Gdzieś tam na końcu świata...

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Andzia84
1000p
1000p
Od: 23 sty 2014, o 15:51
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Gdzieś tam na końcu świata...

Post »

Kochani,
W związku ze zbliżającą się Wielkanocą życzę Wam zdrowych, spokojnych Świąt pełnych nadziei oraz miłości, pogodnego nastroju, oraz najwspanialszych rodzinnych spotkań wśród rodziny i najbliższych przyjaciół. I abyście odpoczęli i z nowymi siłami zaczęli tworzyć kolejne ogrodowe cudeńka ;:196

Obrazek
Awatar użytkownika
Monika-Sz
1000p
1000p
Od: 4 maja 2013, o 22:46
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Ja mojego rok temu przyłapałam, że z najniższych gałęzi zrywa sobie wiśnie- ale żeby kwiaty też..?
Czytałam kiedyś, że żeby odzwyczaić psa od żebrania przy stole trzeba dać coś niedobrego- żeby do szedł do wniosku, że ludzie jedzą paskudztwa.. Poprzedni psiak często żebrał, więc dałam mu cytrynę- złapał.. wypluł.. naszczekał na nią.. znowu spróbował- jeszcze była niedobra, więc znowu na nią naszczekał- i zjadł :;230
Psa jedzącego górki jeszcze nie widziałam :lol:

Dobrze, że życzenia widziałaś- już sądziłam, że coś mi się kręci ;:223
Męzowi przeczytałam Twoją info o GDP- bardzo dla nas ważna ;:196 Też mamy grawitacyjnie, wyjścia w ścianie tuż nad podłogą w pokojach na piętrze. Mam nadzieję, że będzie się fajnie sprawować!

jeszcze raz świąteczne uściski dla Rodzinki ;:196
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55

Post »

Jedna z moich kotek uwielbia kiszone ogórki, reszta nawet na nie nie spogląda :D
W tym roku było bardzo mało kwiatów zerwanych przez ptaki, ale do tej pory często zdarzało się, że znajdowałam oderwane płatki i całe kwiaty. Koty mam cały czas, więc to nie ich zasługa, że to się skończyło.
Za życzenia dziękuję i Tobie też dobrze życzę ;:196
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
Sylwia85
1000p
1000p
Od: 24 lut 2013, o 16:57

Post »

Aniu witam nie było mnie chwilkę u Ciebie a tu takie zmiany, piaskownica dla Kubusia zrobiona, roślinki dosadzone, rabatki wyściółkowane sad też wygląda super. Bardzo ładne bratki wybrałaś do posadzenia w doniczce.
Aniu a podobny grzybek i u mnie się pojawił tylko iemniejszy. Czyżby też to był smardz? Wieczorkiem wstawię zdjecia.
Pozdrawiam cieplutko
Pashmina2006
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 kwie 2012, o 18:56

Post »

Aniu jak tam u Ciebie??
Awatar użytkownika
Andzia84
1000p
1000p

Post »

Witam Was wieczorową, zamgloną porą :) Uwielbiam mgłę, tę ciszę, spokój, głuchy odgłos każdej spadającej kropli deszczu. Zazwyczaj gdy mgła zaczyna unosić się nad polami to stoję wpatrzona w nią , jak się coraz bardziej zbliża, dotyka chłodem...i ta cisza nadciągająca wraz z nią. Mgła to takie moje cudo natury. Bardzo ją lubię-zawsze, poza jazdą autem.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Przyznaję się-zaniedbałam bardzo swój i wszystkie Wasze wątki. Co więcej-dopiero dzisiaj wyciągnęłam laptopa z szafki po powrocie ze Świąt. Swoją drogą-za wszystkie świąteczne życzenia serdecznie dziękuję. Szczególnie za te umieszczone w śmieciuchach. Przeczytałam i bardzo mi miło, ze o mnie Kochane dziewczyny pamiętałyście :) Ja ostatnio dosyć leniwie podchodzę do wielu spraw; albo to wina przesilenia wiosennego (w końcu u mnie wiosna buchnęła pełną parą, podobnie jak trawa którą koszę już 2 razy w tygodniu), albo ostatnio rozwiązanego worka ze znajomymi, którym nagle przypomniało się że można u mnie fajny weekend na trawce przy grillu spędzić :D W każdym razie brak forum mi doskwierał i postaram się wszystko nadrobić. Nie wiedziałam od którego wątku zacząć więc zaczynam egoistycznie od siebie :D

Na przeprosiny moje ulubione narcyzy:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Moja ukochana tawuła (szara? wczesna?). Czekam zawsze cały rok na jej krótkie tygodniowe kwitnienie. Jest przepiękna i tak jak dla innych forsycja, tak dla mnie właśnie ona zwiastuje prawdziwą wiosnę :)

Obrazek

tulipany z Biedronki

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Skalnica:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Szał szafirków-całe dwa i mnóstwo liści ;:306

Obrazek

Bergenia :)

Obrazek

Obrazek

I coś przez co raczej mogę pożegnać się z wymarzonym angielskim trawnikiem-piękne wizualnie pole mleczy za drogą :evil: ;:306

