Mój Raj część III

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Sylwia85
1000p
1000p
Od: 24 lut 2013, o 16:57
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Mój Raj część III

Post »

Witaj Grażynko, jestem pod dużym urokiem Twoich krokusów cudne zwiastuny wiosny. Forsycja za chwilkę dosłownie za momencik rozkwitnie. Nie wiem czy to spotykane żeby już w marcu kwitła. Towarzystwo dla róż wybrałaś wyborne, lawenda, trawki, jeżówki, łubin. Czy jeżówki i łubin będzie w jednakowym kolorze czy rabatka będzie wielobarwna?
Słonecznie ;:3 pozdrawiam
Awatar użytkownika
MariaWy
1000p
1000p
Od: 3 lip 2011, o 22:12

Post »

Grażynko ale uszczupliłaś trawnika ; ;:306 ,będzie pięknie jak to wszystko zakwitnie ;:63 ;:63 ,śliczną masz forsycję , moje to jakieś takie byle jakie drapaki ale też kwitną , sasanki moje dopiero w pączkach. ;:108 .
Marzenka79
1000p
1000p
Od: 27 lis 2011, o 22:54
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Grażynko :wit Jestem,zaglądam tylko nie zawsze piszę.Mam chyba jakieś przesilenie wiosenne-czasami nie mam ochoty na nic :roll: Prace na działce postępują-nadal bywam tylko w weekendy i wtedy trwa wielkie przesadzanie.Dziś powstało kilka metrów długości żywopłotu z ligustru-z własnych sadzonek-ale wcześniej musiałam wyszarpać trawę i nawieżć kilka taczek obornika(jak dobrze,że za miedzą mieszkają krowy)
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
Andzia84
1000p
1000p
Od: 23 sty 2014, o 15:51

Post »

Grażynko-rabata różana super :) Będziesz się tylko z trawą w tych rogach ręcznie męczyła. Ale jak to Ci wszystko rozkwitnie to będzie cudowny efekt. Róże z łubinem-mmmm-aż się sama efektu nie mogę doczekać ;:138
Awatar użytkownika
terlica
500p
500p
Od: 24 mar 2013, o 07:26

Post »

Pierwszy sezon Grażynka się pomęczy z trawą w tych rogach. W następnym sezonie wydrze tę darń i coś dosadzi znowu :lol:
Pozdrawiam-Ewa
Awatar użytkownika
gracha
1000p
1000p
Od: 23 maja 2012, o 21:49

Post »

Kochani,wszystkim dziękuję za odwiedzinki,ja również Was odwiedzam chociaż nie zawsze zostawiam ślad,staram się nie pozostawać w tyle ,na tyle na ile czas pozwala,kochana emeryturo kiedy nastaniesz ;:88 ,tak bym już chciała mieć czas na wszystko

Ewuniu ,już widzę oczami wyobraźni moje królowe

Basiu i Krzysiu[/b
dziękuję,myślę że w każdym ogródku znajdziemy oznaki wiosny,jak one cieszą ogromnie

Kasiula wiosna jak na razie miła ,nie wiadomo jak lato ,raczej zapowiadają chłodne oby się nie sprawdziło,w upalne dni uwielbiam leżeć pod moją papierówką, dzisiaj kupiłam nasiona czerwonej sasanki,może masz w tym doświadczenie :?:

Teresko uczę się dopiero jak obchodzić się z różami ,mam nadzieję że mi wszystkie przyjmą się i pięknie zakwitną,krokusów miałam w zeszłym roku więcej ,rosły na trawniku,niestety w tym roku jest ich o połowę mniej nie wiem dlaczego :(

Nikusku dziękuję ,nie mogę doczekać się już tych letnich widoków oby jak najprędzej to nastąpiło

Nifredil podobały mi się łubiny jak oglądałam u innych ,postanowiłam że będą tez u mnie ,pomyślałam że ładnie będą wyglądać w towarzystwie róż a jak będzie zobaczymy

Alu bardzo,bardzo,dziękuję

Bogusiu inaczej się nie da powiększyć rabatek ,eM z początku zapierał się że nie pozwoli ale pomału mięknie ,może dlatego że ma słabość do róż

