Chałaputkowo
- chalaputkowo
- 1000p
- Od: 16 cze 2014, o 18:59
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Chałaputkowo
Chyba jednak jeszcze tulipanów muszę dokupic , może taniej będzie na ryneczku bo w teksańskim zdzierstwo sraszne
i iryski białe mi sie marzą . Czy ktoś wie kiedy sie sadzi frezje , liatry i triteleie bo na opakowaniu nic a nic , teraz czy dopiero wiosną 
-- 8 wrz 2014, o 21:54 --
Aniu kochana zdjęcie nr dwa

-- 8 wrz 2014, o 21:54 --
Aniu kochana zdjęcie nr dwa
Zielono mi - bo wesoło mi - bo zielono mi - Monika
Chałaputkowo,Chałaputkowo-dwa
Chałaputkowo to i owo
Chałaputkowo to i owo
- aneczka1979
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 14 cze 2010, o 21:44
Frezje na pewno nie zimują w gruncie. Liatry sadziłam wiosną, one zimują. Lepiej gdybyś wsadziła wiosną, by teraz nie ruszyła czasem im wegetacja, choć nie wiem czy nie będzie kłopotu z przetrzymaniem bulw do wiosny...
Może posadź w październiku? Jak już będą pierwsze przymrozki? Wtedy może grzecznie poczekają w ziemi na wiosnę..?

- chalaputkowo
- 1000p
One jak za darmo 12 zł za sztukę , Misio z wierzchu bezbarwnym lakierem przeleciał 

Chałaputkowo to i owo
Chałaputkowo to i owo
- rosiowa
- Od: 14 cze 2008, o 15:08
Donica śliczna, a teściowej pozazdrościć. U mnie te tematy trochę inaczej wyglądają 

pozdrawiam - Gosia
Moje wątki
Moje wątki
- anym
- Od: 4 kwie 2013, o 19:01
Moni zakupy rewelacyjne
liatry spokojnie możesz już posadzić ale frezje muszą czekać do wiosny

- chalaputkowo
- 1000p
Reniu - moja teściowa , złota kobieta , przeszła swoje w życiu i naprawdę serce ma na dłoni
Aniu - super , więc liatry sadzę a z frezjami to i tak nie wiem czy wyjdzie ja dla liatr kupiłam tą mieszankę cebulek

Aniu - super , więc liatry sadzę a z frezjami to i tak nie wiem czy wyjdzie ja dla liatr kupiłam tą mieszankę cebulek

Chałaputkowo to i owo
Chałaputkowo to i owo
-
- Od: 20 sty 2013, o 10:54
Monia, wczoraj wcisnęłam 10 cebul botanicznego tulipana i 5 sztuk żonkila....i miałam dość, a tak sobie pomyślałam o Tobie
Tyle masz ich do wciśnięcia, za to efekt będzie cudny. Ja muszę poczekać, cynie jak przekwitną to w ich miejsce wsadzę tulipanki, których jeszcze nie kupiłam, bo nie ma tych kolorów co chcę. A tylko w tamtym miejscu mogę, bo nornice widzę się do mnie sprowadziły 
Frezje zdecydowanie wiosną

Frezje zdecydowanie wiosną

- chalaputkowo
- 1000p
Gosiu , moje tulipanki z pierwszego rzutu , już posadzone , łapki mnie swędziały
, zostały tylko te z Netto ale ich jest raptem 4 paczki po 4 sztuki i ewentualnie to co dokupię
, Mocno kombinuję jak namówić Misiaka na wyprawę do Barzkowic , na targi rolne , tam przy okazji wystawiają się ogrodnicy i różne cudeńka można tam trafić , ale Misio od razu chory jest jak tylko usłyszy 

Chałaputkowo to i owo
Chałaputkowo to i owo
- Madziagos
- -Moderator Forum-.
- Od: 10 kwie 2012, o 21:44
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
No to ja widać należę do szczęśliwych kobiet. Nikogo nie muszę namawiać na wyjazdy, bo jeżdżę sama. A nawet jeżeli gdzieś jedziemy z Maciejem razem, to moje rybki (czytaj moje kwiatki) moje akwarium (czytaj mój ogródek i kasa).
- Pulpa222
- Od: 21 kwie 2010, o 08:45
Jak pomyślę, ile Ty masz zamiar posadzić cebul, to mi skóra cierpnie
. Wiem, że będzie wiosną ślicznie, ale ja do 3 paczek tulipanów jeszcze się nie 'przybrałam'
. Widzę, że wiesz, jaki efekt chcesz osiągnąć; u mnie to zawsze sprawa przypadku
. Tylko, że FO 'nakręca', widzę to po swoich działaniach. Tu i tam coś zobaczę i... ja też tak chcę
. Myślałam, że jak człowiek 'wcześniej urodzony', to go już emocje nie ścigają, ale gdzie tam, rozum zasypia, a mnie potem kości bolą
. Ale opowiadaj dalej,co jeszcze zrobisz, opowiadaj
.

