Ibrakadabra i zielone pokoje

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
survivor26
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 sty 2012, o 14:23
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Ibrakadabra i zielone pokoje

Post »

No to mnie nie ma co współczuć ani podziwiać, gdyż uczciwie rzecz biorąc zajmuję się głównie tym, co Ania :D
A link proszę bardzo: http://www.heirloomroses.com/roses.html?cat=9...tylko oczy można pogubić i w żałość wielką popaść nad brakiem środków i możliwości, żeby całą kolekcję bez wyjątku sobie kupić...Irish Hope jednak zdobędę, choćbym miała ją jedną sprowadzać...nie dość piękna, to jeszcze ta nazwa... ;:224
JagiS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 kwie 2012, o 14:10
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Za oknami śnieg na drzewach wisi, proponuję więc inny kolor, który lubię wyłącznie jesienią.

"W czerwonym żarze rzewnych żądz
Płoniemy, jak pochodnie
I opadamy w niebo śniąc
Niewinnie i łagodnie..."

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

I dla ochłody dla tych, którym zrobiło się za gorąco i dla tych, którzy za daleko odbiegli od otaczającej nas rzeczywistości ;:219.

Obrazek

Jednak herbatka z malinami będzie najwłaściwsza - Jagoda
JagiS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dzięki Pati, poepatuję się Irish Hope. Widzę, że Ciebie też biorą nazwy! Ja na tej fali nabyłam np. różę Gartentraume ;:224. Ktoś powiedział, że z marzeniami trzeba uważać, bo mogą się spełnić ;:218.

Ale Twoje niech się spełnią ;:215 - Jagoda

Zajrzałam tam, Twoja Irish Hope, to przecież bliźniaczka mojej Avalon ;:oj, cena ta sama, tylko w złotych!
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Jagi, widzę że szczujesz cały czas swoim pięknym ognistym krzewem trzmieliny :) Myślę o niej intensywnie, niech no tylko szkółkarze otworzą podwoje swoich gospodarstw...
Cóż za romantyczna z Ciebie dusza, co wnioskuję po wnętrzach. Pięknie! Orchidea ma niesamowity kolor - coś między łososiowym a różem, przynajmniej tak widać na zdjęciach.
Miłego tego i owego. U mnie za oknem śnieżna masakra :twisted:
JagiS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

:wit Agu! Ty natomiast zaszczułaś mnie na amen hortensjami bukietowymi. I tak się nawzajem na tym forum szczujemy ;:306. Trzmielinkę zaprzyhoduj, aż się dziwię, że jeszcze jej nie masz.
Dusza moja to kłębowisko romantyzmu, Młodej Polski, secesji, dekadencji i fin de siecle :;230.

Niech Ci czas roboczy szybko zleci - Jagi
daffodil
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 lut 2011, o 23:21

Post »

JagiS pisze:Pati, mimo że zdaje mi się, że jakoś sobie z forum radzę, to mimo starań, mam olbrzymie wyrzuty sumienia nie nadążając z tym wszystkim, co komu chciałabym powiedzieć ;:223, z kim porozmawiać. Bo co to za przyjaciel, który się nie odzywa, a ja tu wielu Przyjaciół widzę! Jestem pełna podziwu i uznania dla osób, które nie tylko dziarsko prowadzą swoje wątki ( nierzadko kilka na raz :shock: ), ale na dodatek chodzą do pracy, zajmują się dziećmi, domem, garkuchnią, mężami, zwierzętami, remontami, rękodziełem i Bóg raczy wiedzieć czym jeszcze. Jestem pełna uznania ;:180, dla Twojej forumowej działalności również ;:333.
A ja za to nie nadążam, ani ze swoim wątkiem, ani z innymi ;:223 - a jest zima, kiedy mam teoretycznie duuużo wiecej czasu ;:224
Czy ta czerwonooka piękność to trzmielina oskrzydlona?

