Ogród "po 30-tce" - II część

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Pulpa222
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 kwie 2010, o 08:45
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ogród "po 30-tce" - II część

Post »

Tak, wiem i jest mi przykro, że masz za mokro ;:196 , ale jeżeli prognoza się sprawdzi, to ja też niedługo będę prosić deszcz o zaniechanie ;:185 . Dobrze, że rano poszłam po zakupy, bo teraz byłoby trochę niewygodnie ;:65 .
Pozdrawiam Ania
"Niebezpiecznie jest mieć rację w sprawach, w których ustanowione władze się mylą." Voltaire
Ogród "po 30-tce" Cz.I, Część II , Część III aktualna,Tillandsie są ? dla leniwych
Awatar użytkownika
Eliza52
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 wrz 2014, o 11:42
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Ja już nazbierałam deszczówki w 3 beczki i byłoby na razie dość, ale dalej leje ;:202 Twoje zakamarki są cudowne, lubię takie "niedostepne miejsca" :wit a róża -"bez słów" przecudowna ;:215 ;:167
Pozdrawiam Ela
Awatar użytkownika
Pulpa222
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Elu, ja za szybko się cieszyłam, bo deszcz już sobie poszedł ;:145 - niebo od rana bez chmurki, a pod drzewami sucho ;:223 .
Różyczka to Compassion

Obrazek Obrazek
Therese Bugnet (środek krzewu ;:174 )
Obrazek
Pozdrawiam Ania
"Niebezpiecznie jest mieć rację w sprawach, w których ustanowione władze się mylą." Voltaire
Ogród "po 30-tce" Cz.I, Część II , Część III aktualna,Tillandsie są ? dla leniwych
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
takasobie
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 mar 2009, o 22:32
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

To Therese Bugnet taka wielka rośnie? Ja mam właśnie w donicy i waham się, gdzie posadzić więc już zdecydowałam, że pójdzie gdzie indziej niż zaplanowałam :wink:
Miłka
Aktualny wątek: Taki - sobie ogród cz.6
Awatar użytkownika
Pulpa222
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ta róża rozkłada się po paru latach w taki kielich. Gałęzie rosną do 2m, jak się nie tnie (ja dotąd nie cięłam) i 'produkuje' nowe pędy ze środka krzewu, które od razu kwitną. Byłoby cudnie pozwolić jej tak swobodnie rosnąć, ale nie ma jak ;:185 . Jak możesz, posadź ją tak, żeby miała luzik :tan .
Ja swoją trochę podetnę, bo niedługo koło niej nie przejdę; dobrze, że nie ma kolców ;:224 .
Pozdrawiam Ania
AmeliaL
200p
200p
Od: 23 maja 2013, o 19:18

Post »

Hmmm..........stare duże drzewa to jedynie potężny kasztan i modrzew na kurzym wybiegu.Odpada ;:185
Leszczynowe podpory przy takich potworach też odpadają ;:185 No nic,będę intensywnie myśleć ;:219 Może co sensownego wymyślę :wink:

Aniu a o co ja miałabym się złościć,toż to sama wiem co kury są w stanie z ogródkiem zrobić.Teraz się ganiam z 7 dwumiesięcznymi kogutkami.Pojęcia już nie mam jak one wydostają się z wybiegu ;:202 Ale jak już dadzą dyla to od razu biegiem do warzywnika słomę w paprykach rozgrzebywać ;:161
Ale powiem Ci,że u mnie jakiś zniszczeń olbrzymich kury nie robią :) Kilka kur praktycznie cały czas chodzi po podwórzu i wszystko całe :) Pewnie gdyby tych kur było kilkadziesiąt to byłby problem :wink:
Pozdrawiam Amelia
Awatar użytkownika
Iw
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 sie 2008, o 22:00

Post »

