Beatko
Bardzo się cieszę, że wyprawa na targ zakończona sukcesem. Chciałam Ci odpowiedzieć przed snem ale strasznie głośno KTOŚ mi wzdychał więc wiedziała, że pora opuścić salon
Przeczytałam o liszkach i dziś w pierwszej kolejności czytałam co to- nie słyszałam jeszcze tego określenia
Mnie ostatnio Orgyia antiqua niemal całkowicie opędzlowała begonię bulwiastą. Ściągnęłam to- to na podstawkę od kwiatka i berbeć miała zajęcie na jakieś pół godziny. Najpierw siedział prawie nieruchomo czekając aż gąsienica się rozwinie i poruszy a potem pomagał jej paluchem szybciej chodzić
Jak dostała zadyszki wyleciała na trawnik
Ochłodzenie we wrześniu zapowiadają na 27-30 września więc Twój księżyc nie oszukuje choć wolałabym wyższe temperatury nocą. Zimnych ogrodników także powinno wyznaczać się wg pełni a nie typowego kalendarza.
A w Twoje strony za rok nadal planuję zwiedzić- tylko czy ja zmieszczę pomidory do samochodu, bo zostawić ich nie mogę
Muszę poszukać o AWN
Witula Zaczarowałeś mnie kolejnymi pomidorami. Z przecierowych mam Opalkę i nadaje się także na kanapkę.
Cornabel obejrzałam w necie- piękny tak jak i Giulietta. Tylko dręczy mnie jedno pytanie: czy Cornabel to ON? Jeśli tak, chciałabym tą miłą parkę widzieć u siebie
Twoje uprawy robię wrażenie
Bukiety robiłeś?

Będą zdjęcia?
A jeśli przyjdzie Ci do głowy leczyć uzależnienie, to wiesz ....
Elu Zaraz lecę do Twojego wątku, bo ciekawość mnie zżera po takiej reklamie.
Ja także sadziłam pomidory 2/1. Mając do dyspozycji jakieś 3- 3,5 m2 na 17 odmian musiałam mocno główkować, jak to posadzić. Dobrze, że są ludzie, którzy lubią dzielić się swoimi pomysłami
Kraków ma swój klimat i charakter ale wolałabym przyjeżdżać do miasta z przyjemnością a nie żyć w mieście i tylko patrzeć aby z niego uciec. Ja jestem rodowitą Krakowianką i niestety niezbyt szybko się to zmieni
-- 21 sie 2015, o 22:20 --
Faworyt pisze:Uwaga nadchodzi gospodyni wątku.dowiemy się zapewne ciekawych rzeczy z dzisiejszego dnia.

he, he- gospodyni siedzi tu już dłuższą chwilę i nadrabia zaległości
No i też dopada mnie zmęczenie materiału- nawet czytanie nie idzie mi tak szybko a żeby sklecić jakieś sensowne zdanie- muszę chwilę pomyśleć
A może to starość nadciąga?
Och, i zapomniałam się pochwalić. Dziś otrzymałam do podpisania umowę o pracę na 2 lata
W związku z tym
I podwyżkę 150 pln
Marysiu Winko od Twojego eMa trzymane na specjalną okazję niebawem zostanie skonsumowane- mam co świętować