Tymczasowy ogród Margo_margo

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Faworyt
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 gru 2014, o 14:47
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Tymczasowy ogród Margo_margo

Post »

Działajcie dziewczyny,niech ogień nie wygasa w tym wątku. :D Nie wiem jak wy ale ja mam coś dziś kiepski dzień,a może po prostu nastąpiło chwilowe przemęczenie materiału.Idę się trochę położyć.Trzymajcie się cieplutko bo noc ma być zimna.Dobrej nocy Wam życzę i ściskam Was mocno. ;:4
Serdecznie pozdrawiam.
MK
Żadną sztuką jest trwać i oczekiwać,lecz dawać nad miarę. Bruno/ Ew. wg. Św. Mateusza 25, (31-46).
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

No właśnie Elu dobrze Beatka napisała 6 stron, ale ile treści sama kwintesencja pomidorowa ( i nie tylko) ;:108 Poza tym przeczytałam wszystko słowo w słowo w nadziei, że coś z wiedzy tam przekazanej zostanie. Zaś w głowie zostaje ta mnogość wiszących kulek i wygnać się nie da :;230 Jak teraz wchodzę do mojego tunelu to jakoś dziwnie się czuję :;230
Witku parę godzin porządnego snu i humor wróci, bo z tego co czytam to śpisz niewiele :D Ja wiem, że to sezon ale zdrowie ważne ;:333
Beatko a my bardzo lubimy kupować na... u nas placu. Mamy taki jeden ulubiony jeszcze z czasów jak mieszkaliśmy w Krakowie i cały czas tam wracamy, bo wiemy gdzie co jest, mamy swoich sprzedawców od lat. To nie to co w markecie co jakiś czas zmieniają nam miejsce stale kupowanych produktów....oj jak ja tego nienawidzę :twisted:
Dobrego dnia wszystkim :wit
x - e-1
Konto usunięte na prośbę.
Od: 17 lut 2015, o 20:33
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Marysiu - u mnie i w folii i w gruncie jest już w tej chwili łyso i goło. W te upały dojrzewało wszystko co na krzakach wisiało i po ostatnich dwóch zbiorach niewiele zostało na krzakach. Wreszcie te maluchy siedzące pod sufitem zaczęły rosnąć w oczach. Tak więc nie martw się, że u Ciebie jest mało owoców. Ja sadziłam po dwa w jednym dołku i to podwaja wrażenie mnogości owoców. Ta metoda sprawia też, że więcej krzaków i odmian możemy posadzić na tym samym kawałku ziemi. Zrób tak w przyszłym sezonie i na pewno wszystkim będą oczy wychodziły z wrażenia. Mi się udało za pierwszym razem i dlatego założyłam własny wątek, aby innym też tak się udawało :D Witek to ma dopiero pomidory- on ma doświadczenie i nie musi stosować trików typu 2w1 żeby wyglądało na dużo. U niego jest dużo :D
Pozdrawiam.
A ja Wam zazdroszczę tego Krakowa, choć zadymiony. W Krakowie byłam tylko raz 3 godziny w drodze do Zakopanego i tego wrażenia nie mogę zapomnieć-cudne miasto.
Wszyscy mieszkacie w pobliżu Krakowa, to możecie wziąć udział w programie ,,Ugotowani,, albo sami sobie taki program zorganizować. :;230
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
besia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 maja 2014, o 18:17

Post »

Elu
Nie wszyscy .
Ja mieszkam na Warmii i Mazurach . Granica pomiędzy nimi idzie za naszym domem . Czyli z tyłu domu Warmia , przed domem Mazury . :D
Ja miałam przyjemność być w Krakowie kilka razy . Przepiękne miasto , ma to coś .
Małgosia z Marysią znają się nie tylko wirtualnie . Małgosia coś przebłąkiwała , że w przyszłym roku jeśli będzie jechała z berbeciami nad morze , to może lekko zboczy z drogi i się spotkamy .
Zobaczymy jak to będzie , los pokaże .
U mnie pomidory też posadzone 2w1 i ta metoda mi się sprawdziła . Co prawda zrobiłam modyfikację , bo każdy z pomidorów miał swój sznurek i od razu przypinałam roślinę klipsami . W przyszłym roku zrobię tak samo , może tylko zmienię układ rządków i zamiast czterech zrobię trzy . Po bokach szklarni pójdą pomidory samokończące i niskie , a środkiem wysokie .
Pozdrawiam, Beata.
Awatar użytkownika
besia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 maja 2014, o 18:17

Post »