;:oj , jak ja lubię róże...........................u innych :;230
Może gdyby ktoś mi pokazał obsługę tych roślin byłoby łatwiej, a tak :( .... czepiają się, kaleczą, kłują ;:145
Ale do oglądania i wąchania fajne są ;:215
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 sty 2009, o 13:13

Post »

Oglądam deszczowe fotki róż ;:333 bo u mnie o deszcz trudno...A dzisiaj w domu przymusowy pobyt bo zimnica i słońca brak a robotę zaplanowałam jako cd...Przemeblowałam reprezentacyjną rabatę po raz kolejny...nie ma to jak rośliny w donicach uprawiać ;:306 ...Dzisiaj tak jutro inaczej ;:190 ...Brawo ja! :heja

:wit
MARYNA pozdrawiam
spis wątków
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19

Post »

Pękne róze ;:333
Pauls Himalayan Musk imponująca :D
a to Twoja Ulubienica to ??Śliczna jest ;:108 ;:108
Awatar użytkownika
stasia_ogrod
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2011, o 16:48

Post »

No widzisz kochana, chyba to była jakaś inna Ania, u której widziałam przeróżne rodzaje mięt. ;:306
Twoje róże zachwycają ale oczy zaiskrzyły się gdy zobaczyłam śliczną Venosę Violacea, kiedyś o mało jej nie kupiłam. ;:138 ;:138
Awatar użytkownika
Pulpa222
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

AmeliaL - witam Cię serdecznie i już Cię widzę, ganiającą koguty :;230 . Masz Ty się z tym ptactwem. Wydaje mi się, że bez woliery się nie obędzie, zawsze jakaś kura będzie wiać ;:108 .
Na takie róże, najlepiej by było coś wyspawać z grubszych prętów (u mnie na razie płot wytrzymuje ;:oj ), albo solidna konstrukcja drewniana - przecież las pod nosem. Tylko, kto to ma zrobić ;:223 .
Wiem, wiem ;:145 , trwa to i trwa, i ... ;:188 .
Obrazek

Iwona - cieszę się, że wpadłaś. Róże faktycznie są piękne; ja dobijam do 30 szt. ;:223 .
Postaram się trochę nakłaść Ci do głowy, że koniecznie musisz je mieć, bo ogród bez róż jest jakby 'niepełny' ;:306 .

Marpa - Maryniu - jakoś nie bardzo mogę się przekonać do uprawy w donicach. Zapominam podlać, potem się złoszczę na siebie i ... wsadzam do ziemi - gdziekolwiekObrazek.
U mnie tego deszczu nie za wiele było, bo pod drzewami sucho, a od dwóch dni piękna, letnia pogoda, nie za ciepło i dobrze się pracuje w ogrodzie. Ja też kombinuję trochę 'poprzestawiać' rośliny, a niektóre wręcz wystawić za płot, ale tak, żebym je widziała :heja .

stasia_ogrod - Venosa Violacea jest u mnie od 10 lat i kwitnie co roku; raz lepiej , a raz gorzej, w zależności, czy ją nakarmię, czy zapomnę ;:174 .
A mówiąc o powojnikach, ustaliłam nazwę mojego różowego NN; to Andromeda.
Przypomniałam sobie, co się z nim działo, bo on też z tego okresu. Jesienią posadzę go na słoneczku i myślę, że wreszcie złapie oddech.
Obrazek
On ma taką cechę, że na starszych pędach kwitnie pełnymi kwiatami - no, prawie ;:224 .
wczoraj rano
Obrazek
dzisiaj
Obrazek
żółta rutewka orlikolistna
Obrazek
nie wierzyłam, jak mówiono, że śmiałki darniowe ślicznie kwitną ;:131
Obrazek Obrazek Obrazek
powojnik Polish Spirit
Obrazek
Pozdrawiam Ania
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 2 wrz 2010, o 13:17

Post »

