Mój fijoł 6

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Jule
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 kwie 2011, o 19:53
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Mój fijoł 6

Post »

Faktycznie Lobielia wysiela sie i to znacznie, jak moje przezimuja to bedzie fajnie.
Billa terminatora juz w paru ogrodach ogladalam i wzbudza moj podziw nie powiem ale mnie tez kolorek nie pasi. Z tym ze kupilam sobie 2 sztuki Paul-a Farges i licze na efekty jak przy Billu.
Awatar użytkownika
ewa w
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sty 2012, o 14:01
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Ewciu wpadła mi w oko ta róża Brother Cadfael, ma wszystkie gałązki czerwonawe czy tylko młode? Pachnie?
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Jule, jest duża szansa, skoro u mnie się lobelia wysiewa :D Jeśli u Ciebie Paul Farges tak przyszaleje jak u mnie Bill, natychmiast go kupię :D
Ewa, tylko młode są czerwone, ale za to dość długo. Podobnie zachowuje się A Shropshire Lad. O zapachu nie chcę się wypowiadać, bo powonienie mi szwankuje, ale znajome potwierdzają, że pachnie.

Honore de Balzac-może zdąży się rozwinąć.
Obrazek

Berolina.
Obrazek
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
edulkot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 lut 2011, o 17:31

Post »

Ewuś szaleją jeszcze różyce u Ciebie aż miło ;:215 moje raczą powoli wchodzić w stan spoczynku i bardzo się z tego cieszę.
Miałam Paula Farges i cieszę się że go oddałam bo to potwór podobny do Billa, w ciągu sezonu zarósłby mi cały przedogródek - wspinał się na wszystko co napotkał a kwitł do samej jesieni. Pozwolisz że wstawię jego zdjęcie z września prawie cały

Obrazek

i kwiaty z października
Obrazek

Ładny jest ale w pobliżu nie może mieć czegoś cennego bo zagarnie wszystko do swojego użytku. ;:108
Awatar użytkownika
Jule
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ja wlasnie dlatego je posadzilam tz z nadzieja ze zarosnal mi 25mb ogrodzenia - no i chciala bym zeby tego duzego iglaka mi tez zarosl jeden z nich - mysle ze efekt bedzie dosc dobry.
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 2 wrz 2010, o 13:17

Post »

Ewuniu, z RĆ przysłali do mnie takie porady jesienne dotyczące róż (może ty też dostalaś). Mówią, żeby teraz ścinać pędy z kwiatami, żeby się róże niepotrzebnie nie wysilały i zdążyły zdrewnieć. Ale wiele osób jednak nie ścina. Sama nie wiem, co lepsze. Jak radzisz?
Awatar użytkownika
atena40
500p
500p
Od: 3 lut 2010, o 18:21

Post »

Ewuniu, faktycznie Bill jest bardzo żywotny. Mój posadzony wiosną zarósł już całą pergolę. Posadziłam razem z nim warszawską nike i to był chyba błąd, bo zupełnie ją zagłuszył. Wiosną muszę znaleźć dla Billa nowe miejsce :D
Pozdrawiam, Atena
Mój wiejski bałagan
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02

Post »

Ja właśnie dzisiaj ścięłam wszystkie pąki różom.
Zawsze tak robię i nie przedłużam różom kwitnienia.
Ale ścinam krótko, żeby pędu sporo jeszcze zostało na wypadek gdyby miejsce cięcia przemarzło.
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sty 2012, o 23:42

Post »

U mnie Paul Farges ma słabą miejscówkę, koło brzozy, a też daje radę na siatce ;:172
Pozdrowionka :-) Kasiek *aktualny wątek
*moje wątki*
Awatar użytkownika
_ninetta_
1000p
1000p
Od: 19 maja 2010, o 01:19

Post »

Poważnie rozważam zakup Paula Farges :D
Ewcia, jestem zaskoczona, ze u Ciebie jeszcze kwitną dalie. Moje padły po pierwszym małym przymrozku jakieś 2 tygodnie temu.
Różyczki jeszcze ładnie się prezentują ;:108
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55

Post »

Majka, miałabym miejsce i na Paula :wink: Zdjęcie daje niewielkie pojęcie o możliwościach tego powojnika-może jeszcze jakieś bardziej spektakularne? Nie wygląda na szczególnie potężny krzak.
Jule, chyba jeszcze jakiś włoski byłby dobry :roll:
Wanda, nie ścinam takich pędów. Robię to dopiero po przymrozkach, kiedy wiem na pewno, że to koniec wegetacji. Nie spieszę się. Większość pędów i tak zmarznie :(
Aneta-mogłam Ci od razu powiedzieć, że Bill bierze wszystko :wink:
Grażyna, mnie wciąż żal ścinać.
Kasia, taki wytrzymały mógłby u mnie rosnąć na klatce dla gości-wrażliwsze wypadają. Ćwiczyłam, przepadły trzy odmiany ;:145
Aneta, u mnie jeszcze nie mroziło :shock: Każdego dnia wyglądam i nie widzę zniszczeń...

Aquarell. Zupełnie inne kolory niż latem.
Obrazek

Scarlett Hit z czarnuszką.
Obrazek

Caribia. Świetny pąk, potem koniec piękności :evil:
Obrazek
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
Jule
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ewcia wloskich tez pare mam ale wloskich nie chce mieszac z innymi tz nie wloskimi a do tego na tym ogrodzeniu rosnie jeszcze rozyca pnaca. A Majutek mowila, ze wyplatywanie badyli z rozycy po cieciu wloskiego jest dosc uciazliwe - tak ze nie chce tego uciazliwe hihi Paul-a tez nie będę za bardzo ciela, no i bylby klopot.
Paul dla mnie dosc szybko rosnie, kupowalam swoje pod koniec lata i to takie malutkie jedno pedowe sadzonki a teraz maja po 3 m. Mialy by wiecej ale ciagle je rwac musze, bo wlaza do sasiadow i maliny cale zarastaja :twisted:
Awatar użytkownika
ewa w
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sty 2012, o 14:01

Post »

Ewuniu poradz mi proszę, zamówiłam kilka róż na jesień ale dostawca jeszcze nawet nie określił kiedy je dostarczy. Czy one zdążą się zaaklimatyzować idą mrozy u nas już podobno od piatku. Masz ponad setkę to i doświadczenie. Co radzisz odmówić?
Awatar użytkownika
Jule
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ewa nic nie odmawiac :lol: Jesienne roze, to uspione roze - a przynajmniej tak powinno byc. Oni kopia je jak juz wegetacja zanika i tak trzeba je trzymac. Im pozniej wykopia tym dla roslin lepiej. Przygotuj sobie tylko dolki, zebys pozniej nie miala problemu z kopaniem jak ziemia przymarznie. Wsadzisz rozyce, zakopcujesz cale i niech dalej spia do wiosny.
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 sty 2009, o 13:13

Post »

Mnie też żal ściąć różom kwiaty..a niektóre jeszcze mają ich sporo i pąki zawiązują nadal a jedna to dopiero teraz zakwitła w tym sezonie jak ją postraszyłam ,że ma czas do wiosny się wykazać a pachnie słodkim różanym zapachem niczym dawniej ruskie perfumy ... :;230.W tym tygodniu pogoda się popsuła więc może łatwiej będzie zakończyć ten sezon... ;:173
MARYNA pozdrawiam
spis wątków
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”