Mój ogród - początki
- AGNESS
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Mój ogród - początki
Robercie fajnie spędziłeś wczorajszy dzień. Zakupy świetne..... ogródek wzbogaci się o kolejne piękne roślinki 

dorcia7 Zakupów nadal malutko, he he, a żuraweczek było dużo, ta mi się bardzo spodobała.
saro44 Dziękuję. Wczoraj wieczorem zostały posadzone wszystkie i rosną sobie.
Anno55 Oczywiście, że humor się poprawił. Zakupy bardzo udane. Drugi ogródeczek założę, gdy w tym już wszystko się zapełni, czyli na jesień/wiosnę. Wiem też, że z obecnego ogrodu nie obędzie się bez przesadzenia do innego.
AGNESS Było bardzo fajnie, spacerek i oglądanie roślin, wręcz coś dla mnie. Dziękuję, ogródek z pewnością się wzbogacił.
Ujrzałem zdjęcia hortensji z Biedronki w wątku pewnym. Są dosyć duże, zdrowe i kwitnąć będą ładnie. No szkoda, bo bym wziął, ale że nie ma takiej możliwości, ciesze się tym co kupiłem wczorajszego dnia i czekam na najbliższą okazję zakupienia kilku roślin do ogrodu, kilku roślin do rabaty i zaczynam przygodę z inną działeczką.

saro44 Dziękuję. Wczoraj wieczorem zostały posadzone wszystkie i rosną sobie.

Anno55 Oczywiście, że humor się poprawił. Zakupy bardzo udane. Drugi ogródeczek założę, gdy w tym już wszystko się zapełni, czyli na jesień/wiosnę. Wiem też, że z obecnego ogrodu nie obędzie się bez przesadzenia do innego.

AGNESS Było bardzo fajnie, spacerek i oglądanie roślin, wręcz coś dla mnie. Dziękuję, ogródek z pewnością się wzbogacił.

Ujrzałem zdjęcia hortensji z Biedronki w wątku pewnym. Są dosyć duże, zdrowe i kwitnąć będą ładnie. No szkoda, bo bym wziął, ale że nie ma takiej możliwości, ciesze się tym co kupiłem wczorajszego dnia i czekam na najbliższą okazję zakupienia kilku roślin do ogrodu, kilku roślin do rabaty i zaczynam przygodę z inną działeczką.

Pozdrawiam, Robert.
Nie, z pewnością nie. Źle zroumiałaś pewnie.
po prostu kończę obsadzanie ogrodów prezentowanych w tym wątku i zaczynam już obsadzać pustą działeczkę obok (bardzo dużą, tylko w tujach trochę) w rośliny, porobię rabat trochę itp.

Pozdrawiam, Robert.
- anabuko1
- Od: 16 sty 2013, o 17:19
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Witaj Robercie
,widzę nowe zakupy już są.
Żurawka za 4 zł
To gdzie to sa takie ceny niskie.W życiu za taką cenę żurawki nie spotkałam
Ładny pierwiosnek i ta irga ciekawa.

,widzę nowe zakupy już są.
Żurawka za 4 zł

Ładny pierwiosnek i ta irga ciekawa.

-
- Od: 20 sty 2013, o 10:54
Bardzo ciekawe zakupy. Irga na pniu mnie zaciekawiła...Będzie ciekawym drzewkiem jak obsypie się kuleczkami 

