Kropelka zaprasza
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 30 kwie 2008, o 13:05
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Kropelka zaprasza
Ewo, wierzbę ciełam w marcu bardzo krótko. Teraz też by sie zdało, i żywopłot tez, ale jakoś nie mam nastroju, no i pogody brak na przycinanie...
- AGNESS
- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Mariolu nie przejmuj się ilością pracy. Pogoda się poprawi i pomalutku wszystko ogarniesz. Roślinki rozrastają się jak szalone, to i miejsca chwastom nie pozostawią i będzie tylko lepiej 

- becia123
- Od: 12 wrz 2012, o 18:21
Mariolka poradzisz sobie powoli ze wszystkim .Chwasty wypielisz jak pogoda będzie bo kiedy mokro i tak przyjmuję się dużo .Ja wszystko wybieram i wynoszę a ostatnio po deszczu dużo się poprzyjmowało.Też się nie wyrabiam ,praca ,dom ,dzieci ,ogródek ale .mówią kobieta potrafi .dasz radę byle zdrowie było .

-
Kochane jestescie- od razu lepszy humorek 

-
-
- imwsz
- Od: 22 lip 2011, o 19:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Ty teraz uważaj jak u was tyle bocianów lata, co by jakiś spóźnialski z jakimś kwilącym pakunkiem nie przyleciał
Chyba w ogródku wszystko wraca do normy bo kwiat, kwiat goni
W zeszłym roku dostałam od koleżanki siewki naparstnic. Ot roślina kwitnąca na różowo. Ale w tym roku jestem nimi w pełni zauroczona. Teraz latając po ryneczku szukam innego koloru aby zaprosić do ogrodu

Chyba w ogródku wszystko wraca do normy bo kwiat, kwiat goni

W zeszłym roku dostałam od koleżanki siewki naparstnic. Ot roślina kwitnąca na różowo. Ale w tym roku jestem nimi w pełni zauroczona. Teraz latając po ryneczku szukam innego koloru aby zaprosić do ogrodu

Pozdrawiam - Ilona
Moje wątki: Moje wątki-spis treści
Na glinie malowane - 2014 - aktualny Gdy ?odpoczywam? od ogrodu - m.in. robótki ręczne - aktualny
Moje wątki: Moje wątki-spis treści
Na glinie malowane - 2014 - aktualny Gdy ?odpoczywam? od ogrodu - m.in. robótki ręczne - aktualny
Rzeczywiście biała naparstnica piękna...chyba się skusze i posieję torebkę mix, może trafią się jakieś inne kolory. Różowy kolor wędruję wszędzie tam gdzie nie trzeba...z jednej kępki widzę że jest już kilkanaście
Dzisiaj chyba każdy nadrabiał zaległości w ogrodzie...też nawet sporo oplewiłam...w między czasie robiłam syrop z kwiatów czarnego bzu 

- AGNESS
- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Ależ śliczności
ostatnio od kilku już sezonów bardzo podobają mi się naparstnice, jednak niestety nie mam na nie miejsca...... ale naprawdę są cuuuudne....

-
Tak, naparstnice i inne strzeliste kwiaty dają wiele uroku. U mnie to właśnie tak jak i z goździkami brodatymi... wprowadziłam do ogrodu raz i od tej pory same się sieją, tylko coraz bledsze kolory...
Ilonko, Ty dalej wierzysz, ze to bociany dzieci przynoszą ;)
Aniu, widzę, że Ty wszystko wykorzystujesz na maxa... duzy warzywniak, syropki własnej roboty...
Agnieszko, nowa rabatka powstaje u Ciebie, na pewno znalazłoby się odrobinę miejsca na naparstnice, a potem to już same się sieją w takich miejscach, że same by smy na to nie wpadły...

Ilonko, Ty dalej wierzysz, ze to bociany dzieci przynoszą ;)
Aniu, widzę, że Ty wszystko wykorzystujesz na maxa... duzy warzywniak, syropki własnej roboty...
Agnieszko, nowa rabatka powstaje u Ciebie, na pewno znalazłoby się odrobinę miejsca na naparstnice, a potem to już same się sieją w takich miejscach, że same by smy na to nie wpadły...

- becia123
- Od: 12 wrz 2012, o 18:21
Witaj piękniej z dnia na dzień .teraz ja miałam kłopot tydzień walczylismy z sianem wczoraj zwiezlismuy ostatnie dwie przyczepy jak mieliśmy zrzucac by zakończyć stóg okazało sie ,że cały stóg zamókł i trzeba rozebrać go bo tak gorące siano ,że może dojść do samozapalenia .Dziś rąk nie czuję ale pożaru unikneliśmy.teraz przewracanie siana od nowa by wyschło i znowu ustawienie od nowa.a jak przyjdzie jutro deszcz próźna praca .
- anabuko1
- Od: 16 sty 2013, o 17:19
piękny ogród i piękne kwitnienia
Iryski naparstnice śliczne

Iryski naparstnice śliczne

-
Beatko, rozumiem doskonale. Od dziecka mieszkam na wsi i problemy sianowo- zniwno-wykopkowe są mi znane od podszewki 
Aniu, dziękuję za miłe słowa

Aniu, dziękuję za miłe słowa

-

w dziupli drzewa siedzą małe szpaczki

url=http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/37c ... fb4d1.html]

- sweety
- Od: 20 mar 2012, o 09:37
Gdzieś Ty im z tym aparatem się wepchała
Lilia szykuje się cudna

Lilia szykuje się cudna