Róże, liliowce, hortensje - pod dębem Czesławem cz.10

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Pacynka
500p
500p
Od: 16 lis 2012, o 19:04
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kontakt:

Re: Róże, liliowce, hortensje - pod dębem Czesławem cz.10

Post »

Ha, w ferworze, Święto Niezapominajki mi umknęło. No trudno ... U mnie dopiero namiastka przesłana od Pat. Rzeczywiście jest w nich coś rozczulającego, tak jak piszesz. Są takie delikatne, niewinne, dziewczęce ... A czy dawniej nie w ten dzień właśnie obchodzono teraźniejsze 'Walentynki'?
Awatar użytkownika
takasobie
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 mar 2009, o 22:32
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Niezapominajki są urocze! Zostawiłam przy pieleniu kilka sztuk i okazało się, że dwie urosły ślicznie i jedna była biała, druga niebieska! Czyli odpłacają za dobro ;:224
Jak fajnie popatrzeć na Twoje rabatki ;:173
Miłka
Aktualny wątek: Taki - sobie ogród cz.6
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 2 wrz 2010, o 13:17

Post »

Dziękuję wszystkim za odwiedziny. Jak widzę, niezapominajki mają wielu wielbicieli. Mamy już wśród siewek niebieskie, różowe i białe, choć chyba te niebieskie, tradycyjne, są najładniejsze. Również powojniki Polish Spirit oraz President zebrały wiele głosów na plus.
Teraz codziennie rozkwita coś nowego. To, co jednego dnia wydaje nam się nowością i zaraz chcemy to fotografować, już w następnych dniach staje się nieaktualne. Praca w ogrodzie zabiera mi ostatnio wiele czasu. Sama też ledwie ogarniam swój wątek i nie nadążam z odwiedzinami u Was. Korzystam z pięknej pogody, aby zrobić jak najwięcej. Dzisiaj na przykład w przerwach między pracą zawodową zajęłam się dzieleniem żurawek i grupowaniem ich w większe plamy kolorystyczne. Obsadziłam też trochę donic i wsadziłam do gruntu dwa małe bukszpany. No i poza tym podlewanie, bo na moim piasku od razu robi się susza.
Życzę wszystkim zaglądającym miłego weekendu :D

Obrazek

Obrazek
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
stefanek
500p
500p
Od: 14 maja 2012, o 20:50
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

;:172
Wandziu oglądając Twoje zdjęcia to dech zapiera, Twoja działka bardzo ładnie
zadbana i zagospodorowana.
Powodzenia
;:3
Pozdrawiam Stefanek
Mój W http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 29&t=64568" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 maja 2008, o 19:11

Post »

Wandziu piękna fotka jak zwykle:)
Masz rację codziennie coś nowego zakwita,ale się cieszę no jak małe dziecko :uszy Dlatego warto mieć dużo roślin ;:333
Tulipanki pomarańczowe to są niskie? Znasz może odmianę?
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sty 2012, o 23:42

Post »

Wando, jesteś zapracowana w ogrodzie, ale dobrze, ze robisz dokumentację zdjęciową ;:333
Miłego weekendu!
dwostr pisze:(...).Z wielkokwiatowych kupiłam Beautiful Bride, ciekawa jestem cóż to za nowość.
Danusiu, B.Bride to przepiękny powojnik!ma olbrzymie białe kwiaty i bardzo długo kwitnie! Mam go od zeszłej wiosny, latem dokupiłam sadzonki. Nie chorował, przezimował bez szwanku, a kwiaty ma zachwycające!
Pozdrawiam :wit
Pozdrowionka :-) Kasiek *aktualny wątek
*moje wątki*
Awatar użytkownika
Rewi
1000p
1000p
Od: 17 lip 2012, o 11:50
Kontakt:

Post »

Piękne u Ciebie rabatki :wit
Zapraszam serdecznie służę pomocą, pozdrawiam Ewa! ;)
Pomysł na ogród-projekty do wykorzystania!,
Ogród rewii cz.III !
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.

