o i te co dostałam w zeszłym roku to jedna z nich długo ma kwitnąć
A ja chcę długo kwitnące ,a żałuje ,że wśród nich nie ma Gizelki
Karolinko czarne pędy jeszcze o niczym nie świadczą ,a może je się przycina wiosną
Lucynko trochę żałuję ,że tak późno zaczęłam je gromadzić
Dziękuje może niedziela będzie miła bo cała sobota i dwie noce przeleżałam w łóżku tak bardzo głowa mnie bolała .
Zdróweczka i uśmiechów
Lodziu ja już od zeszłego roku tak oglądam i wypisuję odmiany z różnych ofert i te ,których byłam pewna ,że kupię wykreśliłam . Bo chcę kupi róże i drzewka owocowe w jednej paczce no i cena też odegrała gówna rolę w decyzji jakość oczywiście sprawdzona .
Miłej niedzieli
wszystkim

A botanik ma niskie i jeszcze owocowe i różności,a ja chciałabym w jednej przesyłce wszystko zmieścić .
.Na razie wybrałam 6 odmian i na tylu zakończę bo jeszcze chcę kupić jabłonki morele jakaś dobrą brzoskwinię i coś tam jeszcze

Karolciu dziękuję ,takich co długo kwitną to mam dwie, trzy o i te co dostałam w zeszłym roku to jedna z nich długo ma kwitnąć

A ja chcę długo kwitnące ,a żałuje ,że wśród nich nie ma Gizelki

Karolinko czarne pędy jeszcze o niczym nie świadczą ,a może je się przycina wiosną

Lucynko trochę żałuję ,że tak późno zaczęłam je gromadzić

Dziękuje może niedziela będzie miła bo cała sobota i dwie noce przeleżałam w łóżku tak bardzo głowa mnie bolała .
Zdróweczka i uśmiechów

Lodziu ja już od zeszłego roku tak oglądam i wypisuję odmiany z różnych ofert i te ,których byłam pewna ,że kupię wykreśliłam . Bo chcę kupi róże i drzewka owocowe w jednej paczce no i cena też odegrała gówna rolę w decyzji jakość oczywiście sprawdzona .

Miłej niedzieli

Pozdrawiam Alicja
Alu a jakie wybrałaś u botanika? Ja też od niego mam już coś w koszyczku.
- krystyna2201
- 500p
- Od: 9 lut 2010, o 17:26
Alu widzę że znalazłaś fajnego dostawcę,mogłaś by mi na pw podać dokładniejsze namiary,bo szukam po al...o i nic ciekawego w dobrej cenie nie mogę znależć. 

- LadyK
Ja tak samo Alu robiłam bo brałam u niego też jabłonki i śliwy, tylko biję się po głowie, że zapomniałam wtedy dorzucić do koszyka jeszcze leszczynę. Mam jedną dużą i już orzeszki z niej zbieram ale chciałam dosadzić sobie jakąś inną odmianę. Też jestem ciekawa jakie wybrałaś sobie odmiany różyczek - ja mam od niego double delight, którą sprzedaje jako hit sezonu - już mi kwitła jest śliczna, a teraz dobrałam, luis odier - u niego jako cudny kwiat, jazz, rosarium, ascot- u niego jako jak piwonia, kronenburg i new dawn. On nieraz nazywa je po swojemu ale ja dzwoniłam i dopytałam się o nazwy odmian.
Razem z double delight czyli dwa sezony temu miałam tez lancelota ale niestety nie przeżył mi zimy, bardzo późno posadziłam i w złym miejscu i tej bardzo mi żal, dokupiłabym ale jesienią nie było w ofercie.
Miłej niedzieli

Razem z double delight czyli dwa sezony temu miałam tez lancelota ale niestety nie przeżył mi zimy, bardzo późno posadziłam i w złym miejscu i tej bardzo mi żal, dokupiłabym ale jesienią nie było w ofercie.
Miłej niedzieli

Pozdrawiam Katarzyna
- alicjad31
Moje drogie Kasie
pozwolicie ,że razem Wam odpowiem
Wybrałam róże ECRI ,Jazz ,Aleksander ,Casanowa ,2 szt jedna dla mojej znajomej w prezencie i Graham Thomas .Na razie tyle ,ale nie wiem czy nie pozmieniam
Dobrej nocki
Krysiu na piękne kwiaty zawsze miejsce się znajdzie

Wybrałam róże ECRI ,Jazz ,Aleksander ,Casanowa ,2 szt jedna dla mojej znajomej w prezencie i Graham Thomas .Na razie tyle ,ale nie wiem czy nie pozmieniam

Krysiu na piękne kwiaty zawsze miejsce się znajdzie

Pozdrawiam Alicja
- LadyK
No to śliczne wybrałaś. Tez życzę dobrej nocy.
Pozdrawiam Katarzyna
- krystyna2201
- 500p
- Od: 9 lut 2010, o 17:26
Alu wzięłam trochę drzewek owocowych,malin bo moje się już wyrodziły i słabo owocowały i w tamtym roku wyschły, no i oczywiście trochę róż,ingritt bergman,cfany biała okrywowa,guajard chopin,lanselot i parę okrywowych długo kwitnących.Lubię jak długo kwitną 

- alicjad31
Kasiu dziękuję ,miałam ciężki orzech do zgryzienia bo musiałam się ograniczać w ilości zakupów .jesienią nadrobię i do kupie polecane przez Ciebie .
Krysiu ja ,też o malinkach myślałam .Mam dostać od mojej znajomej ,ale ona mi przywozi już od ponad roku
a,przepraszam żółtą dostałam .Chcemy kupić porzeczkę czarną kilka krzaków ,agrest i porzeczki czerwoną i białą Miałam jesienią sadzonkować ,ale zajęłam sie innymi sprawami i zapomniałam
Mam jeżynę bezkolcową ,która sama się ładnie ukorzenia .
Miłego dnia ja do pracy zaraz ruszam ,a tu śnieg pada

Krysiu ja ,też o malinkach myślałam .Mam dostać od mojej znajomej ,ale ona mi przywozi już od ponad roku

Mam jeżynę bezkolcową ,która sama się ładnie ukorzenia .
Miłego dnia ja do pracy zaraz ruszam ,a tu śnieg pada

Pozdrawiam Alicja
- ewunia7
- Od: 1 lis 2012, o 15:31

Alu czytam, że działasz różyczkowo.
A wiesz dostałam e-maila, od botanika, że szykuje już paczkę do wysłania

Gdzie ja z tymi różami się podzieję , jeszcze nie mam miejsca dla nich przygotowanego

Pozdrawiam