JOLA,masz ładna kolekcję irysów SDB,ten żółto-biały - piękny
Z tej okazji przeglądnąłem ofertę p.ZDENKA,mego dostawcy.Są tam też ciekawe i nowe odmiany
Moje małe w większości jeszcze nie kwitną,co mnie dodatkowo dołuje ...
Nie zazdroszczę Ci mrozów,może sie nie sprawdzi
Zapowiadają -2 ,przy gruncie zimniej .Wróciłam z ogrodu ,co nie co okryłam ,ale ile jestem w stanie okryć .Troszkę host ,lilii ,piwonie z pąkami .Drzewa owocowe muszą sobie poradzić ,albo zapomnimy całkowicie o owocach.Wcześniej zmarzły już czereśnie ,śliwki i wiśnie .Teraz była nadzieja na jabłka ,brzoskwinie i nektaryny ,ale co będzie .Zobaczymy .
W nawale pracy nie nadążam z odwiedzaniem wszystkich wątków.
Mam za karę do nadrobienia sporo stron, ale połowę już nadrobiłam.
Iryskowa kolekcja powala Jolu, masz ich całe mnóstwo.
Zakupy jak zawsze rewelacja, dobrze że nie ma u mnie takich wystaw, pewno bym przepadła z kretesem.
Czy ta roślinka którą zapomniałaś to aby nie kozłówka ?
Jolu, ale Ty cudeńka pokazujesz, Twoje cebulowe pięknie poszalały, nowe nabytki ekstra, bardzo fajne te funkie i żurawki, ach jak ja Wam zazdroszczę miejsca, u mnie już szpilki upchać się nie da, dlatego też nigdzie nie bywam, bo na pewno co nieco wpadło by mi znów w łapki. Iryski przepiękne, a hortensja pnąca Miranda już z samych liści jest prawdziwą ozdobą.
GRAŻYNKO ,nie wiem czy to kozłówka .Google nie współgra ze mną . ILONKO ,u mnie z miejscem też nie za ciekawie ,ale zawsze coś się da jeszcze upchnąć .
Głeboko westchnełam. Epimedia urocze. Ja nawet nie wiedziałam, że są różne odmiany
Irys Pixi Delight uroczy. Kiedyś miałam ambicję, żeby kolekcjonować irysy, ale po kilku zrezygnowałam. Nie wszystkie chcą kwitnąć...
Śliczne widoki biały żarnowiec wygląda cudownie. kalina piękne ma kwiatostany, wiszące bombki.
Iryski jakie ładne odmianowo w Twoim ogrodzie. Epimedium również ślicznie się prezętuje ciekawe mają kwiaty potem ślicznie wygląda kopuła z liście.
GENIU ,pamiętna zima ,sporo kwiecia uśmierciła . KASIU,dzięki . MIŁKO ,szkoda ,że zrezygnowałaś z irysów .Może jeszcze kiedyś się skusisz .Wszystkiego nie można mieć .U Ciebie mnóstwo dalii ,a ja nie mam ich wcale .
Jolu,piekna wiosna u Ciebie.
Mnie powalił głóg,to moje straszne chciejstwo.Chwilowo nie mam miejsca,ale w planie jest pozbycie sie iglaka,który choruje.
Pieknie głogi opisał M.Proust w Poszukiwaniach straconego czasu.
Pozdrawiam Beata