Alu skąd taka smutna refleksja
Grudniki mam, ale żaden nie kwitnie tak obficie, jak Twój, ale pewnie dlatego, że mają mniej gałązek (chudzinki takie ).
Twój ma ładny kolorek, czy to jedyny egzemplarz ?
Iwonko ta refleksja to bagaż mojej ciężkiej i niewdzięcznej pracy zawodowej. Do napisania tego co czuję skłoniło mnie to co czytam w wielu wątkach Mój Piękny Ogród. Myślałam do tej pory,że jest to forum ogrodowe,ale pomyliłam się.
Jak wcześniej pisałam miałam grudniki w trzech kolorach żółtym, białym i tym co pokazałam na zdjęciu. Zakwitły mi wszystkie, ale tylko w jednym kolorze i to właśnie w takim.
Dziękuję za . Już mi lepiej.
Alu,obsypuję cebule hippeastów cynamonem,bo ....wszyscy tak robią .
A na poważnie,to podobno ma właściwości jakieś bakteriobójcze chyba.No i by cebule nie chorowały(czerwony kolor łuski -najlepiej usunąć całą łuskę i jak podeschnie -cynamon).Wiem,że niektórzy jak tną np.datury chyba,to rany też obsypują cynamonem.
Poszukaj więcej info na forum.W hippeastrach na pewno jest o cynamonie.Ja nie umiem dobrze odpowiedzieć
Jolu dziękuję za info. Do tej pory nie wiedziałam o tej metodzie. Poczytałam,jestem bogatsza o informacje. Może i ja kiedyś to zastosuję. Na dzień dzisiejszy moje hipki jeszcze się dobrze nie zasuszyły. Może kiedyś zakwitną ,choć jeszcze nie pora na nie.
Zdecydowana większość moich hipków już zasnęła.Większość to wiosenne nabytki biedronkowe.Niektóre były poddane kilkukrotnej reanimacji.Nie tylko zasypywałam cynamonem, ale też kompałam je w nadnanganianie potasu.Dopiero to pomogło....
Alu kochana co się dzieje? Nie smutaj się proszę ludzie są czasami okrutni, taki to już ten świat. Przesyłam dużo uśmiechu, słoneczka i pozytywnych fluidów
Wierzę, że są kwiaty, które się rodzą z spojrzeń ludzkich oczu. Anka Moje wątki, Aktualny
Aniu- mamafrania jeśli to co stosujesz jest pomocne ,to warto o tym wiedzieć i w razie potrzeby zastosować u siebie. Dzięki za info. Aniu - anym nic mi się nie dzieje złego , troszkę mi było smutno. Temat morze i nie mam zamiaru swojego wątku zaśmiecać plotami. Wszak to jest forum ogrodnicze. Dziękuję za przesłane słoneczko, uśmiech i pozytywne fluidy. Doszły bardzo szybko i okazałe się pomocne. Dzięki za Twoje kochane Alu - alicjad31 to dla Ciebie
Marzą mi się takie widoki. Są to wiosenne tegoroczne zdjęcia, których nie zdążyłam pokazać.
Zyczę miłego oglądania i miłego ,niedzielnego popołudnia.
Jadziu cieszę się ,że oglądanie moich przylaszczek było miłe i sprawiło Ci troszkę radości. I to przecież chodzi.
Alu szkoda,że zbyt szybko go zamknełaś. Nie denerwuj się, bo to szkodzi zdrowiu .
Przecież jest to nasz najcenniejszy skarb a doceniamy go dopiero wtedy,gdy go tracimy.
Witaj ALU
Aż przyjemnie na duszy się zrobił ,zimno pochmurno i szaro w ogrodzie a tu takie wiosenne kwiatuszki.Ale masz ładną i dorodną przylaszczkę.,szachownica biała kostkowa to moje marzenie nigdy nie mam jak kupie, w tym roku znów kupiłam ,ciekawe czy będzie biała?nie wspomnę o bucharskiej