Na starym po nowemu.
- ewamaj66
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 19 lut 2011, o 16:55
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Na starym po nowemu.
Pokazuj te piwonie, bo nie mogę się doczekać
Moje zatrzymały się w rozwoju, bo jest bardzo sucho, a do wczoraj było w dodatku okropnie zimno.

- Beaby
- Od: 16 lut 2014, o 13:16
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Dopiero dzisiaj pogoda pozwoliła pstryknąc fotki piwonii. Te ciemniejsze nadal w pąkach....
Ale te jasne..., te jasne - skradły moje
Są cudne i pięknie, mocno pachną (coś pod konwalię) no i świetnie jednak radzą sobie z tym płotem:

Pierwszy rozwijający się kwiat tubylczej róży, dziwne bo skryty w samym środeczku krzaczka;
Borowiczku - dla Ciebie obiecany
:

A pąków ma mnóstwo!

Biała róża pachnie cudnie, typowy różany, bardzo przyjemny zapach, ach....
Ale te jasne..., te jasne - skradły moje

Są cudne i pięknie, mocno pachną (coś pod konwalię) no i świetnie jednak radzą sobie z tym płotem:

Pierwszy rozwijający się kwiat tubylczej róży, dziwne bo skryty w samym środeczku krzaczka;
Borowiczku - dla Ciebie obiecany

A pąków ma mnóstwo!

Biała róża pachnie cudnie, typowy różany, bardzo przyjemny zapach, ach....

- Beaby
Ewuś - piwonie nie zawiodły... 

-
- 50p
- Od: 23 cze 2009, o 19:21
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Dziękuję

Wow zaparło mi dech patrząc na Twoje piwonie

U mnie będą aż dwa kwiaty,jeden bialutki ,drugi albo czerwony albo ciemno różowy .Muszę je przesadzić w sierpniu,wiosna już nie zdążyłam
Zapraszam do mojego wątku: Borowiczek moje początki ...
- Beaby
- patusia336
- 1000p
- Od: 31 sty 2011, o 19:42
Ależ Ci zazdroszczę tych piwonii, coś pięknego 

- Beaby
- Steasi
- Od: 2 wrz 2010, o 20:47
No w końcu dużo zdjęć
Zjawiskowe piwonie, chyba masz cięższą ziemię ode mnie. Po mojej kalinie to już tylko wspomnienie, stoi z zielonymi badylkami i soczystymi listkami. Taka też jest piękna. 'Compactum' za to kwitnie ale skromnie. Jakie masz kolorowe skrzynki, u mnie tylko pelargonie i pomidor
skromnie
No i bez oczywiście pierwsza klasa. A miałaś nie kupowac ciemnego

No i bez oczywiście pierwsza klasa. A miałaś nie kupowac ciemnego

- Beaby
Paula, co kawałek mam inny rodzaj ziemi - pewnie według tego co tam wcześniej rosło, tzn warzywa, warzywa, warzywa, potem warzywa i cynie albo dalie...
Skrzyneczki z pelargonią i pomidorkiem tez na pewno u Ciebie świetnie się prezentują.
Ja mam kolorowo, bo tamto miejsce tego wymagało...
Co do bzu, to miałam nie kupować innego niż Eva.... O Evie wspominałam kilka razy, że szukam i jest!
Zdjęć więcej, bo wreszcie się coś dzieje w ogrodzie. Wiosną było smutno, ale i to się zmieni by i wiosna kwitnąca do mnie zawitała....
Skrzyneczki z pelargonią i pomidorkiem tez na pewno u Ciebie świetnie się prezentują.
Ja mam kolorowo, bo tamto miejsce tego wymagało...

Co do bzu, to miałam nie kupować innego niż Eva.... O Evie wspominałam kilka razy, że szukam i jest!

Zdjęć więcej, bo wreszcie się coś dzieje w ogrodzie. Wiosną było smutno, ale i to się zmieni by i wiosna kwitnąca do mnie zawitała....
- Steasi
- Od: 2 wrz 2010, o 20:47
Na razie to te skrzyneczki nieco licho wyglądają. Byłyby same pelargonie ale mam słaby balkon i nie chce go obciążać dodatkową donicą. Dlatego pomidor rośnie razem z nimi 
To widać mi się coś pomieszało, bo myślałam że też chcesz 'Black Tower'. Wybacz przeoczenie
Odbierz Pw

To widać mi się coś pomieszało, bo myślałam że też chcesz 'Black Tower'. Wybacz przeoczenie
Odbierz Pw

- patusia336
- 1000p
- Od: 31 sty 2011, o 19:42
Begonia cudowna. Owocki pieknie sie zawiazaly 

- Beaby
Paula, skrzyneczki Ci się szybko rozrosną a pomidorki zaowocują i już za momencik nie będą liche
Nad Black Tower stawałam kilkakrotnie i bardzo rozważałam jego kupno, gł przez niezwykły odcień czerni. Ale nie wiem jak wygląda za jakiś czas, więc na razie zrezygnowałam. Liczę na fotki tego Twojego bzu
Pati - begonie już są fajne a przecież one zaczynają swe prawdziwe szaleństwo dopiero pod koniec lata, oby tak dalej!
Brzoskwinia w ubiegłym roku nie owocowała wcale, więc jestem zdumiona ilością owoców w tym sezonie.
Jabłonka też prawie nie miała owoców - a tu proszę, troszkę się ich pojawiło. Smaku nie znam bo nie było jeszcze czym się degustować ubiegłej jesieni...

Nad Black Tower stawałam kilkakrotnie i bardzo rozważałam jego kupno, gł przez niezwykły odcień czerni. Ale nie wiem jak wygląda za jakiś czas, więc na razie zrezygnowałam. Liczę na fotki tego Twojego bzu

Pati - begonie już są fajne a przecież one zaczynają swe prawdziwe szaleństwo dopiero pod koniec lata, oby tak dalej!
Brzoskwinia w ubiegłym roku nie owocowała wcale, więc jestem zdumiona ilością owoców w tym sezonie.
Jabłonka też prawie nie miała owoców - a tu proszę, troszkę się ich pojawiło. Smaku nie znam bo nie było jeszcze czym się degustować ubiegłej jesieni...