Witam w ogrodzie u Aguniady cz.8

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
paputowy dom
200p
200p
Od: 11 cze 2012, o 21:56
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Witam w ogrodzie u Aguniady cz.8

Post »

przybiegłam się przywitać
ogród wspaniały a jakie róże!
Pozdrawiam Justyna
DomPodPaputem.
edulkot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 lut 2011, o 17:31
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Aguś jak po meczu, żyjesz jeszcze ;:168
Keetee
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 paź 2010, o 00:18
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

nie za bardzo mi sie chce gadac.... ;:4 z żalu sie zażeram bobem....i sacze browarek ;:145
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
OLUNIA
500p
500p
Od: 11 sty 2012, o 12:47

Post »

Jak tak Kibicko??...żal mi najbardziej właśnie tych kibiców :(
mm-complex
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 sie 2010, o 18:09

Post »

Polacy nic się nie stało!!!!Grunt ,że Grecy awansowali ;:224
marzenia się spełniają! Dana
heliofitka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 cze 2010, o 11:02

Post »

Aguś pewnie niektórzy to, co napiszę uznają za herezję, ale z pokazanych róż najbardziej podoba mi się...hortensja :lol:
Co ja zrobię, że dla mnie, to one są wszystkie do siebie takie podobne ;:131
Niemniej cieszę się, że tak dostarczają Ci tyle radości swoim kwitnieniem. Miłej niedzieli ;:196
Pozdrawiam Iwona
Domowe Ogród
Spis treści
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55

Post »

W piątek w pracy, wczoraj cały dzień w ogrodzie, a forum leży odłogiem :wink:
Aspirynę kupiłam sobie jesienią i niecierpliwie czekam na jej zakwitnięcie. Podobnie jak na kwitnienie pozostałych róż.
Twoje już zaczęły :D
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
reniuniek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sie 2010, o 08:01

Post »

Piękna masz hortensje Aguś ;:108 a róże aż trzymają za serducho, miodzio!!!!
Ślicznie u ciebie.
Mój zielony kwadrat cz.5-aktualna
Zapraszam :-) Renata
Awatar użytkownika
Jule
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 kwie 2011, o 19:53

Post »

Agus dobry :wit juz sie nie smuc, co mialo byc to bylo. Zobacz jak Ci pieknie rozyce kwitna i jaka piekna hortensje D wypolowal ;:167
Z rozycami na wyjezdzie bylo tak sobie z Angielkami marnie - bylo tylko pare tych o ktorych dalam info. Fakt krzaczorki bardzo ladne i w wielkich donicach. Bylo troche roz Tantau, Harknessa i Paulsena. Ta rozyczka ktora ostatnio kupilam w Auchan, to jest Summer Palace. Dziwne bo na fotach jest inna niz w rzeczywistosci ale stalo troche doniczek z nimi i wszystkie mialy takie kwiaty jak moja. Zastanawialam sie czy nie kupic Pink Piano ale jednak odpuscilam.
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59

Post »

Kochani, dziękuję wszystkim za odwiedziny i miłe słowa pod adresem róż, hortensji i innych roślin... Odpowiem tym razem ogólnie - wybaczcie... Hortensja Choco Bleu jest nowością roku 2009, ale faktycznie jest o niej bardzo mało w Internecie... postaram się nawiązać kontakt z francuskim producentem, może coś więcej mi o niej powiedzą... Póki co, od ogrodnika wiem, że ma kwitnąć na na tegorocznych i ubiegłorocznych pędach - okaże się w praktyce jak to z nią będzie, ale muszę powiedzieć, że napatrzeć się na nią nie mogę... jest wyjątkowa!
Jule, rozumiem, że nic sobie nie kupiłaś? Chciałabym kiedyś pobuszować po niemieckiej szkółce, ciekawi mnie co tam mają...
Dzięki, że spojrzałaś na moje zachciewanki ;:196 i dobrze, ze potwierdziłaś swoją Summer Palace.

Witam mojego nowego gościa - Paputka ;:196

Wczorajszym wieczorem jestem mocno zdołowana, ale już daję spokój i nie komentuję... trzeba zająć myśli czymś relaksującym.

