Petunia z nasion Cz.2
- paprotka882
- 500p
- Od: 13 sty 2012, o 12:26
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- Morella
- 50p
- Od: 12 sty 2014, o 20:34
Re: Petunia z nasion cz.2
Wysiałam żółciutkie 

- gaura
- 500p
- Od: 14 lut 2013, o 15:37
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Dziś, według kalendarza, jest dobry dzień na wysiewy, więc moje petunie też wysiewam dziś 

Pozdrawiam, Kasia
paprotka882 z własnego doświadczenia wiem że jeśli schowa się petunie żeby nie przemarzła to będzie rosła i kwitła następnego roku ale wydaje mi się że słabiej i ma mniejsze kwiatki.
Oddam sprzedam wymienię http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=11&t=79960" onclick="window.open(this.href);return false;
- paprotka882
- 500p
To nic, tak w ramach eksperymentu postaram się odratować badylki z czystej ciekawości:)
Obawiam się że za mocno ją zmroziło i na ratunek może być z puźno ale pewnie że próbuj 

Oddam sprzedam wymienię http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=11&t=79960" onclick="window.open(this.href);return false;
Lepiej tego typu (sezonowe) rośliny hodować co roku od nowa ze zdrowego materiału.Nawet jeśli toto odbije, to na tych suchych liściach mogą być chorobotwórcze bakterie, które z czasem się ujawnią.
Też mi się tak wydaje. Ale eksperymentować nie zaszkodzi. 

- gaura
- 500p
- Od: 14 lut 2013, o 15:37
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
A pochwal się później, jak się udał eksperyment, bo mnie też ciekawi ten rezultatpaprotka882 pisze:To nic, tak w ramach eksperymentu postaram się odratować badylki z czystej ciekawości:)

Pozdrawiam, Kasia
- paprotka882
- 500p
A pochwale
tylko czy będzie czym? :P zobaczymy co z tego będzie.
Jeszcze jeden eksperyment prowadzę, aczkolwiek na pewno nieudany:P W szklarni wkopałam pelargonie, przykryłam styropianem, kartonami, przygniotłam wielką donicą i na wiosnę odkryje to
Tez marne szanse no ale...
Ja młoda ogrodniczka. znaczy nie taka młoda ale od niedawna mam ogródek to sobie kombinuje a co:)

Jeszcze jeden eksperyment prowadzę, aczkolwiek na pewno nieudany:P W szklarni wkopałam pelargonie, przykryłam styropianem, kartonami, przygniotłam wielką donicą i na wiosnę odkryje to

- amarylis384
- 500p
- Od: 5 sty 2014, o 18:50
Witam!
Powróćmy do petunii. Moje petunie wysiane 20.01. rosną jak na drożdżach (aż się boję, że padną). Gdzie można kupić żółte? Pozdrawiam 

- paprotka882
- 500p
Wpisz na allegro petunia żółta, jest kilka firmy np. legutko, ale na stronie legutko jej nie widzę, najprościej będzie chyba na allegro.
- amarylis384
- 500p
- Od: 5 sty 2014, o 18:50
Dziękuję! Skorzystam. Pozdrawiam
i powodzenia - obfitych wschodów!

- Morella
- 50p
- Od: 12 sty 2014, o 20:34
Zrobiłam szklarenkę z akwarium, wsadziłam tam niektóre petunie i troszkę surfinii. Po dwóch dniach mogę śmiało powiedzieć, że jest im o niebo lepiej:d No i troszkę doświetlam wieczorami bo ostatnio słońca brak 

- Perek11
- 100p
- Od: 10 mar 2013, o 12:41
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
No to super że mój pomysł się sprawdza a co do słońca to ,, SORY TAKI MAMY KLIMAT'':-D

Marcin?