Aguś, Uleńko, Wiolu - bardzo dziękuję za odwiedziny i miłe słowa.
Zostawiam dla Was zdjęcie i pędzę pielić w ogrodzie bo gdy widzę w Waszych ogrodach taki ład i porządek to aż ciarki przechodzą mi po plecach kiedy patrzę na moją zarośniętą trawskiem " dżunglę" .
Ilonko super , że do mnie zaglądnęłaś . Nawet nie wiesz jak cieszę się ,że MIŚ spełnił Twoje oczekiwania .
Właśnie byłam zmuszona zakończyć prace w ogrodzie z powodu deszczu. Niech sobie popada bo roślinki potrzebują dużo wody.
Hortensje i inne zielone zasiliłam już gnojówką z pokrzyw . Ach ... co to był za zapach...
A co tam, zapach, zapachem ale jaki dopalacz
Będę musiała mówić komuś co mi przyniesie pokrzyw bo u mnie w tym zakresie posucha
To się baba miastowa doczekała
Elu właśnie tak rozkwitły maluszki ,że zastanawiam się czy nie pozbawić ich kwiatów aby skupiły się na rozrastaniu . Chociaż prawdę mówiąc szkoda bo takie są wdzięczne...
Iwonko zgadzam się z Tobą w 100%. Maj .... to soczysta zieleń i piękne kolorki kwitnących kwiatów. Uwielbiam wszystkie kolory i dlatego mam tak kolorowo. Może trochę pstrokato ale tak mi się podoba.
Zobaczcie co jeszcze szykuje się do kwitnięcia. Hortensje na każdym pędzie mają pączki kwiatowe. Jeszcze trochę i dopiero będzie cudnie !!!!!
Elu poczekam jeszcze trochę i zobaczę co zrobią zielone pączki na łodygach. Jeżeli będą rozrastały się wliście to zostawię te szczytowe kwiaty ale jeżeli i te zakwitną to chyba nie będę miała wyjścia i pozbawię ich tych pięknych czuprynek .