Moje spełnione marzenie Małgocha1960

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Moje spełnione marzenie Małgocha1960

Post »

Małgoś nowe begonie przepiękne, kolekcja wciąż się powiększa ;:138
Koleuski śliczniutkie, ja do nich wracam, bo przed laty je porzuciłam, ale przez Forum sentyment do nich powrócił 8-) :lol:
Awatar użytkownika
malgocha1960
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 18:15

Post »

Aga,no właśnie Marta zapomniała przywieżć tych worków,ale nie mam jeszcze koncepcji.Może cos podpowiesz?
Moniko,mam kilka kepek nasturcji pnącej ze swojego siewu,ale ona wcale się nie pnie tylko rosnie na szerokość.Mam nadzieję,że jak dojdzie do spotkania to bedziemy miały lepszą pogodę jak dzisiejsza.
Geniu,tez miałam nadzieję pochodzic chociaz po ogrodzie,bo jestem do tyłu o wczorajsze poipołudnie.Leże jeszcze w wyrku,nie mogę zwlec się po pielgrzymce,nogi spuchniete,biodro dokucza,chyba bez tabletka nie obejdzie się.Mam nadzieje,że spotkamy się u mnie na kolejnym zlocie czarownic.Mam sadzonkę z tego żółtego rumianka, to będę trzymała dla ciebie.
Aga,koleuski są piękne i bezproblemowe,gorzej z parapetami przez zimę.
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 2 wrz 2010, o 13:17
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Małgosiu, obejrzałam fiołeczek, dobrze mu u ciebie :D Tylko zauważyłam na liściach jakieś brązowe plamy. Wydaje mi się, że chyba chlapnęłaś na liście wodą, a one tego nie lubią. Podlewaj wyłącznie od dołu przez podsiąkanie. Te listki z plamami usuń na wszelki wypadek. ;:108
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

U mnie już przekwitły ogrodowe dzwonki teraz zaczynają inne panowanie na rabatkach ,ale mają jeszcze mało kwiatów .Piękne są te begonie o brązowych listkach .Czy ta lilia zimowała u Ciebie Małgosiu bo u mnie wszystkie pachnące trafił szlag tej zimy :evil: Koleus z variegatkowymi liśćmi fajny
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
ilona2715
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 wrz 2010, o 11:47

Post »

Gosiu begonie, różyczki i koleuski śliczne, ta żółta poducha to rozchodnik kamczacki ;:108, nie mogę nie wspomnieć stokrotki hiszpańskiej, ale się naśmiałam, nie, nie z Ciebie tylko jak to czytałam przypomniało mi się jak ja w tym roku na wiosnę przesadziłam jakiegoś chwaściora przekonana, że to chryzantema, która tam rosła, nawet go uszczykiwałam, żeby się rozkrzewił :;230, ale coś mi nie pasowało, dopiero jak dostałam chryzantemki od Krysi i miałam porównanie to się zorientowałam, że to zielsko, a był już taki śliczny krzaczek ;:223 . Psiaczki urocze, mają takie słodkie mordeczki, wymizgaj je ode mnie. Tak wysokiej jukki to ja chyba jeszcze nie widziałam, nie wiem czy też są rózne odmiany, wiem, że na pewno tak, ale o dwukolorowych liściach, ale czy te o zielonych również? Moje są zdecydowanie niższe, ale nie stresuj sie jak ta jukka rozrośnie Ci się w ładną kępke to wówczas ma więcej kwiatów i ślicznie to wygląda ( jak pstryknę fotkę to wstawię u siebie taką dorodną już sztukę) fakt nie zróciłam uwagi jak długo kwitnie, ale dla takiego widoku warto, nawet wówczas jak tylko tydzień.
Awatar użytkownika
e-genia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 19:01

Post »

malgocha1960 pisze: Geniu,też miałam nadzieję pochodzic chociaz po ogrodzie,bo jestem do tyłu o wczorajsze poipołudnie.Leże jeszcze w wyrku,nie mogę zwlec się po pielgrzymce,nogi spuchniete,biodro dokucza,chyba bez tabletka nie obejdzie się.Mam nadzieje,że spotkamy się u mnie na kolejnym zlocie czarownic.Mam sadzonkę z tego żółtego rumianka, to będę trzymała dla ciebie.
A ja spędziłam z 2 godzinki mimo tego okropnego wiatru .
Gosiu juz odpisałam u mnie że nie będę mogła być u Ciebie i jest już mi smutno :cry: , ja mam dopiero wrzesień wolniejszy nie mam zaplanowanych wyjazdów .
Trzymaj dla mnie sadzonkę żółtego rumianka ;:108 .