Witajcie :wit
Dzisiaj u mnie bardzo intensywny dzień.
Od rana podlewanie , bo u mnie od początku miesiąca nie padało .
Potem sprzątanie i gotowanie bo jutro przyjeżają goście . Bliska rodzina , ale nie widzieliśmy się ze trzy miesiące . Nie chcę jutro stać przy garach , tylko się rozrywkować .
Na forum zaczynają się przymiarki do AWN , jeden świstak już jest , drugiego szukają .
To tak w telegraficznym skrócie .
A co u Was ?
Pozdrawiam, Beata.
Awatar użytkownika
Faworyt
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jestem dziewczynki. :wit :D Wróciłem z pracy i trzeba jeszcze było koniecznie na jutro zrobić astrowe bukiety.Trochę przesadziłem,wyszło coś ok. 40.Będę się musiał nagimnastykować żeby je sprzedać.Teraz siedzę z Wami,nawet o kolacji zapomniałem,wygląda na to że jestem już od Was uzależniony na dobre. ;:306
Marysiu wczoraj faktycznie zmęczenie wyszło ze mnie,codziennie pobudka 4.40 i leżańsko o 1-1.30 to trochę mało. Dobrze że chociaż niedziele istnieją i można trochę dłużej pospać,i to nie zawsze bo czasem budzę się o tej 4.40 już z przyzwyczajenia ,odruchowo. ;:306
Elu ja z ilością wsadzonych pomidorów do tunelu grubo przesadziłem.Zwykle wchodzi 550-600 a w tym jest 700.To i tak że nawet urosły i niewiele jak na taki gąszcz chorowały.
Beatko ja Cie tylko po przyjacielsku lojalnie ostrzegam że jeden rządek wysokich odmian z całą pewnością Ci nie wystarczy. :D
Serdecznie pozdrawiam.
MK
Żadną sztuką jest trwać i oczekiwać,lecz dawać nad miarę. Bruno/ Ew. wg. Św. Mateusza 25, (31-46).
x - e-1

Post »

No tak Beatko zapomniałam, że Ty dziewczyna z Mazur. Tak, wiem, że Małgosia spotkała się z Marysią, bo czytałam całość. Czytając zauważyłam też, że nie rozpoznałam dobrze Witkowych astrów, bo nie powiększyłam wtedy zdjęcia i myślałam, że to słomki. Liście języczki też pomyliłam z bergenią. Oj wyszłam z wprawy w rozpoznawaniu roślin :D i pomyśleć, że potrafiłam kiedyś rozpoznać po nazwie wszystkie rośliny łąkowe środkowej Europy i większość ogrodowych( namiętnie studiowałam atlasy roślin i niektórych nawet nazwy łacińskie znałam ;:306 Teraz roślin ogrodowych przybyło że cho cho :shock:
Ja też miałam pracowity dzień, bo zaczęłam sprzątanie w mojej letniej kuchence.
Tak piszecie o tych jarmarkach, że sama chętnie wybrałabym się na coś takiego. U nas na wsi jest taki jeden sklep wielobranżowy, gdzie jest wszystko: mydło i powidło. Takie staroświeckie różniste naczynia kuchenne, kosmetyki, zabawki, pierdoły wszelkie. Jak robiłam garden party w stylu PRL-u, to szukałam różnych gadżetów w necie, a tu się okazało, że u mnie na wsi można kupić wszystko: cukiernicę na nóżce, ceratę w czerwoną kratkę, szklanki z koszyczkami itp. Właśnie jutro się tam wybieram.
No a teraz ogórki kiszę dopiero.
Awatar użytkownika
Faworyt
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Uwaga nadchodzi gospodyni wątku.dowiemy się zapewne ciekawych rzeczy z dzisiejszego dnia. :D
Serdecznie pozdrawiam.
MK
Awatar użytkownika
Margo_margo
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 lip 2014, o 13:08

Post »

:wit

Beatko
Bardzo się cieszę, że wyprawa na targ zakończona sukcesem. Chciałam Ci odpowiedzieć przed snem ale strasznie głośno KTOŚ mi wzdychał więc wiedziała, że pora opuścić salon ;:306
Przeczytałam o liszkach i dziś w pierwszej kolejności czytałam co to- nie słyszałam jeszcze tego określenia :oops:
Mnie ostatnio Orgyia antiqua niemal całkowicie opędzlowała begonię bulwiastą. Ściągnęłam to- to na podstawkę od kwiatka i berbeć miała zajęcie na jakieś pół godziny. Najpierw siedział prawie nieruchomo czekając aż gąsienica się rozwinie i poruszy a potem pomagał jej paluchem szybciej chodzić ;:306
Jak dostała zadyszki wyleciała na trawnik :roll:
Ochłodzenie we wrześniu zapowiadają na 27-30 września więc Twój księżyc nie oszukuje choć wolałabym wyższe temperatury nocą. Zimnych ogrodników także powinno wyznaczać się wg pełni a nie typowego kalendarza.
A w Twoje strony za rok nadal planuję zwiedzić- tylko czy ja zmieszczę pomidory do samochodu, bo zostawić ich nie mogę :;230
Muszę poszukać o AWN ;:oj

Witula Zaczarowałeś mnie kolejnymi pomidorami. Z przecierowych mam Opalkę i nadaje się także na kanapkę.
Cornabel obejrzałam w necie- piękny tak jak i Giulietta. Tylko dręczy mnie jedno pytanie: czy Cornabel to ON? Jeśli tak, chciałabym tą miłą parkę widzieć u siebie ;:180
Twoje uprawy robię wrażenie ;:215
Bukiety robiłeś? ;:138 Będą zdjęcia?
A jeśli przyjdzie Ci do głowy leczyć uzależnienie, to wiesz .... ;:124

