Ogród w dolinie część 7 - wakacje w ogrodzie

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
akl62
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 cze 2011, o 19:53
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Ogród w dolinie część 7 - wakacje w ogrodzie

Post »

Ale u Ciebie wszystko pędzi ... Scewola ciekawa. Muszę doczytać.
Awatar użytkownika
sweety
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 mar 2012, o 09:37
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Ostatnio byłam mocno zajęta, bo i pochłonęła mnie akcja "Ogórek" i pielenie. Ogórki gotowe. Na trzy sposoby około 50 słoi stoi w garażu. Powinno starczyć. Główne rabaty wypielone. A ja znowu mam chwilę czasu :heja

Teresko (Tajka)! Może się przekonam do New Dawn. Na razie się nie uprzedzam i żadnych roszad nie będzie. Widziałam już piękne i może po prostu muszę poczekać? Moje też rosną przy siatce, ale w takim miejscu, że nic ich nie zasłania. Co do błędów... Każdy je popełnia i nawet lubię zmiany, bo tak jakbym miała nowy ogród :wink: Dla Ciebie Lavender Ice

Obrazek

Krysiu (Ignis05)! Ścieżka wyszła dokładnie tak jak chciałam. W pewnym momencie myślałam, ze mi się nie uda... Na szczęście przemogłam się i skończyłam. Docelowo chciałabym ją obsadzić - w przerwach między kamieniami - macierzanką piaskową. I moje roślinki się rozrastają, ale mam gdzie sadzić. Skoro tak podoba Ci się Avalon mój szpaler zakończony Knirpsem

Obrazek

Teresko (tesia39)! Lubię Fresię, choć ma ostry kolor. Ciekawa jestem, co sobie zamówiłaś z róż. Czyli to ja Ciebie zaraziłam ;:224 Kuszenia nigdy dość - Coral Palace

Obrazek

Justynko (klarysa)! Cieszę się, że Ci się podoba ;:196 Skoro tak jest, to spodoba Ci się to zdjęcie

Obrazek

Kasiu (kania)! Może New Dawn nas do siebie przekona. Nie spieszę się z podejmowaniem decyzji. Za to czystym sumieniem mogę polecić Rosarium uetersen

Obrazek

Krysiu (Christinkrysia)! Też mi się wydaje, że kwiaty ma podobne do odmiany 'Masja", ale ona podobno jest większa, a moja w 2gim roku nie przekracza 40 cm :D Ale kwiaty ma prześliczne

Obrazek

Pati (survivor26)! Obiecuję, że będę się starać i nie skupiać na zdjęciach macro. Ale niekiedy warto pobawić się np. światłem. To perukowiec

Obrazek

Ewo (majowa)! Jak się domyślasz trochę się namęczyłam z kamieniami. Twoją układali fachowcy... hoja bella pachnie, ale bardzo delikatnie. Trzeba wsadzić noc w baldaszek by go poczuć... Dla Ciebie wyjątkowo skrętnik Hototogisu - istne cudo

Obrazek

Obrazek

Grażynko (kogra)! Krwawniki u mnie ładnie się rozrastają, ale dopiero w tym roku. Kloników wyrosło 7 sztuk. Ciekawe jak reszta będzie kwitła. Z sianiem się nie przejmuj. Moja cleome jest godna pożałowania. Nie ma czego pokazywać :;230 Nie zawsze się wszystko udaje. Dla Ciebie rzeczone krwawniki

Obrazek

Kasiu (robaczek_Poznan)! Krwawnik kichawiec ma ok 40 - 50 cm. Na forum widziałam go w kilku ogródkach właśnie wśród róż. Mój ogród nie dorównuje Twojemu, ale jest mój ;:167 A New Dawn daje szansę. Dla Ciebie słodkie, zwiewne zawilce

Obrazek

Marysiu (Maska)! Mówisz i masz :;230 Nawet nie wiedziałam, że tak się wstrzelę. Tym razem mam dla Ciebie moją nową rudbekię. Prawda, że ładna?

Obrazek

Obrazek

Stasiu (stasia_ogrod)! ;:196 Może motylka w podziękowaniu. Taki jeszcze u mnie nie był.

Obrazek

Lisico! Jestem zwarta i gotowa. Zakąski gotowe (akcja "Ogórek" zakończona). Picie też przygotowane. A że uwijam się w ogrodzie? Pozwala mi to zachować zdrowie psychiczne. Serio :D I nawet takie maleństwa cieszą. Floks Drummonda

Obrazek

Aniu (anym)! Jakie miłe słowa ;:131 Nie wiem, czy zasłużyłam. Lubię floksy, a Ty?

Obrazek

Mariolu (kropelka)! Staram się, by żaden fragment nie był zaniedbany. Może nie być zagospodarowany, ale porządek musi być. I Dla Ciebie w podziękowaniu mam floksa "Europa"

Obrazek

Agness! Twój ogród jest dla mnie ideałem. Chciałabym, by mój kiedyś był taki. Tym bardziej cieszę się, że coś Ci się u mnie podoba. Kompozycje naokienne mam co roku inne. Kolejny rok mnie zadziwiły, jak bardzo się rozrosły... Skoro jeżówki Cię tak mamią to może jeszcze jedna?

