W tym roku jest jesień jaką uwielbiam. Ciepła, mieniąca się kolorami.
Przebarwiające się liście zawsze wprawiają mnie w dobry humor. U mnie derenie mają takie kolory jak pokazujesz na oczarach.
A jeden z oczarów kwitnie , znowu mu się coś pokręciło
Iw pisze:W tym roku jest jesień jaką uwielbiam. Ciepła, mieniąca się kolorami
ja mam to samo u mnie kwitnie ciemiernik, też mu się pomyliło , ciekawe co będzie robił w kwietniu
Wiesiu u nas też cieplutko , a wczoraj i dzisiaj pada deszcz .
Marysiu mnie jesienią i wiosną podobają się wszystkie kwiatusie , nawet najmniejsze .
Nowe nabytki na nowej działce ciekawe , czy będą rosły . To moje drugie podejście do tych pięknych roślin. Mam nadzieję ,że tym razem stanowisko dobrze przygotowałam .
Gentiana sino-ornata
Gentiana sino-ornata alba
Cyklameny , listki mają tak piękne , że nawet nie muszą kwitnąć
Do nowych nabytków ja też zrobiłem drugie podejście.Z książką robiłem.Wczoraj dokupiłem jeszcze niebieskie po 10 pln za sztukę i mają rosnąć.Z cyklamenami
też coś u mnie kluje się. ale to chyba wiosenne.Zapomniałem ,że posadziłem na skalniaku.Wiosną o nich pomyślę bo dla samych liści warto je mieć.Ładny układ
liści ma żagwin.
Danusia, Gentiana alpine access jest super! Swoją listę chciejstw chyba przeniosę na papier toaletowy, bo nigdzie indziej się nie zmieści.
No i czasu nie starczy na realizację. Musiałabym żyć chyba ze 200lat.
Nie kojarzę.Plac na koper,pomidory i truskawki a bokiem chyba irysy i coś tam,coś tam obok płota.To gdzie jest to co pokazujesz na pozostałych obrazkach.Druga
działka ? Z tej drugiej podoba mi się aleja doniczkowa.
Jacku , dziękuję mam trzy oczary , ale tylko jeden tak pięknie się przebarwił.
Janku dokupiłam 2 ary na warzywa , ale kwiaty też będą . Już na swoich 5 się nie mieszczę , a jeszcze tylu irysów nie mam . To po lewej stronie zdjęcia , to mój busz