Pozdrawiam Ania
"Niebezpiecznie jest mieć rację w sprawach, w których ustanowione władze się mylą." Voltaire
Ogród "po 30-tce" Cz.I, Część II , Część III aktualna,Tillandsie są ? dla leniwych
"Niebezpiecznie jest mieć rację w sprawach, w których ustanowione władze się mylą." Voltaire
Ogród "po 30-tce" Cz.I, Część II , Część III aktualna,Tillandsie są ? dla leniwych
- iwona0042
- Od: 15 lis 2011, o 10:13
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
[quote="chalaputkowo"]Reniu - moja teściowa , złota kobieta , przeszła swoje w życiu i naprawdę serce ma na dłoni
No to trafiło Ci się, zazdroszczę Ci takiej teściowej, ja o swojej wolę nie pisać bo z FO mnie wywalą, a na dokładke mieszkamy razem

No to trafiło Ci się, zazdroszczę Ci takiej teściowej, ja o swojej wolę nie pisać bo z FO mnie wywalą, a na dokładke mieszkamy razem

- chalaputkowo
- 1000p
Coś mi się zdaje Magdo że mamy zupełnie inne pojęcie na temat szczęścia , ja również jestem nie zależna mobilnie i finansowo , i nie muszę się Misia o nic prosić , różnica polega na tym że chcę .Nawet jeśli trochę pomarudzi potem jest dumny że mi pomógł coś tam wybrać , doradzić , że ma swój wkład , że to nasze wspólne a nie moje lub jego , że targał do samochodu i godzinami stał w korku . A ja jestem dumna z niego że mimo iż mamy różne zamiłowania i pasje , mimo ze marudzi i kręci nosem , potem z dumą pokazuje nasz ogród .
Aniu - z tymi tulipanami wiem jaki efekt chcę osiągnąć , bo już to miałam i zepsułam ,
, teraz naprawiam . Ja też uczę się i podpatruję na Forum i stąd "podpatrzony " pomysł u Gosi na oczko ze zbiornika na wodę ......
i ciiii właśnie wzięłam się za przerabianie rabatki gdzie to oczko będzie , pierwszy kroczek poczyniłam wczoraj , wyciągnęłam z ziemi ( mam nadzieję ) wszystkie lilie
. Jestem w szoku ile tego było TRZY SKRZYNKI , jak wrócę do domu wstawię zdjęcia na sobotę zaplanowałam przesadzanie , przesadzanie i przesadzanie , zobaczymy co z tego wyjdzie
Iwonko moja teściowa ; wychowała pięcioro dzieci , nie mówi się źle o zmarłych - więc nie opowiem co przeszła przez teścia , inna sprawa że mam do niej kawałeczek więc nasze relacje też wyglądają inaczej niż jak się mieszka pod jednym dachem
, ale naprawdę złego słowa o niej nie powiem , bo inaczej by mnie pokarało ; 
Aniu - z tymi tulipanami wiem jaki efekt chcę osiągnąć , bo już to miałam i zepsułam ,

Iwonko moja teściowa ; wychowała pięcioro dzieci , nie mówi się źle o zmarłych - więc nie opowiem co przeszła przez teścia , inna sprawa że mam do niej kawałeczek więc nasze relacje też wyglądają inaczej niż jak się mieszka pod jednym dachem

Chałaputkowo to i owo
Chałaputkowo to i owo
- rosiowa
- Od: 14 cze 2008, o 15:08
He, he, teraz Ty mnie z Renią pomyliłaś
No właśnie miałam się pytać, jak tam oczko. Trzy skrzynki lilii
, kurczę, jednak Ci zazdroszczę... Choć walczę ze sobą....

No właśnie miałam się pytać, jak tam oczko. Trzy skrzynki lilii

pozdrawiam - Gosia
Moje wątki
Moje wątki