Jadziu wiosna to najwspanialszy okres,dobrze że tak szybko w tym roku to i przygnębienie zimowe minęło szybciej

Sylko miło mi jak czytam takie słowa, forsycję mam 3 letnią i od dwóch lat pięknie zakwita,po przekwitnięciu czekają ją podstrzyżyny,chcę ją formować na drzewko w kształcie kuli,
na rabatce różanej będą dominować kolory czerwone i białe

Marysiu faktycznie trawnika ubyło z jednej i drugiej strony,czeka mnie jeszcze robienie rabaty hortensjowej ,czekam na dostawę , jedną hoduję sama z patyczków

Marzenko ja też nie mam za wiele czasu na ogród , jak pojadę po południu to nie obejrzę się i już mrok zapada,po pracującej niedzieli należy mi się wolny dzień ,ale w tym tygodniu muszę go wykorzystać na przyjęcie gości w sobotę ,będą moje imieniny,

Andziu faktycznie te wgłębienia w rabatach to nie zbyt praktyczne ,chyba sama sobie nadałam ręcznej roboty, bo wykaszanie trawy przy brzegach to moja część ,muszę pomyśleć o wykaszarce ,to będzie łatwiej

Ewo ciekawa jestem sama na ile starczy mi cierpliwości z tym wykaszaniem,bo co tydzień trzeba to robić,może zrobię tak jak mówisz,wyrównam i wsadzę jakieś rośliny,dlatego na razie nie będzie obrzeży ,muszę sprawdzić jak to będzie w praktyce...
Pozdrawiam Gracha
Mój Raj cz.5
Moje wątki
Awatar użytkownika
gracha
1000p
1000p
Od: 23 maja 2012, o 21:49

Post »

Nasze ostatnie nasadzenia

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Pozdrawiam Gracha
Mój Raj cz.5
Moje wątki
Awatar użytkownika
dorcia7
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 lip 2011, o 13:58

Post »

Nie dosyć ,że pięknie to i smacznie będzie u Was ;:333
Awatar użytkownika
MariaWy
1000p
1000p
Od: 3 lip 2011, o 22:12

Post »

U mnie takie pyszności to szybko szpaki na dwóch nogach by obskoczyły ;:306 ;:306
Awatar użytkownika
dorkow0
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 sty 2013, o 22:58

Post »

Witaj Grażynko... ;:196
Róże, nowe rabaty, pyszne owoce... Oj będzie się działo, oj będzie... Ja już owocowych nie sadzę, bo mam niewielki sad, ale chyba będę musiała Brzoskwinię wymienić, bo moja stara coś chora. Ale ma takie pyszne owoce, że mi jej szkoda wycinać...
Pozdrawiam serdecznie... ;:168
Wśród Sosen... Buków... Kotów...
Część 1Część 2
Dorota
Awatar użytkownika
Nikus
200p
200p
Od: 15 sty 2013, o 22:35

Post »

Już bliżej niż dalej:) Ale owocków będzie. Uwielbiam brzoskwinki. ;:224
Iść ciągle iść w stronę słońca...

viewtopic.php?f=2&t=106522
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Grażynko to będzie smacznie ! ja też dokupiłam jagodę kamczacką Wojtek, bo słyszałam że jest dobra.
U mnie niezawodnie owocuje brzoskwinia Rakoniewicka. Reszta jakoś marnie :wink:
Awatar użytkownika
nifredil
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 mar 2012, o 23:21

Post »

W tym roku też planuję nasadzenia owocowe. Mam nadzieję wsadzić dwie jagody, aronię, białą porzeczkę i czerwony agrest..Póki co mam zamiar ;:306 Łubiny mam też obok róż. Myslę, że będzie ok ;:333
Awatar użytkownika
MamciaTerenia
1000p
1000p
Od: 1 lis 2012, o 14:44

Post »

Ale będą pyszne owoce ;:333
Ja już więcej drzew i krzewów owocowych nie kupuję bo nie mam już gdzie sadzić...A mam dostać od koleżanki pigwę bo mi ukorzeniła....
Pozdrawiam :wit
Pozdrawiam, Tereska
Aleja Różana 33 cz. 3
Awatar użytkownika
anym
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 kwie 2013, o 19:01

Post »

Grażynko witaj ;:196