Florą malowane

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
a_nie
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2011, o 12:16
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Florą malowane

Post »

Mufko ;:196
Aga Dzięki za znajome widoczki ;:215 , to miłe.
misia i klusek pisze:A jukka kwitnie po trzykroć - wspaniale,a u mnie trzy jukki nie kwitną wcale !!! :;230
Jukka nadrabia, bo nie kwitła jeszcze, a mam ją już z 4 lata, dlatego w ramach rekompensaty od razu czterokrotnie. W poprzednim sezonie kwitła mi darowana z innego źródła, którą miałam tylko rok. Ogród dostarcza nam wielu niespodzianek i uczy cierpliwości. Wasza też zakwitnie zobaczycie, może w przyszłym sezonie.
Awatar użytkownika
Kochammmkwiaty
1000p
1000p
Od: 25 maja 2012, o 09:30
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Ala - jak tam po upadku wracasz do zdrowia ;:3 ;:173
Agnieszka :) wątki: cz1 ,cz2,cz3 - aktualna
"Tylko od Ciebie zależy jak będziesz się czuła w swoim życiu"
Awatar użytkownika
a_nie
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Kochammmkwiaty pisze:Ala - jak tam po upadku wracasz do zdrowia ;:3 ;:173
Wracam, wracam, dziś już całkiem dobrze się poruszam. Jakie to straszne uczucie, gdy nic nie można robić, tylko polegiwać. Niby odpoczywać na leżaczku to lubię, ale po jakimś wysiłku, a nie tak dlatego, że muszę.
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
klarysa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 mar 2011, o 17:29
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

M szczęśliwy, że chodzi bije ;:215 Miał wątpliwości.
Oczywiście zapraszamy bardzo serdecznie ;:108 . Daj znać , kiedy się wybieracie :D
Za lilie i liliowce bardzo dziękuję. Bardzo urodziwe. Ta zielono-różowa ;:oj Spring Pink-też ;:224
Zapisałam ją sobie.
Współczuję upadku i konsekwencji ;:196 .
Pozdrawiam ;:168
Awatar użytkownika
Kochammmkwiaty
1000p
1000p
Kontakt:

Post »

W takich momentach dobrze zrobić to na co mamy ochotę a nie mamy czasu - :) książka o ogrodach ;:224
Awatar użytkownika
kania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2009, o 10:09

Post »

Ojej! Taki przepiękny ogród a ja dopiero teraz go odkryłam! :roll:
Alicjo, podoba mi się u Ciebie wszyyyystko ;:138 . Uwielbiam klimat ogrodów tworzonych "po kawałku", gdzie widać historię zauroczeń roślinami, ewolucję gustów, nastrojów. Taki młody ogród a już takie masz "buszowisko". Super!
Krzaczki Kani
Krzaczki Kani(2)
Pozdrawiam :) - Kasia
Awatar użytkownika
justyna_gl
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 lut 2011, o 09:38

Post »

Alu, ogródek Twój znam bo zaglądam tutaj cichaczem. Jest piękny a wizytówka zrobiła na mnie wielkie wrażenie - tyle pracy w tak krótkim czasie. No to teraz już nie będę ukrytym gościem ;:306
Awatar użytkownika
a_nie
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Justynko Już napisałam na pw. Takie kolorki mają pysznogłowki, z których pobrałyście dzieci.
Obrazek
Dla porównania zwykła czerwona
Obrazek

Aga No właśnie nadrobiłam przywiezione mi przez mamę czasopisma ogrodnicze (ale forum ciekawsze). No to pokuszę Cię jeszcze raz bzem Eva.
Obrazek
Chopin rzeczywiście warto kupić mój kupiony wiosną to już mocny akcent. Ładnie prezentuję się też lilia Little Kiss
Obrazek Obrazek