saro44 Wróciłem ze szkółki dopiero gdzieś po południu, po czym popadał 15 minut deszczyk. Wieczorem było bardzo widno, słońce wyjrzało ku zdziwieniu i było parnawo. Wykorzystałem moment i wsadziłem roślinki.
Dziękuję, miłego wieczoru życzę.
anabuko1, cześć
.
Tak już zakupy są. Wiesz, ta żurawka jest w małej doniczce, taka jak jednoroczne się kupuje, lecz listków dużo ma, 3 odmiany po 4 złote. Średnie żurawki w 5 odmianach po 8 zł oraz wielkie w 3 odmianach po 12 zł. Jak dla mnie bomba.
Pierwiosnek to od tak, tak wpadł mi w oko i nie mogłem zostawić.
Irga jest bardzo ciekawa. Teraz obsypała w białych kwiatach, a na jesień kuleczki czerwone, zapowiada sie super.
PEPSI, cześć.
Jedno drzewko irgi obsypało już w tej szkółce takimi kuleczkami, tylko, że jakby odpadały i kwitła już ta irga właśnie białymi kwiatkami jak moja. Jest jak dla mnie bardzo ładnym drzewkiem, nie odszedłbym z tej szkółki bez niej.
Jak tam u was te ostatnie dni mrozu? Właśnie pogodę oglądałem i mówią deszcz, więc mrozków już nie będzie. W sobotę wszystkie donicowe wystawiam, w tym canne wkopię pewnie.
Jeszcze jedno pytania, moja hortensja miała lekko brązowe listki, czy może obciąć te kawałki lub urwać te liście? Chyba jej nic nie jest do końca, skoro nowe wypuszcza? Obawiam się, że jak zostawie, to będzie dalej się to roznosiło, bo pewnie to ma od pierwszych mrozków, chociaż była delikatnie przykrywana.
Jutro wstawię zdjęcia jakieś z ogrodu, z donic, tego co kupiłem, ale już w ziemi.
Miłego wieczoru wszystkim życzę.

anabuko1, cześć

Tak już zakupy są. Wiesz, ta żurawka jest w małej doniczce, taka jak jednoroczne się kupuje, lecz listków dużo ma, 3 odmiany po 4 złote. Średnie żurawki w 5 odmianach po 8 zł oraz wielkie w 3 odmianach po 12 zł. Jak dla mnie bomba.

Pierwiosnek to od tak, tak wpadł mi w oko i nie mogłem zostawić.

Irga jest bardzo ciekawa. Teraz obsypała w białych kwiatach, a na jesień kuleczki czerwone, zapowiada sie super.

PEPSI, cześć.

Jedno drzewko irgi obsypało już w tej szkółce takimi kuleczkami, tylko, że jakby odpadały i kwitła już ta irga właśnie białymi kwiatkami jak moja. Jest jak dla mnie bardzo ładnym drzewkiem, nie odszedłbym z tej szkółki bez niej.

Jak tam u was te ostatnie dni mrozu? Właśnie pogodę oglądałem i mówią deszcz, więc mrozków już nie będzie. W sobotę wszystkie donicowe wystawiam, w tym canne wkopię pewnie.
Jeszcze jedno pytania, moja hortensja miała lekko brązowe listki, czy może obciąć te kawałki lub urwać te liście? Chyba jej nic nie jest do końca, skoro nowe wypuszcza? Obawiam się, że jak zostawie, to będzie dalej się to roznosiło, bo pewnie to ma od pierwszych mrozków, chociaż była delikatnie przykrywana.
Jutro wstawię zdjęcia jakieś z ogrodu, z donic, tego co kupiłem, ale już w ziemi.

Miłego wieczoru wszystkim życzę.

Pozdrawiam, Robert.
Obiecane zdjęcia z ogrodu:
Bratki z donicy.

Zakupy już wsadzone do gruntu.

Reszta roślinek z ogrodu:

--Nie wiem co zrobić z tymi suchymi częściami liści, nowe już wypuszcza.

Zdjęcia z nowego terytorium, w którym chcę już powoli robić rabatki i sadzić coś już. Już znajduje się tutaj skalniaczek na pniu bardzo, ale to bardzo starego kasztana, tuje, świerki, trawa ozdobna, ławka wykonana z drewna, którą odnowić trzeba, nawet się znalazł grzybek z kamienia do odnowienia (pomalowania), modrzew oraz bez fioletowy i biały, które muszę przesadzać powoli na tą częśc ogrodzoną siatką, bo te ukazane na zdjęciu krzaki bzu są poza siatką, w sadzie. Pomysły są, będą realizowane w wakacje, a roślinek będzie już na te miejsce mało, ale z czasem się tu urządzi ten trzeci ogród z rzędu.

Pozdrawiam.
Bratki z donicy.

Zakupy już wsadzone do gruntu.

