Ty niedobra dziewczyno ...muchę pasiesz na smyczy żeby kwiatki nakarmić a nie kota
Ale ci fajnie wszystko rośnie...że katalpy takie łatwe w uprawie to nie wiedziałam, mam jedną bo rok temu dostałam i jest malusia ...zimowała już na polciu.Kupowałaś nasiona czy dostałaś...bo taki katalpowy szpalerek mi się marzy.
Calla śliczna ...białe kwiaty zawsze najdelikatniejsze i najładniejsze są tak że skrętnik też piękny...choć nie od Dorotki
Kasiu ale masz uprawy Jestem pod wrażeniem
A na te wszystkie kolorowe pomidorki to już się Kocham pomidorki
Paparyczki zresztą tez bardzo lubię a już peperoni Rozmarzyłam się
Dopiero co przeżyłam nawałnicę okropną..grad zacinał jak biczem siepał....oberwało mi się po głowie, plecach..i poniżej pleców.. kiedy łapałam w popłochu co cenniejsze kwiatuszki....niestety cześć pomidorów mi położyło.. ...może wstaną...???
ale ile pąków z papryczek zrzuciło...pelargonia sie posypała..o surfiniach nie wspomnę..
Oj ta pogoda...Wszystkim daje popalić.U mnie też dziś padało, ale można powiedzieć ze symbolicznie w porównaniu do poprZednich dni.Wszystko poszło bokiem...
Mnie też wychodzi bokiem.... ten deszcz..i pora roku nie do końca wiadomo jaka???
Na pocieszenie ...słoneczny kwiatuszek...tylko zapomniałam jak się zowie..może mi ktoś przypomni???
Mój kwietnik..który miał wyglądać inaczej..a wygląda...cóż...tak jak wygląda... grunt, że kolorowy...a teraz jeszcze grad go potraktował..
ale za to mam nadzieję ,że będą kwitnąć kwiatuszki sukcesywnie..jedne po drugich...może coś się wymieni w międzyczasie
Badylki Daturkowe...od dorotki..przyjęły się i sobie rosną ...ciekawe czy zakwitną w tym roku???
Daturka od Kasi-oxalis...pięknie kwitnie..(ła), bo grad obił jej kwiatuszki
Czy ktoś mi wytłumaczy co to jest? na Daturze...czy tu będą nasionka..? Znaczyłoby to że kwiaty kwiatami...a nasionka to te kolczaste kulki...czy mam racje??? Proszę mnie douczyć..moje miłe przyjaciółki...