Taki - sobie ogród cz.4

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Taki - sobie ogród cz.4

Post »

Ten ptaszek o niebieskich oczkach śliczny łobuz :wink: a z tymi gęsiami no tak, wiem, ale tak bym chciała aby to już było to :wit
Awatar użytkownika
dorotka350
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 26 maja 2014, o 20:18
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Wszystkie ptaszki śliczne,ale najpiękniejszy jest ten " ptaszek " o niebieskich oczach i szarym futerku :lol: Niezłe lokum sobie znalazł :wink:
Awatar użytkownika
tara
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 mar 2008, o 22:01

Post »

To ja też tego "ptaszka" z zielonymi i niewinnymi oczętami chętnie bym wytarmosiła, taki słodziutkie niewiniątko.

Ta zima czy to zima? rośliny już wystawiają swoje noski, drzewa pęcznieją u mnie magnolie nabrzmiałe -jak do końca nie zwariują to zakwitną.
Spis moich wątków. Wątek aktualny.
Up­ra­wiam swój ogród marzeń
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
JolantaG
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 lis 2008, o 14:52

Post »

Tawuła śliwolistna trafiła na moją listę chciejstw już dość dawno .Może w tym roku uda mi się ją gdzieś upolować .Gdzie swoją kupiłaś . :?:
Awatar użytkownika
takasobie
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 mar 2009, o 22:32

Post »

Jola! Dostałam ja od Majki-mariasen, tak w prezencie, nawet nie zamawiałam. Chyba jestem szczęściara! :wink:

Dorota! Te koty są takie do tarmoszenia, ale nie mogę im pokazać, ze bym je chętnie pogłaskała. Cały czas je przeganiam z ogrodu, bezskutecznie! Musze skonstruować stracha na koty ;:224

Dorotka350! Taka cwana bestia, widzisz! Dopiero na zdjęciu wyszło, jaki z niego przystojniak!

Iwonko! Czas leci! Zaraz wiosna, gęsi odlecą, inne przylecą! I tak co roku! :wink: Czekam na przelot czyży i jemiołuszek, czasami się załapię, ale czasami przegapię :-(

Majka! Co chwile inny kocur tam wskakuje! To raczej z chęci pohycania i polowania niż z łakomstwa. Kilka podgryzionych ptaków późnym latem znalazłam w ogrodzie (polowanie na podloty niedoświadczone). I nikt ich nie chciał jeść... ;:224

Wandziu! Tak! jest uroczy, ale mnie nie zwiedzie! Huknęłam na niego srogo lekką mięsna wiązką, ale czy on coś zrozumiał? ;:306

Janka! To masz atrakcję! Bażanty!!! Super! Moja siostra też ma w ogrodzie, nawet ma specjalny paśnik! Ale ona ma za płotem pole, a do moich bażantów na łąkę mam z kilometr.

Dziękuję wam wszystkim za odwiedzinki i wpisy! Pomimo, że nic szczególnego się nie dzieje, odwiedzam ogród raz po raz, karmię ptaki, dosypuje do kompostu fusy, popiół i resztki kuchenne. Patrzę, jak wszystko smacznie śpi. Wylazł mi jeden hiacynt. Dostał reprymendę, ale zapomniałam go przysypać, bo miałam pełne ręce.

Pokażę tylko szare kłębowisko pod małym karmnikiem złożone z dzwońców i mazurków. Mazurki wszystko wymiatają z karmnika na ziemię i potem muszą wydziubać z ziemi.:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Miłka
Aktualny wątek: Taki - sobie ogród cz.6
Marzena77
500p
500p
Od: 6 lip 2014, o 19:42
Kontakt:

Post »

Fajne zdjęcia u mnie też tak robią .Głównie mazurki,wróble i cukrówki sikorki sporadycznie .
Awatar użytkownika
Olusia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 gru 2007, o 21:38

Post »

Miłko , co do tawuły śliwolistnej to ja jestem następną szczęściarą.....
leszczyna
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 kwie 2009, o 21:37

Post »

MIŁKA u mnie też dzwońców sporo, mazurki i wróbelki bywają ale sikorek to prawie plaga ;:306 za to inne na razie nie zblizają się do mojej stołówki - poczekam na snieg i mróz.
Z Olusią szczęściary jesteście z tą tawułą śliwolistną.

pozdrawiam
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13

Post »

