Ogród Gosi 12

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
AnaAn
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 gru 2012, o 17:49
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ogród Gosi 12

Post »

Gosiu, ja to Cię zamęczę pytaniami o Twojego ślicznego, kudłatego przyjaciela, ale zdradź ile ma lat :) To chyba trochę dlatego, że wciąż tęsknię za swoim labem i z przyjemnością oglądam podobne psiury :)
PS Masz piękne klematiski. Zamówiłam sobie 4 sztuki na wiosnę.
Pozdrawiam, Ania
Ogród 100 róż cz. IV
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

Kasiu, wydaje mi się, że azalia to chanel. Kupiłam w Auchanie. Jestem bardzo zadowolona z roślin kupowanych u nich. To była malusieńka sadzonka. Ale mimo to ładnie się przyjęła.
Niestety tak to jest kiedy kable idą górą. Każdy wiatr, oblodzenie zrywa kable. Jeśli nie mają pieniędzy na zakopanie, to powinni przynajmniej poświęcać co roku kasę na konserwację drzewostanu w okolicach kabli. Gdy nawet zrobili raz na 2 lata już by to wiele dało.

Alinko
, wydaje mi się, że wszystko zalezy od chęci zakładu energetycznego do zrobienia porządku z drzewami w pobliżu kabli. Jakieś 4 lata temu u nas robili taką przecinkę i przez 2 lata mieliśmy spokój. Praktycznie zero awarii. Od roku liczba awarii się systematycznie zwiększa. Powinni znowu zrobić to co 4 latat temu, ale przecież szkoda wydać kasę na to co może hipotetycznie w przyszłości uszkodzić linię.
Mam chyba takie rozwinięte piwonie, ale musze poszukać. Ja też bardzo chętnie zaprosiłabym więcej piwonii do siebie, ale nie mam już na miejsca. Szkoda, że one tak krótko kwitną.

Aniu, bardzo lubię te goździki, bo fajnie wyglądają nawet po przekwitnięciu. Ten srebrzysty kolor liści bardzo fajnie współgra z zielenią.

Aniu Franiowa, nie chodziło mi o wysokie akcenty. Teraz rozumiem, że pod domkiem nie za bardzo na razie możesz sadzić. Ale możesz wprowadzić np. formy szczepione np. ligustra, albo trzmieliny, albo jakichś iglaczków. Albo stożki lub kulki bukszpanowe. Takie do 1 m- 1,5m. Posadź je nie pod ścianą, ale w środku rabaty, żeby stanowiły kontrast dla żurawek i innych bylin. Budleja jest dużym krzewem. Widziałaś krzewy Józia? Tak mniej więcej wyglądają.

Marta, podobno mróz ma i do Ciebie dotrzeć. Mam nadzieję, że poprzedzi go śnieg, bo szkoda roślinek

Renatko, ja mimo wszystko uważam, że clemki to trudne rośliny. Na pewno musisz zastosować zasadę, że sadzi się jakieś 5 cm poniżej poziomu z doniczki. Dzięki temu jeśli nawet powojnik złapie uwiąd, odbije od korzenia, a nie zginie całkiem.

Aniu, tak, to JPII. 2 lata temu przesadzałam go, więc myślę, że dopiero pokaże na co go stać.

Iza, ja też lubię, ale tylko w tej pierwszej fazie. Teraz wszystko jest zmarznięte. Nie wygląda tak fajnie jak przedtem

Jolu
, taki już los wiejskich posiadłości ;:306
Chociaż ja podobno jeszcze miasto, ale peryferie.

Aniu, Flesz ma 8 lat. To rewelacyjny ogrodowy pies. Ma swoje ścieżki, na moje terytorium raczej nie włazi. Ale nie wiem, czy zdecyduję się na kolejnego psa. To jest jednak duży obowiązek. Ale ja tak zazwyczaj mówię, a potem jest. Golden to było moje marzenie.
Klemki u mnie słabo rosną, ale się nie poddaję.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Westerplatte
Obrazek

Bieszczady
Obrazek

Isago
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

A tu widać z daleka powojnik Warszawska Nike
Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
renzal
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 maja 2011, o 12:33

Post »

Kocham błękitne kwiatki - więc wiesz który podoba mi się najbardziej! ;:306
pozdrawiam Renata Pod Jesionem cz.5 ,czyli: akt V dramatu!
Ciągle marzę, że w tym roku uporządkuję mój ogród. (nowy rok - już szósty - nowa nadzieja ;:306 )Nadzieja umiera ostatnia...
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Gosiu prześliczne powojniki ;:167 czy znasz ich nazwy???..... podoba mi się każdy z nich 8-)
Awatar użytkownika
anym
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 kwie 2013, o 19:01

Post »

Gosiu Twoje powojniki robią wrażenie, ja mam tylko jeden i nawet nie wiem jak ma na imię.
Ostatnio też powoli zakochuje się w czosnkach, na jesieni koniecznie muszę powiększyć kolekcje.
Twoje fioletowe kule-piękne ;:215
Wierzę, że są kwiaty, które się rodzą z spojrzeń ludzkich oczu. Anka
Moje wątki, Aktualny
Awatar użytkownika
aage
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 mar 2008, o 13:01

Post »

Irysy Syberyjskie uwielbiam ;:167 masz moje białe?