Kania ;:180 Dziękuję za miłe słowa. To prawda moje wyobrażenia i pomysłu na ogród ewaluowały, choć priorytetem początkowo było posadzić to co szybko i bezproblemowow rośnie, by zapełnić pustą przestrzeń. No i w kolorach najlepiej łosoś, pomarańcz, żółć. Teraz wzięło mnie na róże, choć te już nie są takie bezproblemowe. W tej dziedzinie widzę że jesteś specjalistką- Twoje różyczki piękne.
Obrazek

Justyna_gl Witam, dzięki za pochwałę wizytówki (tak mnie wzięło na wspomnienia, gdy wiosna się opóźniała). Wszystko szło małymi kroczkami do przodu, nie było aż takiej wielkiej harówki.
Na zakończenie- mój letni- żółty szpalerek lilii Cordelia (zaczynałam od 4 cebulek, ale ta lilia jest bardzo płodna ileż ona już ma potomstwa), To pas przy parkingu, który wiosną jest czerwony od tulipanów.
Obrazek Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
justyna_gl
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 lut 2011, o 09:38

Post »

No faktycznie, bardzo płodna roślinka, no i jak pięknie w takim szpalerze wygląda...
Awatar użytkownika
Kochammmkwiaty
1000p
1000p
Kontakt:

Post »

Oj te lilie tak nie kwitły jak byłyśmy - ale pięknie - nadal poszukuje tego bzu , w moich szkółkach brak.
Wybieram sie do Cyrzana w Chwaszczynie może tam coś będzie :)
Awatar użytkownika
sweety
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 mar 2012, o 09:37

Post »

Niesamowity ten szpaler żółtych lilii ;:oj Kiedy ja doczekam się czegoś takiego? Widzę, że masz lilię Little Kiss. Słodziak z niej prawdziwy :D
Awatar użytkownika
a_nie
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Sweety Little Kiss ti u Ciebie potwierdziłam jej nazwę, choć zachowałam etykietkę na zdjęciu opakowania wygląda inaczej więc miałam wątpliwość.
4 lilie Cordelia zasadziłam w 2010, z roku na rok jest ich więcej już nawet były dzielone, aby przedłużyć szpalerek. Godne polecenia, jedyny ich mankament to są wśród moich lilii największym przysmakiem dla poskrzypek liliowych. Na nich jest ich najwięcej więc często tam urządzam polowanie.
JustynkoTaki miałam pomysł na wąski pas między ogrodzeniem a parkingiem, wiosną jest to czerwony pas pełen zwykłych tulipanów, latem żółte lilie a zimą widoczne są kolumnowe cisy Wojtek i Dawid.
Aga Będę się rozglądała w szkółkach, jak zobaczę czarny bez Eva to zadzwonię. W razie czego podkopię jakąś dolną gałąź to się może ukorzeni.
Awatar użytkownika
Mufka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 lut 2009, o 20:02

Post »

:wit

Szpaler lilii imponujący ;:oj Uwielbiam takie bujne, bezproblemowe roślinki ! ;:215
Prawdziwa kobieta potrafi zrobić wszystko, zaś prawdziwy mężczyzna to ten, który jej na to nie pozwoli ;)
Moja Wizytówka Mufka - ogrodowe marzenia...cz.1 cz.2 cz.3 cz.4
Awatar użytkownika
Agga167
200p
200p
Od: 2 wrz 2012, o 14:17

Post »

Syn jeszcze śpi, a ja myślę, że śnię ;:oj Piękny ogród, po prostu brak słów, żeby wyrazić mój zachwyt ;:215 To jest właśnie to, o czym marzę.
Agnieszka
Awatar użytkownika
Ignis05
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 gru 2009, o 14:08

Post »

Alicjo ;:196 teraz Twój ogród wyglada jeszcze piękniej. Masz już spory busz, piękny ten szpaler lilii. ;:138
Mam nadzieję , że już doszłaś do zdrówka po upadku ;:168
Czy możesz zapytać M, czy już możemy ciąć żywopłot, bo tam ptaki miały też gniazdka i młode. Czy już sobie wyfrunęły?
Bo słyszałam, ze niektóre powtarają lęgi, ale nie wiem , czy tak jest rzeczywiście.
Miłego dnia :wit
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”