Wiosenny wiejski ogród cz. 25

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
calka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 paź 2012, o 19:56
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Wiosenny wiejski ogród cz. 25

Post »

Dzień dobry Marysiu :wit
Ależ bujnie w Twoim ogrodzie, rośliny aż "kipią". Ładnie, ale ile to Cię kosztuje zdrowia i wysiłku sama wiesz najlepiej.
Śladów nornic i kretów nie widziałam u siebie od kilku lat- koty rzetelnie pracują na swoje smakołyki :D
Pozdrawiam
Ewa
Awatar użytkownika
julcia1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 maja 2011, o 08:26

Post »

Marysiu i u mnie pada, na szczęście spokojnie i monotonnie szkoda tylko, że jest zimno bo tylko 12 stopni troszkę mało ,ale co zrobić, może później będzie ciepło.
Jakoś nie widziałam w tym roku śladów gryzoni, może dlatego ,ze działkowym kotom zrobiłam stołówkę. ;:224
Łany rzepaku są mi znane, ale nigdy nie zwróciłam uwagi na zapach, lub jest dla mnie mało wyczuwalny :shock:
Pozdrawiam Julia
Moje zielone zakręcenie
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Aniu ja też posiałam rok temu różności i nie które dwuletnie to w tym dopiero pokazują kwiatki, a że lubię oryginały to teraz mam ;:306 Odstraszacze chodziły cały ubiegły sezon i to nawet przysłane z USA ale nie specjalnie zdały egzamin ;:222
Nigdy nie czytałam o zatruciu się kota nornicą faszerowaną. Natomiast w mieście czytałam o ludziach którzy podkładają trutkę kotom ;:124 . Prędzej czy później każdy dojrzewa do takiej rabaty ;:215 suchej z kamieniami :D

Dorotko a przede wszystkim strasznie się mnożą ;:oj Raz widziałam coś takiego w tunelu. Kupiłam sobie na Al obornik koński, który wspaniale poluzował i nawiózł glebę, ale w niej namnożyło mi się tyle mysiorów że aż strach. Nie miały żadnych trudności w ryciu korytarzy ;:202 Ja mam trutkę w wiadereczku i podaję im plastikową łyżką ;:14 ;:306
Też masz takie skojarzenia z lewizjami? to cieszę się bo trochę się bałam to napisać.
Ściskam Cię i pozdrawiam Obrazek

Danusiu i Brossa używaliśmy, wiem że jest dla polnych i domowych. Ten dla domowych był skuteczny, a ten drugi nie koniecznie. Chyba że ja mam różne gatunki ;:202

Witaj Ewuniu Obrazek jakbym puściła Lolę do ogrodu to też nie miałabym gryzoni, ale i ogród zryty dokumentnie ;:131 Po ogrodzie chodzi dziki kot, a nawet 3 ale jeden uważa że to jego teren, tylko że myszy łapie u sąsiada i czasem mnie podrzuca ;:306 Z kipiącą roślinnością jeszcze daję radę, ale nieraz przyrzekam sobie że .... eee szkoda gadać :;230 :;230

Julciu znałam ten zapach, ale pewnie nigdy nie kojarzyłam go z kwitnieniem rzepaku dopóki ktoś nie zwrócił mojej uwagi :lol: Miałam jednego kotka co łowny był jak .... ale mi go Lola załatwiła ;:145
U Ciebie 12 st? a u mnie ponad dwa razy tyle ;:219 Potem się pewnie odwróci u Ciebie będzie ciepło Obrazek

Na szczęście burza nie zmaltretowała moich rozsad

Obrazek
Kwitną!

Obrazek

Obrazek

Obrazek Obrazek

Takiego gościa dzisiaj spotkałam ! jest ich u nas sporo ;:333
Obrazek
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
karolacha
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 cze 2014, o 15:56
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Oooo piękny bażant ;:oj ;:138 super biały , pełny bez . Ja kupiłam taki. ale okazał się zwykłym niebieskim jakie rosną na ugorach :( widzę w tle glicynię , tnij tnij a będzie kwitła i rozkrzewi się :lol:
Moje Arboretum
Część 8 - zapraszam Karolina
Awatar użytkownika
wsiania
500p
500p
Od: 27 sty 2012, o 09:51

Post »

No to się wyjaśniło, bo jak napisałaś, że w ogrodzie robisz, to pomyślałam, że twarda jesteś ponad wszystko przy takiej pogodzie :) U nas bardzo nieprzyjemnie - chłodno, w okolicach 10 stopni, wilgotno, bo od południa pada z różnym natężeniem, a do tego lekki wiaterek, ale jak czasem zawieje, to w szpiku go czuć. Moje rozsady niestety w macierzystych pojemniczkach, nie dało rady i pikować będę prosto do gruntu. Ale dziś to co najwyżej skrzynkowe w końcu posadzę pod wiatą, jak się zbiorę w sobie :roll:
Moje wsiowe poczynania - c.j.d. :)
gdzie diabeł nie może... tam mnie wołają :)
pozdrawiam, Ania
Awatar użytkownika
bwoj54
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 wrz 2012, o 08:28

