Mój mały zakątek kwiatów

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
inka52
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 lis 2009, o 11:54
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Mój mały zakątek kwiatów

Post »

Dorotka 350 , Jadzia Jakuch - to akurat jest Aicha , ale parę róż ma już pąki , ale ostatni lekki przymrozek znów je przytłumił, myślę ,ze wielkiego kwitnienia w tym roku nie będę oczekiwać , róże są
opóżnione , nie mogą się rozwinąć do końca pozdrawiam ;:3

Koziorożec - Marto też mam Fan Tan , młodą ubiegłoroczną miała dwa paki kwiatowe i zniszczył deszcz i wiatr w tym roku będę ją podziwiać u Ciebie pozdrawiam ;:3

A to rozkwita kolejna piwonia :tan

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
majreg
200p
200p
Od: 11 maja 2015, o 09:11

Post »

Ach piwonie! Nie mogę się już doczekać ich pięciu minut. Przepiękna Twoja Młokosiewicza ;:173 , istne cudo ;:3 ;:3 ;:3 , nie wiem kiedy ja się doczekam kwitnienia swojej. Ta czerwoniutka też niczego sobie(jaka to jest?), irysek boski ;:167 . Jestem w szoku, że u Ciebie już tak wszystko kwitnie, bo u mnie dopiero sezon na tulipany i ciemierniki.
Moje piwonijki jeszcze nic a nic nie kwitną. Na Podlasiu my jesteśmy zawsze spóźnialscy :( . Ostatnie przymrozki nas wprawdzie ominęły, ale dziś powódź. Spadło w ciągu godziny tyle deszczu ile zwykle spada przez cały maj. Jutro idę na działkę zobaczyć czy tam jeszcze coś zostało.
Pozdrawiam serdecznie ;:196
Awatar użytkownika
daysy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 lut 2014, o 12:45
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Tereniu dziękuję za informacje o trójlistach ;:196 . Przejrzałam szybciutko wątek i oko zatrzymałam na epimedium, długo masz u siebie?. Kupiłam na wiosnę i jestem ciekawa jak szybko rozrasta się w ogrodzie. Takie niepozorne roślinki a tyle radości wnoszą do ogrodu. Bardzo mi się podobają i chyba zacznę powiększać kolekcję.
Masz tyle już kwitnących piwonii ;:oj , to jest frajda jak rośliny zaczynają się budzić ze snu.
Pozdrawiam Daysy
Zapraszam
Róże i bajkowy świat ogrodów 2018
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Tereniu masz chociaż kwitnącą koperkową moja nadal w zaciśniętych pąkach róże nie chcą rosnąć tylko niektóre są ładne, reszta w stanie opłakanym ;:222
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
inka52
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witajcie

majreg - ULA u mnie też piwonie dopiero zaczynają , kwitną te najwcześniejsze , to jest piwonia Erlajbird ma piękny kolor , oraz kształt kwiatu. ;:168

Obrazek

daysy - mam kilka epimedium , lubię je , nie wszystkie sfotografowałam , ale te tak przy okazji ;:3

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Jakuch - Jadziu moja koperkowa pełna też jest jeszcze zapaczkowana i ona nie należy do tych pierwszych , przed nią sa jeszcze inne ;:168
A to mój nowy nabytek ogrodowy storczyk , tak kwitnie , jeszcze nie wsadzony do ogrodu , bo bardzo zimno

Obrazek
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

Tereniu fajny storczyk czy one sa wymagające .U mnie nawet pusta koperkowa jeszcze nie rozkwitła, lecz ma sporo pąków.Wiem ,że Rubra kwitnie 2 tygodnie później
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
inka52
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jadziu u mnie storczyki rosną bezproblemowo pod ogromnym bukszpanem , ale mają podstawioną spływ wody deszczówki jak za dużo w beczce napada ;:168
Awatar użytkownika
ewka36jj
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 cze 2012, o 18:31

Post »

Nie strasz Tereniu, że nie będzie w tym roku wielkiego kwitnienia. Ja mam nadzieję, że róże, gdy tylko zrobi się ciepło , ruszą z podwójną mocą i jeszcze nas zadziwią. Zwróciłam uwagę, że coraz więcej z nich ma pączki, jeszcze małe, nierozwinięte, ale przecież są!
Awatar użytkownika
inka52
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Tak zgadzam się z Tobą Ewuniu , ale te co były cięte nisko tak szybko nie nadrobią straconego czasu , a inne lata to u mnie na 1 maja kwitła Aicha , dziś oglądałam ma dość dużo pączków , ale to jeszcze potrwa , chyba pierwsza wystartuje Mary A. , ma ich niedużo , ale przebija kolor , ona nie była krótko cięta ;:168
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52

Post »

Witaj Tereniu,a gdzie kupiłaś tego storczyka do ogrodu ,ja kupiłam dwa na wiosnę i chyba nic z nich nie będzie ,marne są ,a Twój już kwitnący ,piwonie masz piekne ,u mnie jeszcze żadna nie zakwitła,pozdrawiam :wit
Awatar użytkownika
Biedronka641
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 cze 2012, o 17:17

Post »

Tereniu ja też sobie sprawiłam tego storczyka. Wiesz ,że to ogrodowy ale nie do końca zimujący w naszym klimacie. To Calanhe i wytrzymuje tylko do -5.
Awatar użytkownika
karolacha
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 cze 2014, o 15:56
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Jestem zaszokowana ,że piwonia tak wcześnie kwitnie i to taka śliczna, delikatna ;:138
Moje Arboretum
Część 8 - zapraszam Karolina
leszczyna
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 kwie 2009, o 21:37

Post »

Ech dziewczyny też może jeszcze uskrobię na storczyka....gdzie po niego pojechać ;:306
Awatar użytkownika
inka52
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witajcie

Ciepło się zrobiło kilka dni i już widać ożywienie wśród roślin

Koziorożec Marta - piwonie już zaczynają jedna po drugiej kwitnienie , i u Ciebie też zakwitną będę zaglądać , bo też masz dużo nowych odmian ;:168
Biedronka 641 - Alu , u mnie wszystkie są w gruncie , na zimę trochę igliwia i to im starcza , zimuje też storczyk bletilia i też już wychodzi , kwitnie trochę póżniej ;:3
Karolcia - piwonie już zaczynają , a co będzie kwitło w W. ;:3
Leszczyna - Krysiu lubię storczyki i kilka ich mam już zaczynają kwitnąć ;:108
A to dzisiejsze zdjęcia z ogrodu

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
To drzewiasta zakwitła dopiero pierwszy raz po 3 latach

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
leszczyna
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 kwie 2009, o 21:37

Post »

Tereniu jakie podłoże trzeba zapewnić storczykom, jakie miejsca lubią, jaką ziemię i co z zimowaniem.
LM nie mam w pobliżu ale bywam w miejscach gdzie są te markety, może coś mi wpadnie kiedy do koszyka.
Tylko moja ziemia w ogrodzie dość ciężka gliniasta nie wiem czy sobie poradzą.....ale będę myśleć, chciałabym na starość pocieszyć się rarytasikami ;:306
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”