Ogródek u Edzi

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
gogo76p
500p
500p
Od: 23 maja 2012, o 18:54
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ogródek u Edzi

Post »

Edytko startuje u ciebie kocimiętka a i kicię posiadasz :D czy w związku z tym na koteczka działa specyficznie ta roślinka ,jak się o tym czyta :?: a jak radzisz sobie z kotem i jego toaletą,bo ja w tamtym roku też miałam podobny problem z tym, że kot nie był mój ,tylko sobie mój ogródek upodobał :evil:
Eda_S
500p
500p
Od: 20 lis 2013, o 08:38

Post »

Aguniu, ciężko się pracuje w ogrodzie gdy jest tak chłodno. O przeziębienie łatwo.
Czosnków wypatrywałam z niecierpliwością, bo to moje pierwsze ich nasadzenia. Jestem ciekawa tych kwitnących kul.
Miłego popołudnia ;:196

Gosiaczek, kocimiętka na moją kicię nie działa. Po swoim zwierzaku po prostu sprzątam, nic nie stosowałam. Ale mam też wizyty obcych kotów, na których kiedyś wypróbowywałam jakiś środek odstraszający w proszku, ale nie zdał egzaminu. Niestety koty-goście-oprócz pozostawiania wiadomych oznak swojej wizyty w moim ogródku, atakowały moją kicię. Ale ostatnio role się odwróciły i moja wychodzi z tych walk zwycięsko :wink:
Awatar użytkownika
Anna11
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 sty 2009, o 17:24

Post »

Jaki czosnek posadziłaś :?: też jakiś wysiałam, tylko z nasion. Mają być fioletowe duże kule, na razie wygląda jak mini szczypiorek. Zaciekawiła mnie szałwia różowa, czy jest wieloletnia :?:
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Eda_S
500p
500p

Post »

Ania, kupowałam cebule czosnku pod nazwą Purple Sensation (kwiaty fioletowe). Wysiewane z nasion na pewno potrzebują więcej czasu na nabranie ciała :wink: . To tegoroczne wysiewy?
Mam szałwie wieloletnie (omszone) różowe: Merleau Rose - bardziej zwiewna i Rose Queen - sztywniejsza.
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sty 2012, o 23:42
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Edytko, ja się bronię przed kocimiętką właśnie ze względu na obce koty, które się pałętają po ogrodzie?może niesłusznie? :roll:
Fajnie, że uwinęłaś się z wertykulacją i nawożeniem przed deszczem, u nas niestety jeszcze nie zrobiona, ogrodnik miała awarię wertykulatora ;:222
Pozdrawiam serdecznie :wit
Pozdrowionka :-) Kasiek *aktualny wątek
*moje wątki*
Eda_S
500p
500p

Post »

Kasia, wertykulację i aerację mam już z głowy, ale nawożenie trawnika i roślin jeszcze przede mną :wink:
Moją kotkę i koty odwiedzające kocimiętka nie rusza, a też obawiałam się, że te zwierzęta będą się w niej wylegiwać. Bardziej interesują je trawy ozdobne...do podgryzania :D
Pogoda w weekend zapowiada się optymistycznie, więc nadgonisz z pracami w ogrodzie :wink:
Pozdrawiam cieplutko :wit
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Kocimiętkę rosnącą w słońcu koty podgryzają i tarzają się w niej. Ta rosnąca w półcieniu jest mniej atrakcyjna :D
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Eda_S
500p
500p

Post »

Ewa, u mnie do tej pory kocimiętki nic nie wygniotło. Ale co roku pojawiają się bezpańskie kociaki, więc oby żadnemu nie przyszła na to ochota. Moja kotka jest już na emeryturze, więc takie zabawy zapewne zostawia dla młodzieży :D
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55

Post »

Młodsze koty miewają w ogóle różne pomysły. Jak z dziećmi :D
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
-Piotr-
200p
200p
Od: 2 mar 2014, o 10:33

Post »

Bo tarzanie się w kocimiętce, to jest to co tygryski lubią najbardziej ;:306 .
Pozdrawiam Piotr

Nasz kochany ogródek
Eda_S
500p
500p

Post »

Witajcie w piękną, słoneczną choć na razie odrobinę chłodną środę :wit

Ewa, pamiętam co wyprawiała nasza kotka za młodu, dobrze że jeszcze wtedy nie mieliśmy ogrodu :lol:

Piotr, jak czytasz u mnie koty różnie reagują na kocimiętkę. Taką do wytarzania, wąchania i obgryzania posadziłam futrzakom przed ogrodzeniem :D

Wczoraj i dziś dostałam dwie paczki z roślinami.
Pierwsza paczka: floksy (Blue Boy i Rose Eye) i jeżówki (Hope)

Obrazek

Obrazek

Jako gratis dostałam dodatkową sadzonkę floksa i sasankę :tan

Obrazek

Druga paczka: bodziszki (czerwony Vision Violet i dalmatyński, orliki białe, naparstnica wielkokwiatowa Carrilon i sasanki - biała, fioletowa i czerwona)

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Proszę, doradźcie mi jak dobrze przygotować podłoże do sasanek :?:

Pozdrawiam cieplutko ;:3
Pashmina2006
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 kwie 2012, o 18:56

Post »

Ojoj ale roślinek :) Bardzo ładne floksy kupiłaś. W ogóle widzę że roślinki są zdrowe i dorodne.
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59

Post »

Edytka, witam słonecznie ;:196

Pogoda cudowna, w sam raz na sadzenie roślin!
Świetne zakupy poczyniłaś... sasanki uwielbiam i zamierzam co roku dokupować kolejne...
Tu masz przydatny artykuł na temat ich uprawy

Pozdrowienia!
Eda_S
500p
500p

Post »

Madzia, sadzonki są dorodne, widać że nie podpędzane, bo na podobnym etapie rozwoju jak u mnie w ogrodzie ;:333

Aguniu, po tylu deszczowych dniach dzisiejsze słoneczko przywitałam z wielką radością ;:138 . Dziękuję Ci bardzo za podany link ;:196 . Czy planujesz u siebie zakupy roślin w tym sezonie?
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59

Post »

Edytko, bardzo proszę :)
Planuję zakupy, ale nie w sieci... przejechałam się w ubiegłym roku i kupuję tylko w sprawdzonych szkółkach... tych na szczęście wokół mnie trochę jest i jest w czym wybierać :) Zresztą, ja muszę obejrzeć, dotknąć, powąchać - tak chyba wolę.
Nie mniej jednak, Twoje zakupy bardzo okazałe!

Słonecznego!
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”