Idę pooglądać irlandzką nadzieję......
x-ag-a
---

Post »

Szczucie za szczucie = ot, łączy nas ogniste uczucie! :lol:
Ależ oczywiście, że oskrzydloną sobie zapodam, jako i Ty Vanille Fraise :D
Buziaki śnieżne :twisted:
Awatar użytkownika
roza333
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 maja 2010, o 11:30

Post »

Witaj trochę boję się u Ciebie wpisywać .Ogród bardzo mi się podoba podzielony na pokoje kotki cudne Twój Wicek wykapany mój Mruczek ,rudy to moje marzenie :wit
Awatar użytkownika
survivor26
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

roza333 pisze:Witaj trochę boję się u Ciebie wpisywać .
Jak spora część z nas...u Jagody to bez słownika ortograficznego, Wikipedii i encyklopedii róż otwartych w tle lepiej się nie pojawiać... :;230

A co do magii nazw...to i owszem :wink: Widziałam różę o nazwie Flora (nie pamiętam teraz gdzie) i dręczy mnie, że muszę ją mieć, a ma tak nielubiany przeze mnie kolor fuksjowy...
JagiS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Daffo, no właśnie, już teraz czasu za mało, a w sezonie "ogródkowania"? Czarne noce chyba nam zostaną, ale one latem takie krótkie ;:224.
Właśnie, trzmieliny to dla Ciebie i Twojego Parku Krajobrazowego wymarzone krzaki ;:108.

Aguniu, nasze forum chwilami przypomina rzymskie Coloseum, wielką arenę szczucia ;:306.
Te śnieżne buziaki, to za jakie grzechy? Na przekór zimie - dla Ciebie słoneczne ;:333.

Różo333, witaj Nowy Gościu w moich pokojach. Wystraszonych witam szczególnie serdecznie. Dzięki za pochlebne opinie o ogrodzie i kotach.Czyżbyś miała 333 róż :?:.

Pati, Ty mi tu gości nie płosz ;:302 , już dostatecznie wystraszeni ;:306.
Szukasz Flory, ja poszukuję Miriam, bo Jasmine już rośnie. Ale Nathana, to już ze świecą nie znajdę, chyba że przy pomocy jakiejś ksywki ;:209.
Gdzie widziałaś Florę, ja właśnie fuksjowy tak lubię ogromnie ;:173.
aha, o paru słownikach zapomniałaś, wymieniając pomoce naukowe :;230.
x-ag-a
---

Post »

JagiS pisze: Aguniu, nasze forum chwilami przypomina rzymskie Coloseum, wielką arenę szczucia ;:306.
Te śnieżne buziaki, to za jakie grzechy? Na przekór zimie - dla Ciebie słoneczne ;:333.
Jestem tak zdołowana tym śniegiem, że już się zaczynam nim dzielić... za słoneczne zawsze dziękuję!

JagiS pisze:aha, o paru słownikach zapomniałaś, wymieniając pomoce naukowe :;230.
aha, czy aha? Bo ja używam tego drugiego, ale majaczy mi się, że obie wersje dozwolone?
:)
JagiS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Agnieszko, bingo ;:333. Nie ma to jak "mądralę" na kiksie językowym przyłapać :oops: :!:
Oczywiście, ach! - lecz aha!

Pozdrowienia ortograficzne - Jagoda
Awatar użytkownika
survivor26
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

JagiS pisze:Agnieszko, bingo ;:333. Nie ma to jak "mądralę" na kiksie językowym przyłapać :oops: :!:
Oczywiście, ach! - lecz aha!

Pozdrowienia ortograficzne - Jagoda
o, jak mi dobrze, o, jak cudownie...idealna Jagoda czasem też błędzika strzeli :;230

Flory szukam właśnie...problem mam, bo obejrzałam ze sto stron szkółek...na którejś z nich na pewno była...
JagiS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Pati, możesz sobie ze mnie dworować, ale przecież nobody's perfect ;:306. Poza tym zważ, przyznałam się bez bicia, a mogłam pójść w zaparte ;:306.

Jagi
x-ag-a
---

Post »

Az mi sie milej w tym korku zrobilo - uroslam z dumy :) Warszawa sparalizowana!
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”