Witam wszystkich
bardzo mi miło, że miałyście ochotę tu zajrzeć i zostawić ślad.
Jak ja nie lubię tych pierwszych dni, kiedy sezon różany należy uznać już za zamknięty.
To są dla mnie bardzo trudne dni. Staram się dużo pracować, to mi pozwala zapomnieć o tym, że
tyle dni przed nami w oczekiwaniu na nowy sezon.
Czekam na dostawy różyczek i po wkopaniu ich, pozostanie tylko wspominać jak piękne były w tym sezonie.
Zaraz po 1 listopada postaram sie zrobić podsumowanie tego sezonu.
W ten weekend zaczynam ostatnie prace jesienne na rabatkach różanych.
Witaj Zabeczko
też je tak odbieram, piękne róże choć już kolory jesienne.
Aniu, ten śnieg leży do dnia dzisiejszego, mam nadzieję, że jutro się już roztopi, bo trzeba zająć się przygotowaniem grobów na 1 listopada. W ten weekend zaczynam ostatnie prace jesienne na rabatkach różanych.
Krysiu, a moje stoją jeszcze dziś w wazonie, owszem już nie tak piękne. Nowe paczki Chippendale się rozwijają.
Jeszcze trochę się pocieszę nimi.
Kasiu-Robaczku, wiem, że już masz trochę posadzone ? , a ile do posadzenia ?
Dobrze, że masz cieplutki klimacik w swoim rejonie. Będę ciekawa prac u Ciebie.
Ja ściełam dziś wszyskich nie rozwinięte pąki. Ambridge Rose miała 13 nie rozwiniętych( przesądna nie jestem. Do pokazania moich róż muszę dojrzeć i kupić jakiś lepszy aparat.
Ania- nena08, daj spokój , już dojrzałaś, co tam lepszy aparat. Chcemy koniecznie jeszcze tej zimy poczytać i pooglądać co tam u Ciebie.
Gosiu-Margo, znajdziesz miejsce. Ma być jeszcze parę dni cieplejszych posadź je już na swoje miejsce.
Ukorzenią się przez zimę.
Ilonko,

kochana jesteś, już się zgodziłam na ta kusicielkę?.
Powiem Ci, że ja też tak mam?. zima to świetny czas na robienie zmian w ogrodzie. Co prawda to tylko plany, ale jak szybko czas ucieka.
Ja mam zaplanowane przejrzenie kilku szkółek francuskich. Wybranie odmian do poczytania o nich.
Moniczko-vertigo, nie wiem o której szkółce myślisz ..

jest ich dużo. Jest w czym wybierać, aby kasy i wolnego miejsca starczyło. Tak jak Gosia pisze ja już zamówiłam w następnej. Czekam na dostawę.
Monikwiaty, a widzisz jak się chce coś pooglądać?..

oczywiście, że będę wstawiać fotki.
Łatwiej nam jesień i zima przejdzie.
Gosiu-Deirde, mamy śnieg , ale teraz to chyba się już roztopi, ma być w dzień + 4 C.
Alutka, musi się roztopić ?

mam jeszcze co robić przed zimą.
Aniu, tobie też przydałaby się ładna pogoda. U ciebie zmiany na rabatach super
Dama de Coeur rozkwita po raz chyba piąty
Ewciu, widziałam ją, piękny okaz tej róży.
Wspomnienie na dobranoc,