Halo halo
Nareszcie piękny słoneczny dzionek za nami

tego roślinkom brakowało.
Aniu sweety - kochana urlopujesz się już, super. Ja za tydzień ale tylko na tydzień - firma nie może beze mnie żyć

a co do ilości doniczek - zrobiłam dzisiaj inwentaryzację - mam na balkonie 81 roślinek - doniczek kilka mniej bo niektóre są posadzone po kilka sztuk.
Kasiu oxalis - dlatego mam w części wiatrowej cięższe doniczki ceramiczne - nic mi nie lata
Justuś - kwiatki dostały osmocote do doniczki a teraz leję je nawozem na kwitnienie ze zwiększoną dawką potasu i fosforu
Justynko - oj kochana duża to musi być skarbonka bo ja lubię wydawać kasę, nawet cudzą
Malachitku Dorotko - zapomniałam tatę zapytać jaka to odmiana pomidorka - ale też były wysiewane w domu i jest taki mały zwarty kompakcik

dzięki za info o nasionkach - będe moim petuniom robić regularny przegląd
Monisiu Kiruniu - oj kochana na pewno się zmieścisz jeszcze na ławeczce, a jak nie rozłożę poduszki

Kropka dostała cmokasa i poszła oblizywać kwiatka Cymona
Madzia - gdzie ty widzisz to "nie upchane", przecież ja mam kwiatową samowolkę na balkonie

zaraz będzie fuksjowo

i lecę do ciebie zobaczyć nowości.
Edyradko - witam nowego gościa, zapraszam na ławeczkę, dziewczyny się posuną i chlapniemy sobie po napoju niskoprocentowym

ja też nie wiedziałam że jest tyle odmian pelargonii a teraz dopycham te cudeńka po kątach
Hania - na upartego jeszcze sporo wejdzie, tylko jak to potem podlewać - z lotu ptaka
Iwonko Heliofitko - nie mam zielonego pojęcia czym się różni petunia od surfinii

wyszło słonko - może pelaśki wreszcie ruszą porządnie
Paulinko - chodź kochana, podniosę cię bo ci pewno zimno na tej podłodze