Post »

stefanku, Rewi, dziękuję :wit
Annes77, dzisiaj rano wyjechałam na ślub w rodzinie i wróciliśmy teraz wczesnym wieczorem. W miedzyczasie rozkwitł bez, irysy i azalia, a więc tempo jest niesamowite. Wyobrażam sobie, że gdybym miała działkę daleko od domu, a nie ogródek przydomowy, to z każdym wyjazdem widziałabym zupełnie inny ogród niż na poprzedniej wizycie. A może niektórych kwitnień w ogóle bym nie zauważyła. Coś by zakwitło w poniedziałek, a w piątek na przykład już by było przekwitnięte. Żal by było... Aniu, tulipanki są średniego wzrostu, kupione w biedronce czy w Lidlu.. już nie pamiętam, czy miały w ogóle jakąś nazwę. Chyba jednak nie...
Robaczku, na zdjęcia zawsze znajdę czas. Ogromnie lubię fotografować, ale nawet nie znam wielu opcji w moim aparacie i nie mam się od kogo uczyć. W necie jakoś tak trudno to wszystko tłumaczą. Kasiu, zazdroszczę ci powojników wielkokwiatowych, ja niestety zrezygnowałam z nich i mam same włoskie. Przynajmniej nie ma przy nich kłopotów z uwiądem.
Awatar użytkownika
sweety
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 mar 2012, o 09:37

Post »

Chodzi Wam o tulipanki obok bergenii? Jeśli tak, to Freeman. Były w B. :;230 Też je mam i jestem nimi oczarowana.
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.

Post »

Dzięki Aniu, właśnie mi się wydawało, że to u ciebie je widziałam i je tam nazwałaś, ale nie byłam pewna, czy to ty. Jak na tulipany dyskontowe to faktycznie są piękne. Chyba je sobie o odpowiedniej porze wykopię i znów jesienią posadzę.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
mm-complex
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 sie 2010, o 18:09

Post »

Piękne widoczki ,wspaniałe kompozycje ,super klimat ...ach ;:173
Pozdrawiam serdecznie ;:196
marzenia się spełniają! Dana
Awatar użytkownika
dwostr
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 mar 2008, o 15:38

Post »

Wandziu- masz rację,w takich sytuacjach doceniamy to,że ogród mamy zawsze w zasięgu wzroku. W tym roku natura wyjątkowo szybko nadgania stracony czas,wyobraź sobie ,że wczoraj na glicynii były tylko pąki,dziś już rozkwitnięte grona. Niestety wiatr tak szalał,że część kwiatuszków już opadła :(
robaczek_Poznan pisze: (...)Danusiu, B.Bride to przepiękny powojnik!ma olbrzymie białe kwiaty i bardzo długo kwitnie! Mam go od zeszłej wiosny, latem dokupiłam sadzonki. Nie chorował, przezimował bez szwanku, a kwiaty ma zachwycające!
Pozdrawiam :wit

Kasiu,dziękuję Ci za tę informację ;:196 .Cieszę się,że go kupiłam-ma już pierwsze pąki! ;:138
Wandeczko,ja też się obawiałam uwiądu na powojnikach wielkokwiatowych.Jako pierwszy pojawił się u mnie przed laty Hybrid Hagley- wtedy nawet nie wiedziałam ,że istnieją jakieś grupy.Na szczęście nie zniechęcił mnie mimo,iż w pierwszym roku mocno zachorował.Ale wiadomo- jeśli można sobie oszczędzić kłopotów ,to wybieramy te bezproblemowe i ja tak zrobiłam tej wiosny- kupiłam 10 nowych powojników w tym tylko jeden wielkokwiatowy (nie umiałam się oprzeć tym kwiatom)
Serdecznie pozdrawiam Danuta
Awatar użytkownika
stefanek
500p
500p
Od: 14 maja 2012, o 20:50

Post »

;:172
Wandzi zdjęcia jak zawsze wspaniałe, te fioletowe kuleczki to czosnek ozdobny :?:
Szkoda że nie opisujesz zdjęć z pojędyńczymi roślinkami, bym się troszkę podszkolił.
Powodzenia
;:3
Pozdrawiam Stefanek
Mój W http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 29&t=64568" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Wandziu przepięknie pokazujesz swój ogród..... zdjęcia tak wciągające, tajemnicze i piękne.....że po prostu nie mogę się napatrzeć.....
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55

Post »

Brakuje mi czasu na forum :roll: Za to powoli spod zielska wyłaniają się rabaty i skończyłam wreszcie warzywnik :D Czekam na deszcz, znów robi się sucho.
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”