Wiosenna odsłona leśnego rancza nad wodą.

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
daffodil
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 lut 2011, o 23:21
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Wiosenna odsłona leśnego rancza nad wodą.

Post »

Witaj Madziu ;:196 ,

Dziękuję bardzo za życzenia, Tobie również życzę radosnych i spokojnych Świąt Wielkanocnych.
Madziu, przeglądnęłam początek wątku i muszę przyznać, że rzeczywiście ogrodowo idziesz jak burza - naprawdę osiągnęłaś bardzo wiele. A ile przed Tobą jeszcze planów i ich realizacji... a widzę, że pomysłów Ci nie brakuje.
A teraz odpoczywaj i świętuj :wit

Ps. Fajna tabliczka
Pashmina2006
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 kwie 2012, o 18:56

Post »

Asiu No mam nadzieję że dojdzie. Powiem szczerze że samej podoba mi się ta opcja swoich wędlin. Założyłam warzywniak, posadziłam swoje drzewka także i wędlinki można jeść swoje.
Jolu serdecznie dziękuję.
Ewelinko niestety z "pąków" Genie rozwijają się piękne listki. To pąk Susan. Preparat do spękań kupiłam jednoskładnikowy.
Dwa razy próbowałam na brudno i wyszła masakra.
Daffodil oj jak miło Cię tu widzieć :) Myślałam że życzonka odczytasz kiedyś tam :) Dziękuję za życzonka.
Awatar użytkownika
mewa
1000p
1000p
Od: 25 paź 2009, o 17:13

Post »

Madziu - lepiej że wyszedł za mało slony niż mialby być za słony ;:306 - wiem co mowię . Jak mi się waga zepsuła i źle odmierzyla to do tej pory mi sąsiad wypomina ile to wody musial wypić :;230
Pozdrawiam. Ewa
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Madziu z prawdziwą przyjemnością obejrzałam fotki z Twojego królestwa :D Masz tak bardzo przyjemnie, z wielką chęcią rozsiadłabym się na werandzie na drewnianym krzesełku i wypiła kawkę :D
Tabliczki super ;:oj
Nie przejmuj się, że wędlinka za mało słona, jestem pewna, że jest pyszna ....a i pierwsze koty za płoty... następna będzie jeszcze lepsza :D
Pashmina2006
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ewuś no też tak właśnie myślę. To mówisz że sąsiada troszkę suszyło hehe.
Aguś :oops: . Cieszę się niezmiernie że Ci się podoba. Kawusia faktycznie smakuje mi tu sto razy lepiej niż w Łdz.

Jestem już po wszystkich odwiedzinach i ja też już wszystkich gości mam za sobą. Grill się wczoraj udał ale zaczęło okropnie lać. Jako że talentu do szycia nie mam, to pół soboty spędziłam na obszywaniu pasm do zawiązywania okien w altance. Dobrze że się za to wzięłam bo inaczej byśmy zamokli totalnie. A tak to sobie padało a nas to nic nie interesowało. Dzisiaj już z takim leniem jechałam do rodziny że szok. No ale poszłam, pośmiałam się troszkę i jestem już u siebie. Po świątecznych ciastach na pewno w boczki poszło... :)
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 maja 2008, o 19:11

Post »

Madziu ojej jakie zmiany :D Widzę,że bawisz się w technikę decoupage,ja dopiero na początku nauki:) Sama coś tam tworzę,ładnie Ci wyszła taca i tabliczki ;:108 Ja właśnie będę próbowała ozdobić słoik po kawie,zabieram się po niedzieli.
Pąk Suzan super ujęcie,wpół pąk,a druga połowa łuska ;:333 I ten kolorek boski ;:224

Miłego wieczorku :D
Pashmina2006
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aniu ja też na samym początku jestem. Słoik po kawie też planowałam ozdobić. Myślę jak go zrobić. Bo jakoś sam w sobie mi się nie podoba. Wyhaczyłam dzisiaj takie deseczki drewniane małe. Odpady. Muszę powiedzieć eMkowi żeby mi wyszlifował i też już myślę żeby jakieś podstawki pod kubki skołować albo coś innego. Może na coś się przyda. Znalazłam ostatnio pod blokiem na trawniku deskę do krojenia drewnianą. O jak ja się zdziwiłam co ona tam robiła. Przeszłam z dwa razy z psem koło niej i w końcu sobie pomyślałam że może się przyda. No i pomalowałam, dałam wkręty i mam wieszak na bluzy na działce. A zawsze krzyczałam na męża że ma mi śmieci do domu nie znosić.
Pashmina2006
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Poradźcie co dzieje się z moim rodkiem?? Jak mu pomóc? Obrazek
Awatar użytkownika
Madziagos
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 10 kwie 2012, o 21:44
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Tak często wyglądają niedożywione rh, które rosną w piaszczystej, ubogiej w próchnice glebie, do tego na słonecznym stanowisku (widzę, że jest trochę obgryziony, ale zakładam, że nie z tego powodu tak wygląda). Jeżeli w takich warunkach rośnie Twój rh to wykop nowy, duży dół ( nie musi być głęboki, powinien natomiast być szeroki). Dół wypełnij podłożem do rh i przesadź tam swojego rh. Pamiętaj, że w kolejnych latach krzew należy szeroko ściółkować. Może być przekompostowana kora. Powinno pomóc.
Z pozdrowieniami, Magda
Moje wątki Moje drogi... Aktualny
Pashmina2006
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

