Rafiku, ja w tej samej firmie kupiłam sadzonki m.in. floksów, które wsadziłam do doniczek na balkonie, bo już noski pokazały i bałam się, że mi się zmarnują.
Nasiona koleusów siałam na wierzchu i tylko lekko wcisnęłam. One potrzebują światła do ładnych wschodów.
Jutro zrobię zdjęcia i pokażę, jak teraz wyglądają zarówno te ze stycznia, jak również z lutego.
Ela_2015 Miejmy nadzieję że nie będą pomylone. Od piątku są już w ziemi.
Jestem Rafał, a nie Robert.
vimen Na moje trochę musiałem poczekać, ale ważne że przyszły.
ewelkacha88 Dziękuję. Też kupiłaś lilie drzewiaste?
plocczanka Ja tez swoje posadziłem do doniczek i trzymam je na strychu tam jest parę okien dachowych, więc jest jasno. Moje koleusy posiane tydzień temu jeszcze nie wschodzą, a tak jak piszesz posiałem je tylko wcisnąłem w ziemię.
Pashmina Dziękuję.
Pozdrawiam.
A dzisiejszy dzień bardzo słoneczny. Trochę pospacerowałem po ogrodzie i nic szczególnego nie zrobiłem. Wczoraj jak było zimno to cały dzień pracowałem: to jeszcze to przekopać, a tam ziemi nawieść itp. Ale wiadomo w niedzielę trzeba odpoczywać.
W następny weekend czeka mnie sadzenie 300 świerków srebrnych. Mama wymyśliła sobie obsadzenie drogi po obu stronach. Ale będę miał kopania.
Witaj Rafik. Zazdroszczę słoneczka . Rośliny budzą się u Ciebie do życia . Kotki na wierzbie cudowne . A kopania nie zazdroszczę strasznie dużo tego . Trzymam, kciuki za pracę co by lekko szła . Tak kupiła lilie drzewiaste i azjatyckie . Pozdrawiam .
ewelkacha88 dziękuję. Kopania to ja sam sobie nie zazdroszczę. Należał mi się choć jeden dzień słoneczny, bo dziś już jest biało.
plocczanka Oj żeby chciało być więcej tego słoneczka.
clem3 Jestem człowiekiem który musi mieć czas na naukę i na ogród. Z tego się nie da wyleczyć. A świerków będzie trochę mniej bo wybraliśmy szybko rosnącą odmianę i wsadzimy trochę rzadziej, więc zostanie jeszcze kasiorki na jakieś cebulki wiosenne.
andzia458 Akurat w tym roku udało mi się wytargować na cenę 7.99 zł za sztukę wysokość 80-90cm. Więc obsadzę to drogę i mama da mi spokój bo już 3 rok mi mówi żeby je wsadzić a sama aż tyle nie wsadzi więc czeka aż ja pomogę.
Pozdrawiam.
A tak jak pisałem u mnie biało mało co poznałem mój ogród po południu.
Liczba świerków do wsadzenia się zmieniła więc będzie mniej kopania. Jak znajdę chwilę to jeszcze dziś popukuję część selerów.
ewelkacha88 Ja mieszkam na Mazowszu. dziś już śnieg stopniał i na koniec dnia wyszło słoneczko.
Beaby Dziękuję.
Maska Mimo że wszystko się pobudziło już do życia, wiosny jako takiej nie widać. Miejmy nadzieję że nadejdzie jak najszybciej.
vimen Tak mieszkam na Mazowszu. No u mnie tylko poprószył, że biało było, ale dziś nie ma już śladu po nim.
plocczanka Dziękuję. Tą rabatę wymyśliła mam jakieś 5 lat temu. Wydaje się mała ale jest dość spora, zmieściło się w niej 8 transportów ziemi. Ale jest sporo przy niej roboty i wspinania się na sam szczyt.
Na pewno pokażę jak się prezentuje latem.
Pozdrawiam.
Ja dziś zauważyłem że koleusy i fiołki zwisające zaczynają wschodzić. Przed chwilą posadziłem w doniczki 5 dali kupionych w tym roku.
A dziś kupiłem dwie piwonie i dwa floksy.
A znalazłem z przed 3 lat wiosenna i jesienna odsłona okrągłej kamiennej rabaty. Zdjęcia bardzo stare ale coś już wtedy tam rosło.
Rafciu u mnie też biało Fajna ta rabata, od razu nasuwa mi się tytuł takiego starego serialu (serialu już nie pamiętam, ale tytuł tak ) "w kamiennym kręgu"... Fajny pomysł Chyba byliśmy w tym samym sklepie, bo ja też przywlokłam do domu te same floksy co ty, plus dwa inne i sporo różnych