Okna wczoraj pomyte,zdążyłam przed Aleksandrą

czy do Was już dotarła
dzisiaj gotujemy zimne nóżki dla ochłody
Dorcia jeżówki w większości to tegoroczne nabytki,zobaczymy co będzie na drugi rok
Violu kolor czerwony to mój ulubiony obojętnie w jakich kwiatkach,będę podziwiać na drugi rok Twoje tulipanki

a jeżówka czerwona Hot Papaja też tegoroczny nabytek nie zakwitła a tak na nią czekałam
Kasiulka jeżówki w sezonie kwitną długo ,tylko słyszałam że nie są długowieczne,muszę poczytać jak przedłużacz ich żywot
Marysiu jeżóweczki bardzo ładnie się prezentują,jak nie miałam działki to nawet nie wiedziałam że takie istnieją,zresztą tak samo z innymi roślinkami , dopiero od 4 lat zdowywam wiedzę i doświadczenie,dlatego chętnie podczytuję w wątkach doświadczonych ogrodniczek ,np. u Ciebie
Tuje wiem nie są w Twoim guście, u mnie żywopłot z nich osłania od wiatrów
Milcia na dworze coraz zimniej i wietrznie,wiatr u nas gwiżdże w łazience ,mieszkamy na 4 piętrze,nawet w domu zrobiło się chłodniej ,dostaje się w każdą szczelinkę,rozgrzewam się kwiatkami
Michasiu jeżówki naprawdę warto mieć w ogrodzie , bardzo długo kwiatki utrzymują się na łodyżkach,życzę powodzenia w zakupach,moje jak się rozrosną chyba też będzie można dzielić ,będę miała czym się wymieniać
Sabinko nie mam jeszcze białej jeżówki muszę ją zdobyć bo bardzo mi się podoba u dziewczyn,
róże cały czas wybieram ,nie jestem zdecydowana,przeglądam wszystkie wątki różane
Iwonko wieje od kilku dni a dzisiaj ma być kumulacja ,trzymaj się i raczej nie wychodź z domu
Małgosiu ja jeszcze nie przykryłam swoich jeżówek ,miałam nie przykrywać w ogóle,chciałam je zahartować , skoro Ty okryłaś to chyba tez tak zrobię
Krysiu dziękuję , ja też jestem skromną osobą ,dlatego tak mówię ,ale bardzo dziękuję za miłe słowa,
galtonia dla Ciebie na pewno znajdzie się , zapisuję w kajeciku
jak coś upatrzę sobie u Ciebie dam Ci znać
przed prasowaniem wstawię trochę portrecików różyczek ,dużo mam czerwonych ,takie miałam chciejstwo na wiosnę ,teraz już mnie interesują łagodne kolory pomarańczowe ,żółte ,jasny róż,
jestem na etapie szukania róż parkowych
a to moje róże wielkokwiatowe