U mnie Bloody B. też ma owocki i Twój 37

Wiaderka do papryki jak i pomidorów są pojemności 10 litrów w dnie mam wywiercone po 3-4 otwory średnicy 45mm. Wiaderka są zagłębione w podłoże na jakieś 5-7cm. Jest to dość istotne ponieważ podczas podlewania duża ilości wody jeśli by nie były zagłębione to wówczas woda by szybko wypłynęła z wiaderka. A takie zagłębienie powoduje ze woda tak szybko nie wypływa z wiaderka i powoli przesiąka sobie do podłoża poniżej wiadraanabelka23 pisze:DoktorPio, jakiej pojemności są te wiaderka do papryki?
Będę wdzięczna za odpowiedź
Na gronie widać liść z niego wyrastający - oberwij go, tam nie powinno być liści. Druga sprawa to ilość kwiatów na ożarowskim, ja w zeszłym roku miałem owoce ponad 0,5 kg i grona potrafiły się odrywać bo za dużo to ważyło, przy tego typu pomidorach pięć/sześć owoców na grono wydaje się maksymalną ilością jaka ma sens, resztę ja bym oberwał.mkwapisz pisze:Co prawda u nas owoców na drugim gronie, jak u Zuzi, nie ma ale kwiatków jest całkiem sporo i zaczęły wiązac Ożarowskie Malinowe
Mailinowy
Jestem niemal pewien, że żadnych liści na końcu grona nie ma, bo takie przypadki od razu kasuję. Może się coś nałożyło bo głębia ostrości na tym zdjęciu jest bardzo mała. Dzięki, jutro to sprawdzę.massur pisze:Na gronie widać liść z niego wyrastający - oberwij go, tam nie powinno być liści. Druga sprawa to ilość kwiatów na ożarowskim, ja w zeszłym roku miałem owoce ponad 0,5 kg i grona potrafiły się odrywać bo za dużo to ważyło, przy tego typu pomidorach pięć/sześć owoców na grono wydaje się maksymalną ilością jaka ma sens, resztę ja bym oberwał.mkwapisz pisze:Co prawda u nas owoców na drugim gronie, jak u Zuzi, nie ma ale kwiatków jest całkiem sporo i zaczęły wiązac Ożarowskie Malinowe
Mailinowy