Tropiki (triki)

Zablokowany
x-f-us
Konto usunięte na prośbę.
Od: 28 wrz 2010, o 11:06
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Tropiki (triki)

Post »

Ulubieniec "na plus", rumieńce dodają uroku :wink:
gianna pisze: Lato dla mnie będzie cudowne, kolorowe, storczykowe. Kilka storczyków już kwitnie, kilka ma już spore pąki
Nie wiem jak inni, ale ja czekam z Tobą 8-)
PS.
...że też te Kobiety wszędzie muszą podoczepiać te motylki, wstążeczki, błyskotki.... bleeeee ;:306 :oops:
Awatar użytkownika
Dufin
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 cze 2012, o 11:03
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Janeczko piękny białasek ;:63 Tomek no popatrz na tego storczyka, jakie rumiane lico, jaka wyszminkowana warga, wstążka i motylek musza być! :;230
Moje storczyki: cz.I, cz.II, cz.III

Pozdrawiam Ania!
x-f-us

Post »

O Dufinowa lupę znalazła :D
Ja tam się nie znam, niech Ci będzie :wink:
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
Dufin
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

furious pisze:O Dufinowa lupę znalazła :D
hhee.. na wzrok jeszcze nie narzekam :wink: Chociaż sama tez nie przepadam za tego typu spinkami czy "patyczkami" to w przypadku tego storczyka jakoś mnie to nie razi ;:215

Pozdrawiam Ania!
Awatar użytkownika
adam_g
100p
100p
Od: 5 lis 2012, o 18:50
Kontakt:

Post »

Jak można nie lubić tej różowiutkiej piękności???

Dobry motylek to podstawa, po przekwitnięciu udają kwiaty ;:224 ,
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=61&t=66960" onclick="window.open(this.href);return false;
przekierowanie usunięte
Pozdrawiam
Awatar użytkownika
gianna
1000p
1000p
Od: 3 cze 2012, o 19:55

Post »

Tomek, Ty gadzie ;:306 Toż ja ten tekst z "gwiazdką" musiałam skopiować, wkleić do tzw. tekstowego i powiększyć. Pisałam przecież, że ślepak jestem. Do mnie proszę mówić wielkimi literami ;:306

Nie wstążeczki, a gumka recepturka, której zadaniem jest wyprostować pęd rosnący poziomo. A przy tej wysokości, czy jak kto woli długości, to raczej podpięty z czasem być musi. Z tego właśnie powodu, że cały storczyk taki jakiś wybiegnięty ;:306 to musiałam podpiąć motylkami, które ofiarowała mi Arletka ;:196 i chwała jej za to. Tak więc takie były w domu, a potrzeba pilna ;:306 Mam tylko te dwa, motylki znaczy się, ale chyba sprawię sobie więcej, skoro budzą takie zainteresowanie :;230 :;230 :;230
Adaś, dziewczynki, dzięki, że bierzecie mnie w obronę. A zresztą co tam, baba jestem, i różowe... nie no, nie lubię ;:306
Awatar użytkownika
Magdzia
500p
500p
Od: 30 lis 2012, o 08:23

Post »

:wit
Piękne kwitnienie nam zaprezentowałaś ;:138 Te kwiaty teraz tak wysoko Ci zakwitły przez to odbicie, że wygląda tak, jakby miał takiego dłuuugiego pęda ;:oj
Gratuluję również drugiego pędzika ;:138 Też ostatnio w dwóch storczykach musiałam skorzystać i nadal z resztą korzystam z gumek recepturek :lol:
Gratuluję również pięknych zdjęć ;:215
actus
1000p
1000p
Od: 13 sty 2013, o 13:54

Post »

Ja sie ocvzywiscie dolacze do komplementow Janeczko ,piekne fotki ,ale i tak bardziej wole rozowego. ;:224
Awatar użytkownika
gianna
1000p
1000p

Post »

Madzia, Kasia, dziękuję za pochwały.

