Tradycyjny wiejski ogródek przydomowy

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
bina12
1000p
1000p
Od: 17 mar 2011, o 13:15
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Tradycyjny wiejski ogródek przydomowy

Post »

:wit Ale para ;:63 śliczne są a kolory pana Koguta nie do podrobienia ;:108 widzę ,że zapełnia się Twój ogród kolorami wszelakimi ;:333
- Motyle wymyślają cudowne bajki, by je podszeptywać kwiatom.- Pozdrawiam Ewa

Na końcu tęczy - Na końcu tęczy cz.2
Awatar użytkownika
Dorota71
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 cze 2011, o 14:15
Kontakt:

Post »

O masz nawet zielononóżki, które chodząc ładnie kompost zostawiają. ;:138
Pozdrawiam cieplutko -Dorota
Zapraszam serdecznie- Spis moich wątków.
Aktualne: Ogród Dom Hobby
Awatar użytkownika
Pacynka
500p
500p
Od: 16 lis 2012, o 19:04
Kontakt:

Post »

Keetee, dzięki ;) Kurki zadowolone, wybieg mają spory i do tego trawiasty :] A orlika... proszę Cię bardzo, jeśli by się udało to podzielę. Albo siewki?

bina12, tak, ogródek sie zapełnia szczęślwie. Czasem zerkam na zeszłoroczne fotki i widoczna zmiana bardzo mnie cieszy

Dorota71, a mam ;:173 Tak, kurki nawożą, wybierają robaczki i napowietrzają trawnik :wink: Same korzyści;) Tylko jak dorwą się do jakiejś rabaty to jest słabo. Niestety zniszczyły mi podarowanego wiesiołka od sweety... Może się odbije, bo jeszcze nie przyznałam się Ani do incydentu ;:224
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
anastazja B
1000p
1000p
Od: 3 mar 2013, o 09:44

Post »

Pacynko ale ładnie kolorowo zrobiło się w Twoim ogródku, wpadł mi w oko biały orlik - jeszcze takiego nie mam ,no i widzę ciekawe i do tego jeszcze kwitnące tulipanki -ale nich śmiesznotki. Patrząc na ten ogródek przed starym , drewnianym domem mam ochotę usiąść tam na ławeczce na słoneczku , cieszyć się wiejskim spokojem i zapachem kwiatów ;:170
pozdrawiam Beata

Mój ogród w półcieniu
Awatar użytkownika
Pacynka
500p
500p
Kontakt:

Post »

anastazjo, ależ zapraszam! ;:168 Siadaj Kochana :) Ja też lubię sobie przysiąść na ganku i przyglądać się kwiatom.
Tulipanki dziwaczki kwitną długo i przekwitają z godnością, coraz bardziej mnie do siebie przekonując :]
Co do orlika, jeśli będzie miał siewki, to chętnie Ci wyślę do kolekcji orlikowej ;) Tylko musisz mi przypomnieć, dobrze?
I tak najbardziej jestem ciekawa czy i jak zakwitnie ten odratowany. Chyba był taki pastelkowy 2kolorowy ... ;:204
Awatar użytkownika
Ewelina7
200p
200p
Od: 28 mar 2012, o 23:28
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Pacynko,
A czy ja się mogę przymilić o nasionka tego orlika różowo-białego, z drugiego zdjęcia? Nie mam takiego, a chciałabym, śliczny jest. Przymilam się :D
bozunia
1000p
1000p
Od: 30 maja 2010, o 01:41

Post »

Ty to masz dobrze ;:333 Smaczne jajeczka prosto od kurki! Mniam! Orlik dwubarwny cudny ;:167
Awatar użytkownika
[Iza]
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 paź 2009, o 17:47

Post »

Ja też niecierpliwwie czekam na kwitnienie naparstnic. Uwielbiam jak bąki się gramolą do ich kwiatków. Łubiny też kocham, ale nie mam. Sama wysiewałam i się nie udały. A raz miałam od Marylki piękne, ale przesadziłam, jak mi się wydawało, w lepsze miejsce i pasły. Teraz to już z miejscem bym nawet problem miała.
Masz wszystkie roślinki, które uwielbiam :) Piękny masz ogródek, a kurki w nim są niczym rajskie ptaki :)
Awatar użytkownika
Pacynka
500p
500p
Kontakt:

Post »

Dziewczyny Drogie - Ewelina, Bożunia, Iza, dziękuję za pochwały :wink:
Kurki niczym rajskie ptaki rozbawiły mnie bardzo :D Faktycznie, kolory mają mocno intensywne i piękne. Jajeczka swojskie... na miękko... uwielbiam ;:173
Na nasionka wszystkie możecie liczyć, zapisane, zaklepane ;:168
daffodil
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 lut 2011, o 23:21