Obrazek

Wando (wanda7)! Te rozrośnięte są u mnie kolejny rok. I nic szczególnego z nimi nie robię... Niekiedy jak jest tak sucho dostają nieco wody ekstra. I dla Ciebie mam jeżówkę. Ta u mnie jeszcze nie zdążyła się rozrosnąć. Kupiłam w tym roku trzy kolejne. Co prawda bez oznaczenia odmiany, ale za 6 zł warto

Obrazek

Ewo (gajowa)! Lubię jak jest kolorowo i gęsto. Można mnie krytykować, że sadzę za gęsto, ale ja .., tak lubię i koniec. Czytałam, że Twoje róże chorują. I u mnie niektóre, choć udało mi się to opanować. Chyba. Dla Ciebie jedna z NN

Obrazek

Mileno (Mandragora)! Dokładnie 6 odmian rośnie na tej rabacie. Najmłodsze rosną tam rok, ale i one już się rozrosły. Rosną tam: Alba, zwykła purpurowa, Hot Papaya, Mamma Mia, Double Decker i Pink Double Delight. Do Twojej rabaty może dołożyłabym trawy... Dla Ciebie floks

Obrazek

Majeczko (majka411)! Na różance dosadziłam wczoraj dodatkowo Briosę. I nie tylko z okien ją widzą, ale różyczki rosną zaraz obok tarasu. Ze ścieżki jestem autentycznie dumna. Może mogłaby być lepsza, ładniejsza, ale zrobiłam ja sama. Czy zadowoli Cię jedna z moich ulubienic - Sweet Pretty. Wierzę, że tak.

Obrazek

Iwonko (zielonajagoda)! Nie widać, bo i do jesieni jeszcze sporo czasu. Raptem połowa sierpnia... Krwawnik kichawiec skradł moje serce w zeszłym roku, ale nie przypuszczałam, że z pojedynczych gałązek powstanie taki gąszcz ;:oj Podobnie jak z sianych aksamitek

Obrazek

Gosiu (gosiaczek12a11)! Jak miło. Nowy gość ;:138 Zapraszam jak najczęściej, a na zachętę zachwycająca kolorem Munstead Wood

Obrazek

Heleno (Helios)! Czytałam, że i Ciebie wzięło na jeżówki. New Dawn jeszcze poobserwuje... Daje jej jeszcze co najmniej rok. Niekiedy trzeba zaczekać. Tak u mnie było z Laguną

Obrazek

Aniu (anabuko1)! Lubię i jeżówki i hortensję. I jednych i drugich znowu przybyło u mnie w ogrodzie. Dla Ciebie zeszłoroczny zakup - Pink Anabelle

Obrazek

Małgosiu (MaGorzatka)! Daje jej szansę. W najgorszym razie zmieni miejscówkę na mniej eksponowaną. Dla Ciebie pelargonia prawie jak róża - Appleblossom Rosebud

Obrazek

Iwonko (heliofitka)! To mi się podoba. Nie poddajesz się. A jeżówki za 7 zł to okazja, której nie można przepuścić. I ja się nie poddałam z maczkami.

Obrazek

Aguniu (AGuniada)! Moimi ulubienicami wśród jeżówek jest 'Alba"

Obrazek

i Mamma Mia

Obrazek

Tylko "Alba" to raczej niska jeżówka, bo ma ok. 35 - 40 cm. Te mogę Ci polecić i wydaje mi się, że będą pasowały do Twojego ogrodu.

Marylu (mmaryla)! Dziękuję, a w podziękowaniu - Louis Odier

Obrazek

Aniu (AnaAn)! Rozrasta się, ale zawsze możesz nadmiar powyrywać. I zawsze można ją podeprzeć bambusowymi patyczkami. A z różami wygląda moim zdaniem ślicznie. Dla Ciebie inny fajny dodatek do rabat - rozplenica japońska "Rubrum"

Obrazek

Aniu (an-ka)! Chyba wszyscy, którzy kupili Avalon w A. mają inną różę. Moje kosztowały więcej za to wszystkie cztery krzaczki to autentyczne, prześliczne Avalon ;:167 I zdecydowanie maczki. Tym razem na fioletowo

Obrazek

Teresko (Teniak)! Nie ma sprawy. Tylko klonik to będzie maluszek, bo mam tylko takie z własnego siewu. No i nie wiem, jak zakwitnie. Akcja "Ogórek" zakończona, więc mam nadzieję wyrwać się z domu. Klonik?

Obrazek

Kasiu (Kasiaflo)! Mam dwie. Jedna ułożona z bruku prowadzi od bramki do drzwi wejściowych. Kamienna, ułożona przez mnie, prowadzi z tarasu do ogródka z koszami. Nic Ci się nie pomyliło. Dla Ciebie kolejny mój floks

Obrazek

Aniu (akl62)! Ale Cię dawno nie było ;:oj Scewola fajna, ale należy ją traktować jako jednooczną, bo podobno niezwykle trudno ja przechować. Ale jest tania, więc co roku można sobie kupić nową. Tibuchiną mam nadzieję przechować.