No właśnie coś go obgryza, ale nic nie zauważyłam na nim. Rośnie w półcieniu. Nie ma tam dużo słońca. Ziemię ma z lasu, kwaskowatą. Obstawiałam że będę mieć z nimi problem, dlatego tak długo się wzbraniałam przed ich kupnem.
Awatar użytkownika
wiewioreczka
500p
500p
Od: 11 maja 2012, o 23:03
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Madziu śliczne cudeńka zrobiłaś ;:138 Ja na rodkach sie nie znam ale raz albo 2 razy w sezonie moje podsypuje nawozem zakwaszającym... mimo, że były sadzone w kwaśne. Ładnie kwitły zawsze... ale ja mam 2 sztuki, co 2 zimy mają za sobą więc doświadczenie liche ;:224 W tym roku dołączył 3ci :tan Całe święta u rodziny M wyjazdowo spędziłam ale dziś już w działeczce trochę... i foteczki :tan Poczatkiem kwietnia byłam w ogrodzie botanicznym ale nie mam czasu fotek ograć :oops: Tyle miałam planów na te święta tzn działkowych a tu wszystko nijak bo wyjazd M zarządził do jego rodziny :;230

Pozdrawiam ciepło, udanego tygodnia :wit
Awatar użytkownika
Mandragora
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2008, o 16:18

Post »

Madziu, przytulnie się u Ciebie robi - tabliczki decu świetnie Ci wyszły ;:138 Jeśli rodkowi coś podgryza liście, to mogą być opuchlaki. Mam inwazję na jednym.. ;:224 Nie wspomnę już o tym, że miałam nawet w doniczce w sundavilli. Może kup najtańszy kwasomierz i sprawdź, jaką ma glebę? Ja kupiłam siarczan amonu dla hortensji i rododendronów do zakwaszenia, liczę też na niebieskie kwiaty h. ogrodowych (o ile w ogóle w tym roku będą). Miłego wieczoru ;:196
Pozdrawiam - Milena
Kolejny sezon różany
Awatar użytkownika
Madziagos
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 10 kwie 2012, o 21:44

Post »

,,Obgryzaczy" zazwyczaj nie widać, gdyż robią to nocami i nazywają się opuchlaki. Obgryzanie liści nie niszczy rośliny. Gorzej jeżeli zeżrą korzeń albo zniszczą szyjkę korzeniową. Taką roślinę szlak trafia. Na opuchlaki można stosować specjalne nicienie (Larvanem). Do kupienia w sieci, ale drogi. Ja nie stosuję. Póki co, nie muszę, bo inwazyjność opuchlaków jest u mnie na szczęście mała. takie niedożywione rodki (które czasem kupuję za parę groszy na wyprzedażach) traktuję następująco: późną jesienią, czy jak kto woli wczesną zimą wokół rodka rozkładam 10 cm warstwę końskiego obornika ze słomą. W czerwcu kolejnego roku roślina jest jak nowa.
Z pozdrowieniami, Magda
Moje wątki Moje drogi... Aktualny
Pashmina2006
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dziękuję Madziu. A może Rosahumusem go podleję?
Pashmina2006
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Anetka oo a gdzie w tym ogrodzie byłaś? U siebie ? No to wklejaj wklejaj focisze :) No ja niby na działce. Mieliśmy plany że pogramy w speedmintona, że rybki połowimy, na spacer pójdziemy. A tu poza przymusowymi spacerami z psem nic nie było. Bo zdążyliśmy pożegnać swoich gości a tu zaraz ciotka przyleciała że mamy do niej iść naprzeciwko. No to nie wypada odmówić. No i trochę tu, trochę tam. Wczoraj byliśmy zaproszeni do wuja i kuzynki no oni u nas byli to i my musimy wizytę oddać. I tyle było z odpoczynku na działeczce. No ale generalnie cieszę się że już po świętach :)
Milenko dziś mi się przypomniało o nasionkach od Ciebie. Mam nadzieję że nie zgapiłam się za późno i coś z tego wyrośnie... ;:223 . Z hortensjami to też ciekawa jestem. Bo dostałam Anabelkę i ogrodową. Posadziłam. Ale zanim je przywiozłam Anabelce zwiędły liście. Oberwałam je i zobaczymy czy odbije.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”