Ja natomiast, z dnia na dzień wyczekuję rozwijających się pąków moich żółtych phalaenopsisów. Za kilka dni rozkwitnie podobny do ostatnio pokazanego białego, tylko rumieńce ma namalowane na delikatnie żółtym tle. Mój budyniowy ;:306 czyli (wg actus) Dtps.Chain Xen Queen każe na siebie poczekać jeszcze parę tygodni. Inne żółte leniwce puszczają listki i korzonki, ale pędów nie widzę.
Ponadto do kwitnienia przygotowuje się jeszcze kilka innych: kolejny biały, kolejny bordowy (ten zakwitnie po wakacjach pewnie, pędzik jeszcze malutki), biały w liliowe kropeczki, różowy żyłkowany itd.
Dendrobia leniwie wypuszczają pojedyncze przyrosty, nie wiem czy w tym roku zechcą kwitnąć. Zima im chyba nie posłużyła.
Listek u reamimka coraz większy, ale korzonków coś nie chce rozwinąć. Niby jakieś kuleczki zaczynają się delikatnie zaznaczać, ale nic to pewnego.
Na parapetach jeszcze trochę zieleninki, wśród nich "niespodziewajki", nie wiem jak zakwitną i czy zakwitną, no i niewielkie przedszkole ;:306 Oczekiwań wiele, a czas pokaże efekty.

Jednak u Was kochani dzieje się, oj dzieje ;:215 Toteż oczekując na moje kwitnienia, podziwiam Wasze.
Dziękuję Wam, że mam taką szansę ;:196 Jestem wdzięczna szczególnie wtedy, kiedy zaliczę kopniaka od życia. Piękne zdjęcia storczyków zawsze poprawiają mi humor i sprawiają, że ponownie chce mi się żyć.
Awatar użytkownika
arlet3
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 maja 2010, o 19:30

Post »

:wit Janeczko wreszcie dotarłam i do Twojego wątku, Ty u mnie byłaś już kilka razy, a ja dopiero zawitałam z rewizytą. :oops:
Masz prześliczną kolekcję i rozwijającą się dość szybko, jakbym widziała siebie kilka lat temu. :wink:
Prowadzisz podobną ewidencję do mojej, no i numerację na doniczkach. ;:306
Tą rudą mini wąchaj w dzień słoneczny, pachnie na bank. Mi zapach przypomina świeczki na komary, ale mąż stwierdził, że głupia jestem, bo pachnie bardzo ładnie. :roll: ;:306
No teraz częściej będę zaglądać, choć pewnie nie zawsze będę miała czas coś skrobnąć. ;:196
x-f-us

Post »

gianna pisze:Tomek, Ty gadzie
Widzę, że tu już powstał front obrony motylków, więc w ramach przeprosin:
Obrazek
żeby nie było, że ja taki bezduszny i w ogóle "ten zły" :D
Janeczko ;:204 ;:196
actus
1000p
1000p
Od: 13 sty 2013, o 13:54

Post »

:;230 :;230 :;230 Nie no Tomasz teraz to samego siebie przeszedles ;:306
Awatar użytkownika
Karnova
1000p
1000p
Od: 7 kwie 2011, o 14:17

Post »

haha Tomek toś się naraził ;:306 a co lepsze ja też mam motylki na paru motylkach ;:138
"Choćbyśmy cały świat przemierzyli w poszukiwaniu Piękna, nie znajdziemy go nigdzie, jeżeli nie nosimy go w sobie... "
Moje storczyki - Karnova
Awatar użytkownika
gianna
1000p
1000p

Post »

Arletko, miło mi Cię widzieć!!! Ruda oczywiście pachnie, już ją wywąchałam na wszystkie strony. Ma tylko jeden kwiatek, ale kiedy będzie ich więcej, to i zapach będzie intensywniejszy.
Kolekcja oczywiście się rozrasta, częściowo Tobie to zawdzięczam ;:196 I nadal śledzę... zapewne jeszcze jakieś cudo upoluję ;:306
Awatar użytkownika
Dufin
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Karnova pisze:a co lepsze ja też mam motylki na paru motylkach ;:138
Tomek jaki Ty masz zgubny wpływ na kobiety ;:306

Pozdrawiam Ania!