Obrazek

I tradycyjnie dla skrytoczytaczy moje ulubione ziółko z miną "uważaj,patrzę" :wink:

Obrazek
akl62
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 cze 2011, o 19:53

Post »

Może jakiś konkurs ?
Głosuję na zdjęcie motyla na aksamitkach ;:63
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
JagiS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 kwie 2012, o 14:10
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Cześć, Sweety, gratuluję zakończenia akcji OGÓREK ;:215.
Ciekawa jestem bardzo, jak prowadzisz róże pnące: Lagunę (obiecałaś, pamiętasz?), Rosarium Uetersen i New Dawn.

;:196 Jagoda
Awatar użytkownika
kubasia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2012, o 19:26

Post »

Dobrze, że ogórki gotowe ;:224 będę miała się czym pożywiać, jak przyjadę na "akcje banan" ;:224 :;230

Sweet Pretty cudna ;:167
Awatar użytkownika
takasobie
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 mar 2009, o 22:32

Post »

To dla mnie pies! ;:oj Dziękuję! Czytam i oglądam zawsze! ;:173 Ale taki tu tłok, ze nie śmiem zawracać ci ... gitary!
Ile osób będzie konsumować ogóry? Kiszone, czy octowe? Zresztą to obojętne i tak jesteś dzielna!
Miłka
Aktualny wątek: Taki - sobie ogród cz.6
123katex
1000p
1000p
Od: 22 maja 2013, o 20:16

Post »

Podziwiam ile wysiłku i pracy włożyłaś w swój ogród, ale za to jak nas cieszy jak są efekty. Będę częściej zaglądać aby oglądać cd. Piękny ogród wokół domu stworzyłaś, może za jakieś kilka lat mi się uda odmłodzić mój ogród. Pozdrawiam :wit
Awatar użytkownika
dorcia7
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 lip 2011, o 13:58

Post »

Pięknie,Pink Anabelle też mam zamiar kupić -jesteś zadowolona z niej ? a te floksy o intensywnych kolorach ,nie wiem czy to czerwień czy pomarańcz? to jakie odmiany stawiałabym na ORANGE i SNOW FIRE , pytam bo oba kupiłam jesienią i żaden nie kwitnie
Awatar użytkownika
tesia39
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 kwie 2012, o 10:45

Post »

Aniu, pewnie że mnie zaraziłaś ;:224 trudno się nie zarazić takimi pięknościami ;:108
Zamówiłam sobie :
Ingritt Bergman
papagena
Chopin
nostalgie
aleksander
rummba
I dwukolorową bez nazwy
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52

Post »

Witaj Aniu,uwielbiam wylewające się kwiaty na przejścia, aż wszystko kipi, czy taki ogród może oczarować? może! ;:180
Awatar użytkownika
klarysa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 mar 2011, o 17:29

Post »

Aniu u mnie tez cd akcji ogród z wiatą ;:202 .
Przyznam , ze już jestem zmęczona. Zostało jeszcze troszkę, może na 2-3 dni i ;:304
Twoje zdjęcia na poprawę nastroju.
Też kupiłam jeżówki za 6 zł (3 żółte, czerwona i pomarańczową) :D Żeby chciały przeżyć zimę i mnie polubić;:180
Dzisiaj wybieram fotkę z Okami, chociaż Knirps nęci.
Miłej niedzieli, wypoczywaj ;:196
Awatar użytkownika
Lisica
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2013, o 19:27

Post »

Witaj Aniu,
Dziękuję za floksa. Niewiele większy od mrówki, ale za to piękny, niecodzienny, niezwykle oryginalny. A floksy uwielbiam. Wszystkie!
Pozdrawiam z Kaszub ;:197
Lisica
"Tylko błękit wciąga nas..."
Awatar użytkownika
anym
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 kwie 2013, o 19:01

Post »

Aniu :wit masz naprawdę dużą kolekcję róż :lol: zazdroszczę ;:173
Dość, że się napatrzę to i nauczę się nazw, przyjemne z pożytecznym ;:138
Dziękuję :wit
Wierzę, że są kwiaty, które się rodzą z spojrzeń ludzkich oczu. Anka
Moje wątki, Aktualny
Awatar użytkownika
Teniak
200p
200p
Od: 13 sty 2013, o 14:09

Post »

Aniu klonikami i nie tylko to ja chętnie się podzielę tyle tylko że sadzonki nie są ukorzenione.Ale to zobzczysz mam nadzieję na miejscu.Do miłego.Teresa
Awatar użytkownika
skorpion811-51
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 lis 2009, o 17:58

Post »

Aniu kwiaty masz cudo jeżówka żółta piękna ,ja kupiłam żółtą a okazała się rudbekią i tak to na targu się kupuje
liście podobne a jak nie ma kwiatka to i ta się nie rozpozna.Ta biała różyczka koło liliowców to chyba taka jak moja
prawda?Jak ona się nazywa?

Obrazek
Rzekła pszczółka do motyla nikt nie widzi więc zapylaj.
MOJE LINKI , Pusta miska -kliknij
SERDECZNIE ZAPRASZAM STASIA
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”