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
Andzia84
1000p
1000p

Post »

Moniu, a mi bardzo brakuje Twojego wątku i Twoich historii ;:196 Gdybyś czasem do nas zaglądała to daj znać jak Ci się mieszka w nowym domku i co porabiasz :)

Ewuś
-Psy to rozumiem, że czasem mają swoje fanaberie, ale żeby kotka ogórki kiszone lubiła ;:306 No wiesz-idąc tym tropem to może ona jest w ciąży ;:224

Sylwuniu
- Ja już wiem na pewno, że to smardze-tak ich było dużo, że je usmażyłam na maśle na śniadanie. Nawet dla mnie-gdzie ja nie jestem specjalną amatorką grzybów były bardzo dobre. Przypominają w smaku szmaciaka gałęziastego-kiedyś moja babcia to zbierała. Ale to bardzo rzadki grzyb, pod ochroną :oops: Ja uwielbiam zbierać grzyby-nie lubię ich jednak jeść. Dziękuję za Twoje pochwały ;:196

Madziu
Wróciłam, mam nadzieję, że teraz na dłużej i że nadrobię Wasze wątki :) W każdym razie krok pierwszy wykonany-laptop wyciągnięty na światło dzienne :D
Awatar użytkownika
Viola K
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 mar 2013, o 19:41

Post »

Coś pięknego :) bajka ;:167

Tak ładnie i miło w Twoim ogrodzie , tulipany z biedrony piękne ;:202

Kosz na kamieniu bardzo fajnie wygląda ...

;:215
Awatar użytkownika
-Piotr-
200p
200p
Od: 2 mar 2014, o 10:33

Post »

I w oddali ta super tatowa ławeczka, a ja swojej jeszcze nie zrobiłem ;:185
Pozdrawiam Piotr

Nasz kochany ogródek
Awatar użytkownika
Andzia84
1000p
1000p

Post »

Violu-lejesz miód na moje ;:167 Dziękuję ;:196 U mnie na razie jest przestrzennie, małe drzewka i krzaczki, wszystko wydaje się takie płaskie. Ale gdy rośliny podrosną to coś czuję, że będę mieć busz. Tak jak lubię...i tak jak lubią komary :D

Piotrze, ławeczki może nie, ale grill bajkowy. Przecudowny. Nigdy nie widziałam piękniejszego. Miałam spytać gdzie kupiłeś, a później dostrzegłam, ze sam zrobiłeś ;:oj Gdyby nie to, że mam grilla wygranego w konkursie to namówiłam bym eMa na sporządzenie podobnego. Ale na jego bazie można stworzyć np. podporę na pnącza ;:170
Awatar użytkownika
Andzia84
1000p
1000p

Post »

Podpowiedzcie co to jest-przywlekłam ze starego zapuszczonego gospodarstwa. Jest niewysokie i pięknie kwitnie na różowo :)

Obrazek

Obrazek

Mój najpiękniejszy kwiatuszek :)

Obrazek
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 maja 2008, o 19:11

Post »

Aniu fajnie,że wracasz na FO,to nic,że po pewnym czasie,ale fajnie,że jesteś ;:333 Jesteś bardzo pozytywną osobą :uszy
Kosz na kamieniu to wspaniały pomysł,co w nim siedzi? czy to pelargonia?
Biedronkowe tulipany to pewniaki ;:333 Jestem bardzo zadowolona,ale jedne mi nie wyszły albo wcale ich nie posadziłam ;:222
Szafirki zeszłej wiosny w ogóle u mnie nie wylazły ;:224
Planujesz coś posadzić obok ławeczki albo za nią?Może jakaś pergolka?

Pozdrawiam serdecznie:)
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Witaj Aniu,słodki kwiatuszek najpiękniejszy w ogóle nie można komentować innych kwiatuszków w jego obecności ,bo nikt mu nie dorówna,pozdrawiam i miłego dnia życzę :wit ;:3 ;:168
DTJ_1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 lis 2013, o 15:50

Post »

Jak urósł Twój Kwiatuszek - czyjeś szybko rosną :D . Bardzo ładnie u Ciebie , czyściutko , wykoszone -ja dopiero skosiłam za domem , a gdzie reszta?, niestety zauważyłam po deszczu sobotnim że moja piękna nowa trawka w miejscu gdzie podnosiłam teren pływa- nie wiem jaki cudem -nic się nie podniosło?,w każdym razie do póki tam jakejś górki nie usypię to mogę zapomnieć o sadzie w tym miejscu. Pole mleczy za drogą - słonko już nie musi świecić tak daje po oczach. U mnie za płotem i już niestety w środku pełno mleczy, pięknie to wygląda jak kwitnie w trawie ale później ;:222 ......sama wiesz.
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55

Post »

To różowe to może być migdałek (ale nie ten popularny Prunus triloba) albo jakaś odmiana wiśni. Chyba nie kosmata, bo tę mam i kolor kwiatów jest bledszy.
Fajny kwiatuszek :D
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”