Miło potrafisz jak nikt te ptaki pokazać, dziękuję Ci za to ;:196 , a stracha na koty, no ciekawa jestem jak by miał wyglądać ;:306 , ostatnio w jakiś programie była mowa o kotach, że to najwięksi mordercy, więc jaki to strach co by takiego przestraszył ;:oj
Awatar użytkownika
majka411
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sie 2009, o 18:55

Post »

:wit Hej Miłeczko ale zgraja ptaszków ;:oj
Jak blisko podchodzisz żeby im zdjęcie zrobić ?
Awatar użytkownika
christinkrysia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 maja 2006, o 18:37

Post »

Miłeczko nie tylko ja Cie podziwiam za umiejętność rozpoznawania ptaków ;:138
Do tego wciąż mnie zaskakujesz swoimi powiedzeniami ... :D
A potem miałam takiego gościa w karmniku. Widziałam, jak susnął dosłownie w ułamku sekundy na wysokość 2m!
Są dosadne, pobudzają wyobraźnię i rozśmieszają mnie .
Czytałam gdzieś, że już odliczasz dni do sadzenia dalii - tęskno Ci a pisząc o tym pomyślałam, że warto by zrobić pierwszy zimowy przegląd - pewnie po niedzieli zajmę sie tym.
Awatar użytkownika
Tosia1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2010, o 16:48

Post »

:wit Miłko, brawo za zdjęcia ptaszków. Super opisujesz i fajnie jest u Ciebie.
Do wiosny 58 dni!!!!
Co zasiejesz, to zbierzesz
Malutki ogródeczek Tosi - cz.14. Zapraszam serdecznie!
Wcześniejsze wątki.
Awatar użytkownika
takasobie
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 mar 2009, o 22:32

Post »

Jak miło, że tu zaglądacie!
W ogrodzie ciemno i zimno, mgła. Trochę wczoraj pokopałam na grządkach, miałam popiół i fusy więc je zagrzebałam. Zrobiłam przegląd. Postanowiłam w niektórych miejscach nie sprzątać po zimie, np pod paprociami. Resztki wyściółkują podłoże. Przy suchym lecie będzie przydatne.

Tosiu! Dziękuję! Chciałabym robić więcej zdjeć, ale pogoda nie dopisuje. Ale się postaram! Ja też odliczam!

Krysiu! Oj, jeszcze wiele muszę się nauczyć! Znam się trochę na gatunkach, ale wiele jest jeszcze dla mnie nierozpoznawalana. Tak, trzeba przyznać, że stosuję nowo-słowa, bo czasami mi starych brakuje ;:306 Boję się tylko, że to niezbyt zgodne z poprawną polszczyzną :wink: Ja nie przejrzałam dalii, choć powinnam. Ale czy od przeglądania im się polepszy? ;:224

Majka! Te zdjęcia robione są najczęściej z ukrycia z odległości kilku metrów. Podejść się nie da, bo uciekają :wink:

Iwona! Z tym mordowaniem, to już przesadzili! Kot ma instynkt polowania i zawsze będzie to robił. My natury nie zmienimy. A ptaki sobie poradzą ;:108

Krystynko-leszczynko! Nie wiem, czy doczekamy się i śniegu, i mrozu. U mnie jest albo jedno, albo drugie! ;:306
Nie wiem jak rozmnaża się tawułę, ale może spróbuję w tym roku i będzie dla bliźnich :D

Olusiu! No widzisz, nawet nie wiedziałam! Skoro Majce się rozmnożyła, to może mi się też uda ;:218

Marzenko! Czyli ptasia brać w komplecie! Reszta, że względu na pogodę, nie raczy przylecieć :roll:

Dziś strasznie ponuro!
Obrazek

Mąż czyścił budki, a mi udało się w tej ciemnicy zdybać trochę pierzastych:

Sójka
Obrazek

Mazurek
Obrazek

Bogatka
Obrazek

Dzwoniec
Obrazek

Zaraz po sesji poszłam wyciąć te gałązki, które weszły w kadr.
Miłka
Aktualny wątek: Taki - sobie ogród cz.6
PEPSI
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 sty 2013, o 10:54

Post »

Sójek w moim ogrodzie sporo lata. I dobrze, bo mi się bardzo podobają. Chyba ten niebieski kolor :wink:
U mnie też mgła i ponuro. Ech klimat kraju, w którym mieszkam zdecydowanie mi nie pasuje :lol:
Awatar użytkownika
Olusia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 gru 2007, o 21:38

Post »

Miłko , jakie to ptaszki ?

Obrazek

A tu zegar pokazuje o której godzinie poszczególne ptaszki się budzą.

Obrazek
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”