Post »

Pacynko ale u Ciebie jest kolorowo. Energetyczne fotki wbrew temu co za oknem.
Mnie najbardziej spodobał się łubin, chyba dlatego że wywołał falę miłych wspomnień z dziecinstwa.
Pozdrawiam ;:196
MaGorzatka
Konto usunięte na prośbę.
Od: 20 sty 2011, o 17:43
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Pacynko - śliczne fotki, a Państwo Zielononóżkowie jacy eleganccy! Czy nie uważasz, że piórka zielononóżkowego kogucika w słońcu to przepiękny widok, są jak złotem powlekane...
A u mojej kwoczki zaczął się dziś drugi trymestr wysiadywania, jeśli można się tak wyrazić :)
Awatar użytkownika
Mandragora
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2008, o 16:18

Post »

Przyszłam jak zwykle popodziwiać, bo jest co, ale najbardziej urzekła mnie fotka z czosnkiem na tle domku ;:173
Kuraki, tzn. Pan Kurak, faktycznie mieni się złotem.. A ja mam teraz kurki zaraz za bramą po drugiej stronie drogi. Sąsiad się rozbudowuje i przeniósł im wybieg na wprost mojej działki. Kurki uwielbiam, ale bałam się, że mój psi szałaput będzie wariował na ich widok. Dziś był pierwszy test, bo wreszcie pierwszy "normalny" dzień od tygodnia i o dziwo nie zwracał na nie uwagi.. Na razie jest na etapie zainteresowania jeżowym (napisałam najpierw "jeżym", potem "jezim" :;230 ale za ch... mi nie pasowało) gniazdem w tujach. Lepiej niech się na kury nie nakręca, bo ogrodzenie sąsiada ma trochę miejsc newralgicznych, a już jednego ptaszka mi zabił w ogrodzie :evil:
Pozdrawiam - Milena
Kolejny sezon różany
Awatar użytkownika
amba19
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 kwie 2007, o 20:04
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Pacynko - jesteś wielka - wiesz o tym?
> 'Flavescens' ........ to stara odmiana irysa wyhodowana przez szwajcarskiego botanika De Candolle w 1813 r.<
Gdzie Ty wynajdujesz takie perełki?
Informacja zapisana w Kapowniku Ogrodnika. Jak - jako starsze pokolenie głęboko wierzę w wyższość kajecika nad plikiem zapisanym w komputerze :wink:
Awatar użytkownika
zuzanna2418
1000p
1000p
Od: 15 maja 2013, o 09:59

Post »

Badam znów Twoje fotki, przypomniała mi się Twoja rada, żeby wykorzystać stare sztachety do płotka w wiejskim ogródku i faktycznie okazało się, że od strony Bożenki przęsła drewnianego płotka sprzed lat są w dużo lepszym stanie. Będą wykorzystane w ich drugim życiu :)
Piękne te dwukolorowe orliki i czosnek bajkowy!
Zuzanna Ten, kto się śmieje, ten ma nadzieję :) Nie porzucaj, nie rozmnażaj - sterylizuj
moje wątki miastowe i wiejskie
Awatar użytkownika
Pacynka
500p
500p
Kontakt:

Post »

daffodil ;:168 łubiny są niesamowite, prawda? Ale nie spodziewałam się, że tyle osób wiąże z nimi wspomnienia beztroskich młodych lat ;:173

MaGorzatko, owszem, też tak uważam! :D Kurki są niesamowicie dekoracyjne i nie wyobrażam sobie bez nich wiejskiego podwórka.
Ah, jaki to miły okres oczekiwania na te małe śliczności! Przy Twoim zaangażowaniu w sprawę kurka jest zobowiązana do prawidłowego wysiedzenia tych wszystkich jajek ;) Mam nadzieję, że ze wszystkich wyklują się pisklaczki! Czy wyedukowałaś się już w kwestii żywienia maluchów? ;:224

Mandragoro, dziękuję :wink:
Gniazdo jeży, chciałaś powiedzieć :lol: Ja właśnie wypatruję jeży, nawet liście im zostawiłam na zimę, ale coś nie chcą się sprowadzić do mnie. No cóż, ślimaków nie ma, kurki wydziobują robaczki, więc o stołówkę dla nich u mnie niełatwo.

amba19, ależ dziękuje kochana <skromna> ;:170
'Kapownik Ogrodnika'... taki pisany... jako młodsze pokolenie doceniam jego wartość i przymierzam się do założenia takowego także. Mam nadzieję, że kiedyś zaczytam się w Twoim ;:173 Jestem przekonana, że tam to dopiero są 'perełki'!

Zuzka, strasznie się cieszę, że odzyskasz część sztachet! Zobaczysz, efekt będzie z pewnością powalający (byle nie płot;)! :D
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”