Jak miło, że tu zaglądacie!
W ogrodzie ciemno i zimno, mgła. Trochę wczoraj pokopałam na grządkach, miałam popiół i fusy więc je zagrzebałam. Zrobiłam przegląd. Postanowiłam w niektórych miejscach nie sprzątać po zimie, np pod paprociami. Resztki wyściółkują podłoże. Przy suchym lecie będzie przydatne.
Tosiu! Dziękuję! Chciałabym robić więcej zdjeć, ale pogoda nie dopisuje. Ale się postaram! Ja też odliczam!
Krysiu! Oj, jeszcze wiele muszę się nauczyć! Znam się trochę na gatunkach, ale wiele jest jeszcze dla mnie nierozpoznawalana. Tak, trzeba przyznać, że stosuję nowo-słowa, bo czasami mi starych brakuje

Boję się tylko, że to niezbyt zgodne z poprawną polszczyzną

Ja nie przejrzałam dalii, choć powinnam. Ale czy od przeglądania im się polepszy?
Majka! Te zdjęcia robione są najczęściej z ukrycia z odległości kilku metrów. Podejść się nie da, bo uciekają
Iwona! Z tym mordowaniem, to już przesadzili! Kot ma instynkt polowania i zawsze będzie to robił. My natury nie zmienimy. A ptaki sobie poradzą
Krystynko-leszczynko! Nie wiem, czy doczekamy się i śniegu, i mrozu. U mnie jest albo jedno, albo drugie!
Nie wiem jak rozmnaża się tawułę, ale może spróbuję w tym roku i będzie dla bliźnich
Olusiu! No widzisz, nawet nie wiedziałam! Skoro Majce się rozmnożyła, to może mi się też uda
Marzenko! Czyli ptasia brać w komplecie! Reszta, że względu na pogodę, nie raczy przylecieć
Dziś strasznie ponuro!
Mąż czyścił budki, a mi udało się w tej ciemnicy zdybać trochę pierzastych:
Sójka
Mazurek
Bogatka
Dzwoniec
Zaraz po sesji poszłam wyciąć te gałązki, które weszły w kadr.