Post »

Gościa miałaś nietypowego, aczkolwiek urodziwego ;:306 U mnie dzisiaj też nieprzyjemnie zawiewa i pada / to potrzebne/ z różnym natężeniem. Azalia mnie urzekła, coraz częściej wzdycham na widok rh i azalii , chyba nowa choroba mnie opanowała/ aż strach pomyśleć/ ;:108 Pozdrawiam cieplusio! ;:168
"Ogród jest nie tylko rozkoszą dla oka, ale i ukojeniem dla duszy "(...) Pozdrawiam! Bogusia
Mój ogród na fotografii cz.10 Moje wątki
Awatar użytkownika
cyganka77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 sie 2012, o 14:52

Post »

Tacy goście to u mnie też codzienny widok :).
bebeluch
1000p
1000p
Od: 26 gru 2010, o 16:35

Post »

Marysiu podeślij mi trochę deszczu ;:224
Mędrzec potrafi uczyć się nawet od Głupca. Głupiec nie uczy się nigdy.
Awatar użytkownika
witch
1000p
1000p
Od: 9 cze 2013, o 10:16

Post »

Piękny biały bez ;:oj :D
Bażant zwyczajny to piękny ptak ;:173
W Białymstoku jest takie miejsce, a właściwie pas dzikiej zieleni z zagajnikami i bagnem wzdłuż rzeki Białej, tam żyje ich mnóstwo i często można je spotkać. Dużo trudniej zobaczyć bażanta królewskiego ale też się zdarza :)
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Marysiu - u Ciebie deszcz, burza, a u mnie non stop sucho i sucho. Dzisiaj czepnęłam się dość ostro sąsiada, wiceprezesa w zarządzie, bo od dwóch dni z kranu też woda nie płynie. Ponoć nie mają elektryka, który jest niezbędny przy tej awarii, bo poprzednika wywalili, a inny nie chce pracować za grosze. Wszyscy wiemy, że tu chodzi o coś zupełnie innego - o podwyższenie opłaty za działki w celu zatrudnienia 'kolesia'. Nie będzie wody, ludzie zgodzą się na podwyżkę. Kilku elektryków posiada działki, ale z ich bezinteresownej pomocy zarząd nie chce korzystać. No to o co chodzi? Wiadomo, o kasę dla kumpla.
Nie odpuszczę tej niegodziwości i dopilnuję, by jutro woda była. Przyjdę z elektrykiem i nie odejdę aż do usunięcia awarii.
Wybacz że Cię zanudzam swoimi żalami, ale jakoś tak mnie naszło, gdy przeczytałam, że u Ciebie popadało. Za cierpliwość rewanżuję się ;:167 ;:167 ;:167
Pozdrawiam. Lucyna
Jesień życia wśród kwiatów, zwierząt i ptaków - cz. 15 Zapraszam.
Ani jeden ogród nie jest urządzony raz na zawsze.
Awatar użytkownika
mar33
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2012, o 16:35

Post »

Przedszkole stoi na baczność ;:oj
Azalia pięknie się rozkwitła i przy słońcu cudownie pachnie ;:333
Taki jegomość siedzi u mnie na dachu komórki a Puśka jazgocze na całą ulicę ale jak ja się zjawiam z aparatem to mi nad głową tylko ogon pokaże ;:306
Marysiu u mnie dzisiaj prawie cały dzień pada z małymi przebłyskami słoneczka :heja oj będą się roślinki cieszyć :tan
Pozdrawiam Maria "Przyroda jest lekarstwem w każdej chorobie" Hipokrates
Moje wątki- zapraszam. Ogrodowy - aktualny cz.8
Mój wątek personalny
Awatar użytkownika
tynia83
200p
200p
Od: 13 lip 2012, o 08:54

Post »

:wit
Te rozsady to, be be (żeby nie zapeszyć ;))
U mnie też kwitnie biały bez, aż jeden i aż jednym kwiatem :)
Awatar użytkownika
alicjad31
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 lip 2013, o 20:38

Post »

Marysiu jakie piekne rozsady ;:333 i bażant przystojny . U mnie leja prawie cały dzień ,ale i słoneczko piekne było ,chwilami tak grzało jak piekne lato ;:3 .Pozdrawiam Cię serdecznie ;:196 ;:167
Pozdrawiam Alicja
Awatar użytkownika
amba19
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 kwie 2007, o 20:04

Post »

Marysiu - chciałam się pochwalić, że wszystkie trzy dziewanny które udało mi się wyhodować z nasion od Ciebie mają wielkie, piękne pączki kwiatowe ;:138
Awatar użytkownika
lora
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2010, o 13:43

Post »

:wit A moje rozsady szlak trafił .Bażant to królewski ptak. :)
pozdrawia Misia

Ogrodowe wątki Misi
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”