actus pisze:Witaj lenko i bardzo dziekuje za wizyte i komplement pod adresem moich kwiatuszkow
Pytasz jak sobie radze z maluchami,Trzymam je w akwarium,gdzie na dnie wysypany jest keramzyt,doswietlam lampa do roslin akwariowych w dzien,poniewaz stoja na polce na oknie polnocnym,wiec nie maja sloneczka.Czasem jak jest bardzo sucho zakrywam akwarium szyba ,zeby zwiekszyc wilgotnosc ,jak pewnie czytalas troche przedobrzylam z ta wilgotnoscia bo pojawily mi sie male stworki ,ale już wymienilam spagnum i jest ok

.Nie mocze ich ,tylko spryskuje spagnum z wierzchu jak widzę ze już suchy na wior prawie,woda z dodatkiem nawozu.Spagnum wymieniam jak widzę ,ze już brzydkie jest ,ciemne ,lub zielone od glonow.Czasem je przelewalam woda ,ale już tego nie robie,bo jak wiesz spagnum za bardzo wode wciaga i mialy bagienko.Mysle ,ze jest im dobrze ,bo rosna jak na drozdzach

.Tak to wyglada
jeśli bedziesz miala jakies pytania ,sluze pomoca

Kasie dziekuje pieknie za obrazkowa i opisowa pomoc. Mnie ciemniaczkowi bardzo ulatwi to opieke nad malenstawami

Na pewno jeszcze nie raz będę prosila Ciebie o pomoc. Jak na razie mam same dorosle rosliny, sklepowe kwitnienia, ostatnio jednak naszlo mnie na mlode roslinki. Po poludniu jade po akwarium

Pozdrawiam