-- Śr 22 sty 2014 08:25 --

Irysy Syberyjskie uwielbiam ;:167 masz moje białe?
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Zielone ściany są mi koniecznie potrzebne, żeby róże nie cierpiały od wiatru. Twoje na pewno dobrze już chronią ogród :D
Przy okazji remontu drogi fachowcy wkopują jakieś kable w ziemię. Mam nadzieję, że to te od prądu :D
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
christinkrysia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 maja 2006, o 18:37
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Oglądając ogrody podziwiam umiejętność pogodzenia całokształtu i pięknej aranżacji bez ogrodzenia i wolno biegającego psa po ogrodzie ... chyba jest to możliwe skoro często widać to na zdjęciach.
W ostatniej serii zdjęć jest piękny iglasty krzew ( drzewo) z długimi igłami.
Cudnie wygląda - może znasz odmianę ?
Awatar użytkownika
Monika-Sz
1000p
1000p
Od: 4 maja 2013, o 22:46

Post »

Gosiu- co to za kwiatek jest na 3cim zdjęciu od góry- taki dzwoneczek z białym brzegiem- uroczy!!
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

Renatko, czy chodzi Ci o irysa?

Aga, jeśli się da edytuję podpisz pod zdjęciami

Aniu, warto posadzić powojniki botaniczne. Z tymi nidgy nie ma problemu. Nie są tak efektowne jak wielkokwiatowe, ale też cieszą oczy.
Czosnki uwielbiam i mam nadzieję, że będa się rozrastać

Age, białe też mam, ale mniejszą kępkę. W tym roku zakwitł tylko jednym kwiatkiem

Ewa,
chyba faktycznie te moje ściany osłoniły róże w trakcie zimy sprzed 2 lat. Wtedy wielu osobom zmarzły.
Też mam nadzieję, że w końcu ktoś wpadł na pomysł, że można te druty wkopać

Krysiu, czy igły są srebrne? Jeśli o to drzewko chodzi, to jest to sosna żółta. Raczej będzie z tego duże drzewo. Tutaj widać jak wygląda w całości

Obrazek

U mnie pies ma całkowitą swobodę ruchów. Ma wyznaczone ścieżki, gdzie może chodzić. Nie wykopuj eroślin. Zrobił to tylko 2 razy jak był młodym psem. Potem chyba mu sie to znudziło :D

Monika, to orlik. Bardzo wdzięczna roslinka, lubiąca cieniste stanowiska.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
renzal
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 maja 2011, o 12:33

Post »

Gosiu! Sama formowałaś tujki?
pozdrawiam Renata Pod Jesionem cz.5 ,czyli: akt V dramatu!
Ciągle marzę, że w tym roku uporządkuję mój ogród. (nowy rok - już szósty - nowa nadzieja ;:306 )Nadzieja umiera ostatnia...
edulkot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 lut 2011, o 17:31

Post »

Gosiu ja tam bardzo lubię Twój bujny i bogaty ogród i nie powinnaś w nim zbyt wiele zmieniać. Mnie taka buszowatość odpowiada i sama nie mogę się doczekać kiedy we wszystkich moich zakątkach będzie w końcu buszowato. ;:333
A Fleszor to chyba wyjątkowy piesior skoro taki grzeczny i nie pomaga w kopaniu ;:167 ja traciłam cierpliwość kilka razy dziennie przy moim kopaczu.
Awatar użytkownika
nena08
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 10:06

Post »

Ładny ten powojnik Bieszczady, muszę się za nim rozejrzeć. Isago też niczego sobie. Czy powojniki chorowały u Ciebie na uwiąd ? W tym roku miałam pierwszy raz do czynienia z tym paskudztwem. Trochę powstrzymuje mnie to przed dalszymi zakupami.
Biała kępa goździków pięknie odznacza się na tle zieleni :D
Awatar użytkownika
JSZFRED
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 lut 2008, o 18:02

Post »

Gosiu zimowe widoczki też piękne , gożdziczki super mam też takie ale moje jakieś takie wyrośnięte pokładą się na rabatce zamiast tak pięknie stać jak Twoje , moze ja je żle przycinam ?
Pozdrawiam Asiorek

Asiorlinki
Awatar użytkownika
aage
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 mar 2008, o 13:01

Post »

Ja szukam i szukam białych ;:65
Zablokowany