Elu Zaraz lecę do Twojego wątku, bo ciekawość mnie zżera po takiej reklamie.
Ja także sadziłam pomidory 2/1. Mając do dyspozycji jakieś 3- 3,5 m2 na 17 odmian musiałam mocno główkować, jak to posadzić. Dobrze, że są ludzie, którzy lubią dzielić się swoimi pomysłami ;:215
Kraków ma swój klimat i charakter ale wolałabym przyjeżdżać do miasta z przyjemnością a nie żyć w mieście i tylko patrzeć aby z niego uciec. Ja jestem rodowitą Krakowianką i niestety niezbyt szybko się to zmieni :(

-- 21 sie 2015, o 22:20 --
Faworyt pisze:Uwaga nadchodzi gospodyni wątku.dowiemy się zapewne ciekawych rzeczy z dzisiejszego dnia. :D
he, he- gospodyni siedzi tu już dłuższą chwilę i nadrabia zaległości ;:306
No i też dopada mnie zmęczenie materiału- nawet czytanie nie idzie mi tak szybko a żeby sklecić jakieś sensowne zdanie- muszę chwilę pomyśleć :roll:
A może to starość nadciąga?

Och, i zapomniałam się pochwalić. Dziś otrzymałam do podpisania umowę o pracę na 2 lata ;:172
W związku z tym ;:304
I podwyżkę 150 pln ;:306

Marysiu Winko od Twojego eMa trzymane na specjalną okazję niebawem zostanie skonsumowane- mam co świętować ;:138
Pozdrawiam Małgosia
Im mniej wiesz, tym lepiej śpisz
Spis moich wątków
Awatar użytkownika
Faworyt
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Małgoś Cornabel to on i z Giuliettą są parą. ;:306 Nasiona mam sprawdziłem,a jak ja mam to ty też. ;:333
Astry proszę Cie bardzo.Trzecie wiaderko się nie zmieściło.

Obrazek
Dla Ciebie na deser :D ostatni kiść w tym roku tej odmiany.

Obrazek
Uzależnienia pod żadnym pozorem nie mam zamiaru leczyć,poddam mu się z przyjemnością. ;:167
Jak żyję nie spotkałem staruszki z tak małym berbeciem. ;:306 :;230
Serdecznie pozdrawiam.
MK
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Dzisiaj pół dnia przerabiam jabłka, aronię i pomidory suszę! Nieopatrznie pojechałam na mój plac ;:oj

Elu ja w ogóle nie odczuwam zadymionego Krakowa bo mieszkam kawałek pod Krakowem i jak jadę do mojego kochanego miasta to szybko z niego uciekam zmęczona :;230
Jak masz końcówki pomidorów to tak wygląda jak u mnie :;230
Jak ja lubię takie sklepy o których piszesz ;:173

Beatko masz rację że lepiej wszystko wcześniej przygotować a potem cieszyć się gośćmi ;:162

Witku skąd wiedziałeś ;:oj
Jak piszesz o bukietach astrowych to mi się coś przypomniało, kupowałam u jednej pani ogórki w któryś poniedziałek i opowiadała że miała w sobotę kwiaty (astry też) i nic nie poszło, bo w sobotę ludzie kwiatów nie kupuję :?:
Może powinna sprzedawać koło cmentarza?

Małgoś chyba za głośno stąpasz, bo Cię Witek słyszy od zakrętu :;230
Ja tak właśnie kocham Kraków jak mówisz, chociaż pamiętam takie dni jak mieszkałam na Czerwonym Prądniku i jeździłam do Rynku z uśmiechem na twarzy w duchu dziękując Opatrzności że mnie tu rzuciła. Ale kiedyś to miasto było inne, tylko że wtedy wszystkie miasta były inne :D
Awatar użytkownika
Faworyt
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Marysiu to u mnie odwrotnie,najwięcej bukietów ludzie kupują właśnie na niedziele,dlatego tak dziś zaszalałem.Gosiaka wyczuwam telepatycznie. ;:306
Serdecznie pozdrawiam.
MK
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

To życzę, żeby wszystkie asterki poszły! I oddalam się do spania. Dobranoc!
x - e-1

Post »

A ja wczoraj zaszalałam i kupiłam na alledrogo trochę niebiesko i żółto kwitnących bylin O! A żeby Marysi nie śniły się moje megagrony i żeby spokojnie mogła spać zrobiłam zdjęcie mojego ogrodu z okna kuchni, zaraz przegram i wstawię. Zobaczy to się uspokoi, że u niej widok z okna kuchni jest o wiele ładniejszy :D
Awatar użytkownika
Faworyt
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Coś mi się widzi że usypiacie więc proponuję posłuchać:
James Bay- Hold back the river. :D
Serdecznie pozdrawiam.
MK
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”