Olu jak dobrze pamiętam to żurawina rośnie 5 rok, ma bardzo dużo kwiatków. TU było cztery rośliny w tym dwie rosły od początku bujnie a dwie miernie, Teraz nie wiem ile jest bo busz! grządka ma ok metra kw. Rok temu miałam niewiele owoców, ale dwa lata temu ok. pół litra. Wcześnie co roku kupowałam torf i podsypywałam (worek) na to warstwa piasku, ale od dwóch lat tego nie robiłam
Ja też oglądam róże w innych wątkach, ale planuję zakup dopiero za rok, wcześniej muszę przygotować miejsce pod nie
Milenko z bukietowych to ta jedna VF nadaje się do eksperymentów i cięłam wiosną (ale nie na 10 cm wyżej) i w maju przycięłam część patyków, bo bałam się wszystkie, a pączki widzę na wielu

pozostałe dwie to malutkie krzaczki. Za to moje trzy ogrodowe ogromne i całe w zawiązkach
U mnie też się ochłodziło i normalnie nie byłoby tak odczuwalne tylko po upałach to rano miałam ochotę ubrać coś cieplejszego, a na termometrze 20 st.
Jednak życzę słoneczka
Ewciu witaj Ty też zmieniłaś awatarek i kapelusz włożyłaś jak przystało na lato. Uwielbiam te goździki i jak w jakimś czasie zniknęły to zaczęłam siać i znowu wróciły