Reszta roślinek z ogrodu:

Zdjęcia z nowego terytorium, w którym chcę już powoli robić rabatki i sadzić coś już. Już znajduje się tutaj skalniaczek na pniu bardzo, ale to bardzo starego kasztana, tuje, świerki, trawa ozdobna, ławka wykonana z drewna, którą odnowić trzeba, nawet się znalazł grzybek z kamienia do odnowienia (pomalowania), modrzew oraz bez fioletowy i biały, które muszę przesadzać powoli na tą częśc ogrodzoną siatką, bo te ukazane na zdjęciu krzaki bzu są poza siatką, w sadzie. Pomysły są, będą realizowane w wakacje, a roślinek będzie już na te miejsce mało, ale z czasem się tu urządzi ten trzeci ogród z rzędu.

Pozdrawiam.

Pozdrawiam, Robert.
- piortkowice
- 1000p
- Od: 13 sty 2013, o 11:22
Witaj Robercie
Pomysłów masz na ogród co nie miara, życzę Ci abyś zrealizował ze spokojem każdy z zaplanowanego
Piękne roślinki, gratuluję zakupów 

- ann_30
- Od: 7 mar 2012, o 10:36
Świetne te nowe nasadzenia
Bardzo spodobała mi się kalina,jak spotkam to na pewno kupię.Rododendron nawet w pączkach ślicznie się prezentuje
Trzymam kciuki za twoje dalsze ogrodowe plany 

piortkowice Dziękuję. Codziennie rodzi się nowy pomysł, lecz nie każdy warty dalszego rozważania.
saro44 Dziękuję. Bratki na razie znoszą wszystkie te zmiany pogody najlepiej. Czy to deszcz, czy to susza, im to obojętne.
ann_30 Także dziękuję. Kalina jest przepiękna, spodobała mi się odrazu. Życzę, abyś kupiła sobie takową jak spotkasz gdzieś. na razie jeszcze w pąkach, już lada dzień rh zakwitnie. Czekam na tą chwilę.
saro44 Dziękuję. Bratki na razie znoszą wszystkie te zmiany pogody najlepiej. Czy to deszcz, czy to susza, im to obojętne.

ann_30 Także dziękuję. Kalina jest przepiękna, spodobała mi się odrazu. Życzę, abyś kupiła sobie takową jak spotkasz gdzieś. na razie jeszcze w pąkach, już lada dzień rh zakwitnie. Czekam na tą chwilę.

Pozdrawiam, Robert.
-
- Od: 20 sty 2013, o 10:54
Wszystko pięknie Ci rośnie, nawet rh - moja nieodwzajemniona...A bratki moje ulubienice. Już Zośki nie będzie, mrozy były...możesz śmiało sadzić. 

Pączki na iryskach!!!!!
Znasz nazwę tę trawki? Podobna do mojej kłosówki.

Znasz nazwę tę trawki? Podobna do mojej kłosówki.
- dorcia7
- Od: 13 lip 2011, o 13:58
Ale Ci zazdroszę dodatkowego terenu do sadzenia 

saro44 Dziękuję bardzo, staram się o nie dbać jak tylko potrafię.
PEPSI Dzięki. Rh bardzo lubię, z 12 pąków jakie ma rododendron 12 zakwitnie, czyli 100%
Bratki są bardzo ładnymi roślinami jednorocznymi. W donicy cudownie wyglądają.
W sobotę zabieram się za sadzenie.
Anoo55 Chwilowo 7 na 10 odmian irysów od washki będzie kwitła, czekam jeszcze na pozostałe 3, daję im sporo czasu.
Niestety nie znam nazwy tej trawy.
dorcia7 He, he, dla mnie to tak super do końca nie jest. Dodatkowe pole do popisu, to to samo co intensywna praca przy tym, żeby to jakoś wyglądało. Dobre 2-3 lata.

PEPSI Dzięki. Rh bardzo lubię, z 12 pąków jakie ma rododendron 12 zakwitnie, czyli 100%

Anoo55 Chwilowo 7 na 10 odmian irysów od washki będzie kwitła, czekam jeszcze na pozostałe 3, daję im sporo czasu.
Niestety nie znam nazwy tej trawy.

dorcia7 He, he, dla mnie to tak super do końca nie jest. Dodatkowe pole do popisu, to to samo co intensywna praca przy tym, żeby to jakoś wyglądało. Dobre 2-3 lata.

Pozdrawiam, Robert.