Zostawiam Wam trochę zdjęć...
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Udanej niedzieli wszystkim!
Awatar użytkownika
dodad
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 cze 2009, o 18:22

Post »

Aga, hortensja cudna! Moje biedaki, mimo zimowania w szklarni chyba nie zakwitną :(
Zaglądam w te listeczki ale zawiązków kwiatów na razie nie widać. za to szykuja sie pierwsze bukietówki i Anabelka.
Red LdV bardzo dlugo rozwija paki, ale wielkim zaskoczeniem byl dla mnie kolor kwiatów. Spodziewalam sie czerwieni a jest... ja wiem jak to nazwać... amarant, mocny róż, trudno okreslić ten kolor. Ciekawa jestem jakie twój będzie miał kwiaty.
Ogród - moje miejsce na ziemi
Zapraszam serdecznie - moje linki
Pozdrawiam, Dorota
Awatar użytkownika
Jule
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Nie, nie, nic nie kupilam ale te pare roz ktore bym chciala moze kiedys, to maja w Rosarium a to jest znacznie taniej. Moj Cartier wypuszcza takie jakies badziewne malutkie kwiatki, zreszta przez te deszcze pare roz jest taka byle jaka. Alba Meidiland, ma kwiaty mniejsze w tym roku nich Swany :;230
Ladna ta NN-ka, nawet nie wiedzialam ze ma pofalowane platki - w zeszlym roku tego nie miala. No ale i tak trzeba z 2 sezony poczekac, zeby cala swoja urode pokazala. W zeszlym roku 2 razy byla przesadzana w tym do Ciebie 3 raz, to tez troche dalo jej w kosc.
Czerwonego Leosia ogladalam wczoraj w pelnej krasie i tez bylam zaskoczona kolorem - na zdjeciach wyglada bardziej czerwono a jest faktycznie bardzo amarant.
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59

Post »

Dorotko, nie wiem na czym polega fenomen moich hortensji ogrodowych, ale kwitną mi co roku - mogę je w ogóle określić jako bezproblemowe... mam nadzieję, że podobnie będzie z Choco Bleu...
RLdV ma teraz piękny, ciepły odcień czerwieni w pąku... mówisz, że po rozwinięciu będzie bardziej amarantowy? Doczekać się nie mogę :)
Jula, ja raczej zamówię jesienią nagokorzenne z Niemiec - wszystkie, które na ten sezon posadziłam naprawdę przepięknie rosną (w moim mniemaniu, ale ja się nie znam)... z Rosarium większość róż też mi się ładnie trzyma, chyba trzeba trochę szczęścia do dobrych sadzonek...
NN bardzo mi się podoba i jestem niezwykle ciekawa jej kwiatu - widzę, że trochę trzeba poczekać aż się otworzy, ale jest przeurocza. Na pewno nie chciałaś jej u siebie? Może przesadzimy 4-ty raz? ;-))

Zapomniałam napisać, że wszystkie liście na wierzbie Iwie wyglądają jakby zwiędły... co jej jest i co mam zrobić?
Awatar użytkownika
anabanana
1000p
1000p
Od: 5 lut 2012, o 12:38

Post »

Jeśli zachoruję na różyczkę, to będzie Twoja wina :twisted: Piękne pastelowe odmiany, dla każdej już w wyobraźni wyznaczam miejsce... tak na przyszłość :lol:
Gdybym nie była człowiekiem, byłabym grzybem.
Modraszkowa Łąka, Lato na Modraszkowej
Ogrody postrzelone lub nie całkiem
Awatar użytkownika
Jule
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

No cos Ty :;230 Ja jednak wole bladawce, jedyne odstepstwo, to Isaac-zki ale dlatego ze w zeszlym roku widzialam jej kwiaty, to zostala, bo ladna bestyjka jest. A Ty docenisz jej ladnosc, to bedzie miala dobrze dziewczyna u Ciebie.
Ja jesienne sadzenia sobie odpuszczam u mnie jednak trzeba sadzic wiosna i w ciagu sezonu... ale jakby co, to wiesz ze nie ma problemu.
Wierzbe prysnij jakims insektycydem i rozpusc kulki czy proszek na mrowy w 10 litrach wody i zalej ja. Moja stara Iva tez miala takie objawy tz zaczela schnac nie wiedzac dlaczego i to dosc szybko, dopiero jak wiatr ja przewrocil, to okazalo sie ze pod spodem bylo wielkie mrowisko. Co lepsze, mrowek na powierzchni nie bylo widac.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”