Genia
Awatar użytkownika
Malgolinka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 kwie 2010, o 14:16
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Witaj Małgoś po dłuższym czasie, jakoś brakuje mi czasu, podglądam ogrody ale się nie wpisuję.
Kolorowo się u Ciebie zrobiło, ślicznie.

pozdrawiam
Prawdziwy przyjaciel to ten kto przychodzi gdy cały świat odchodzi
pozdrawiam Małgośka
Zapraszam na... >> Ogródek Małgolinki cz. I, Ogródek Małgolinki cz. II
Awatar użytkownika
malgocha1960
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Wandziu,dziękuję za radę,zaraz oberwę te listki.
Jadziu,ja na liliach nie znam się zupełnie,ale musiała zimować,bo wiosną nie dosadzałam ani jednej sztuki.Te,które zmarzły mi w maju ubiegłego roku też musiały odbic w tym roku i część musiała się rozrosnąć,bo będę miała grubo ponad 70 kwiatów,a tyle cebulek nie kupowałam.
Ilonko,mam nadzieję,że w przyszłym roku bedę miała więcej kwiatów juki,bo dostała sadzonki od Malgolinki i prawie wszystkie jak nie wszystkie się przyjeły.Pieski wymiziane.Dzisiaj kupiłam im tabletki na robaki i cudowałam,żeby zjadły,bo co zawinęłam w to,co lubią to tak jadły,że tabletki zostawały.Dopiero wygłupami,ze jedna drugiej zje zjadły w metce łososiowej.Musze obserwować teraz czy wyjdą robaki,jak tak to trzeba bedzoie powtórzyc.
Geniu,do września to mam nadzieję,że rumianek jeszcze się rozsieje.Jak będę znała termin agry to dam ci znać i się umówimy.Szkoda,że nie bedziesz mogła przyjechać.
Gosiu,witaj.Faktycznie bardzo rzadku tu bywasz,ale praca ważniejsza,trzeba patrzeć z czego chleb jest.

Obrazek
Awatar użytkownika
malgocha1960
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
lulka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2011, o 12:38

Post »

Czy ta lilia zimowała u Ciebie Małgosiu bo u mnie wszystkie pachnące trafił szlag tej zimy
kurcze, to dziwne, bo one raczej bezproblemowo zimują. A jakie miałaś Jadziu azjatki, czy inne?

Małgoś jak widzę begonie, to od razu myślę o tobie :;230 Póki co moje doniczkowe pięknie się trzymają ;:215
Awatar użytkownika
malgocha1960
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Magda,to oglądaj ich jak najwięcej :;230

Zawsze obiecuję sobie,żeby pstryknąć wam te trawy,które zostały od słynnego pana,bo po wiekszości zostały oznaczniko w ziemi.NIGDY WIĘCEJ od takich naciagaczy nic nie kupię.Wolę zapłacić drożej i widzieć co kupuję.

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
ARABELLA
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 mar 2009, o 16:05

Post »

Małgosiu pięknie ci się rozrósł ogród ;:138 Masz tyle różnych i ślicznych roślinek :) ;:196
Awatar użytkownika
malgocha1960
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Lucynko,niedługo bedzie okazja zobaczyc naocznie.Mam nadzieję,że chociaż kilka hortensji zakwitnie do tego czasu,bo cos się ociągaja.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55

Post »

Mnie się w rękawiczkach najszybciej przeciera lewy palec wskazujący, bo nauczyłam się pielić wyłącznie lewą ręką. Prawa trzyma wtedy narzędzie i służy głównie do podpierania się :;230
Moja juka zdecydowała, że jeden kwiat to za mało i wypuściła drugą pałkę :tan
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Małgoś co to za płożąca bielutka pięknotka???
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”