A u mnie jak nie padało, tak nie pada ;:223 Kurcze, już mam dosyć tego podlewania.
Ale zaraz, co to ja chciałam? aha, śmiałki kwitną wspaniale. Uwielbiam te ich miękkie kotki. No i w ogóle już widać trawy w ogrodach. Czyżby jesień się zbliżała? Bo ja jakoś tak właśnie z jesienią kojarzę wszelkie trawy i trawki.
Aniu, na czym opiera się twoja Musk? Ja rozglądam się za coraz wyższymi i solidniejszymi podporami, bo róże coraz wyższe. Wcześniej nie miałam pnących, to i problemu nie było.
Awatar użytkownika
Iw
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 sie 2008, o 22:00

Post »

Aniu, no aż tak źle nie jest. Kilka kłujaków się znajdzie, gorzej z obsługą :;230 :;230 :;230
A na lekcje pokazowe LICZĘ :!: :!: :!: Jak nauczyciel będzie dobry ;:14 , to załapię materiał i kupię sobie róże :tan
Awatar użytkownika
dorotka350
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 26 maja 2014, o 20:18

Post »

Psie "szkodniki" miny mają takie niewinne, a Ty się gniewasz... :wink: Wiem, wiem, co to znaczy, jak zachce im się kopać dziury. Dlatego mój owczarek wstęp na ogród ma tylko pod naszą kontrolą. Chyba, że uda mu się wygryźć jakisz szczebel od płotu i przedostanie się na ogród, to wtedy demolka na całego ;:219
Ciekawa jestem Twojej opinii o Comte de Chambord? Jesteś z niej zadowolona? U mnie to róża do wyautowania, jeszcze czekam, ale powoli tracę cierpliwość. Zmieniłam jej miejsce, może w końcu pokaże na co ją stać, bo jak nie, to następnej szansy nie będzie ;:185
Twoja róża nn, bardzo podobna do mojej...Muszę wrzucić jej zdjęcia do identyfikacji. Może ktoś rozpozna. Zapach ma nieziemski i lubi bardziej cień niż pełne słońce ;:108
Awatar użytkownika
Pulpa222
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

wanda7 - Wandziu - róża Paul's Himalyan Musk rośnie przy metalowej konstrukcji, zrobionej z rury 2" i prętów w poprzek, jak antena; nie byłam z tego rozwiązania zadowolona, ale utrzymuje różę. Natomiast te pędy, które rosną teraz, nie bardzo mam gdzie podwiązać i tu jest 'ból', bo tam za dużo miejsca nie ma. Muszę ściągnąć kogoś, kto dospawa jakiś łuk czy coś, sama nie wiem ;:224 . Chyba 'przedobrzyłam' ;:223 .
Z tego, co pamiętam, właśnie dlatego mam śmiałki, że kwitną z początku lata, żeby nie czekać na trawy do jesieni.
Tak, że nie martw się jeszcze, na to mamy czas; jesień i tak przyjdzie ;:145 .

Iwona - nie wiem, jak dobry będzie nauczyciel, ale róże pewna jestem, że kupisz :tan .

Dorota - wczoraj zakopałam doły na podwórku i położyłam kilka płyt chodnikowych, a dzisiaj znowu wykopane - obok ;:14 .
Na razie z nimi przegrywamObrazek.
Moja róża NN rośnie w półcieniu; też wrzucę zdjęcia do identyfikacji ;:108 .
Comte de Chambord rosła u mnie w cieniu, od tego roku w słońcu, ale że była mocno przycięta, to na razie niewiele mogę powiedzieć. W cieniu, to była nędza, a teraz zobaczymy. Szczerze mówiąc, jak trochę przyjrzałam się różom i temu, jak mogą kwitnąć, to szału nie było i nie ma, faktycznie ;:224 .

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
żeby się róże nie obraziły, że ich nie pokazuje, chociaż to te same
Obrazek Obrazek Obrazek

[ Obrazek
Obrazek
Pozdrawiam Ania
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”