Moja działka 2

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
delosperma
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 mar 2012, o 00:52
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Moja działka 2

Post »

Ale tęczowo w Twoim ogrodzie. ;:oj Liliowiec przecudnej urody.Ten piękny mak to bylinka?
Miłego weekendu życzę. ;:333
Maria motyczką dziabnięta
Moje wątki Aktualne: https://forumogrodnicze.info/viewtopic. ... 4850Wiosna" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
jacekopole71
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2012, o 17:28
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Faktycznie zdjęcia super,ale kwitnący rojniczek na 6 ;:63
Awatar użytkownika
slila1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 maja 2009, o 19:05

Post »

Marysiu delospermo ten pełny różowy mak jest jednoroczny. Właśnie mam zamiar zebrać z niego nasiona.

Jacku, miło mi że wpadłeś i dziękuję ;:180 .

Januszu dziękuje za odwiedziny ;:180 i zapraszam ponownie.

Kilka dzisiejszych widoczków

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Pozdrawiam Lidka "Jest mowa kwiatów tajemna i cicha". Wincenty Pol
Moje wątki.
Moja działka cz.9
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
adamiec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 mar 2010, o 19:30

Post »

Lidziu w piątek moge podać sadzonke hortensji którą Ci obiecałam.Koleżanka jedzie do Cieszyna , podaj namiar gdzie ma ją dostarczyć. ;:167
Mój ogródek moja miłość.
Zapraszam Irena
Ogródek pełen marzeń cz.1, cz.2, cz.3
tade k
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 5 lis 2010, o 20:56

Post »

Lidziu , ładne Twoje widoczki , kwieciste baaardzo ;:oj ;:oj Miskant Zebrinus wielki a mój się nie pokazał ;:202
Awatar użytkownika
mar33
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2012, o 16:35
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Lidziu ooj dłuugo mnie nie było bo nie mogłam się połączyć z forum a tu tyle piękność zakwitło na czele z moim podróżnikiem,fotka czarnuszki super i czosnku błękitnego,żadnej roślince nie można nić zarzucić bo każda jest piękna na swój sposób a zwłaszcza różę i lilie są królowymi ogrdów i teraz ich pora ale trochę natury w każdym pionierskim ogrodzie nie zaszkodzi wręcz u :heja ;:3 roku doda.
Pozdrawiam Maria "Przyroda jest lekarstwem w każdej chorobie" Hipokrates
Moje wątki- zapraszam. Ogrodowy - aktualny cz.8
Mój wątek personalny
akl62
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 cze 2011, o 19:53

Post »

Lidziu, mnie zawsze złościły kwitnące rojniki, a ty fajnie pokazałaś ich kwiaty. Co to jest to takie żółto-brązowe ? Rudbekie. Coś podobnego ma Debra u siebie. Zastanawiamy się czy to rudbekie.
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02

Post »

Lidziu twoja działka zmienia się nie do poznania. ;:215
Oby tylko pogoda nam się spisywała mniejszym upałem.
Piękny ten zagon rudbekii. ;:224
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Lidziu, ale piękne letnie barwy. U mnie rudbekia albo przepadła albo później zakwitnie najwięcej mam błyskotliwej. Na lilie też czekam bo dalej mam pąki a jest to nowy nabytek i najchętniej bym im pomogła :;230 Wieczorem podlałam chwilę potem powiało coś nawet zagrzmiało, błysnęło i tyle. Z tego co czytam u innych to niewesołe te burze.
Jutro już masz wnuczka, czy resztę wakacji spędzi z Tobą? Nie mieli pogody ładnej, ale tak to już z naszym morzem. Ważne że pooddychali jodem i zmienili klimat.
Awatar użytkownika
delosperma
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 mar 2012, o 00:52

Post »

Pięknie kolorowo, można nacieszyć oko. U mnie kuklik niestety wymarzł. Lilie cudne. ;:108
Maria motyczką dziabnięta
Moje wątki Aktualne: https://forumogrodnicze.info/viewtopic. ... 4850Wiosna" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
slila1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 maja 2009, o 19:05

Post »

Irenko napisz mi gdzie dokładnie w Cieszynie zatrzyma się Twoja koleżanka, a ja dopasuję jakieś miejsce spotkania w pobliżu, żeby nie musiała daleko chodzić.
A może chciałabyś, żebym przez koleżankę przesłała Ci jakieś moje rośliny. Zastanów się i podaj listę, to wykopię.

Tadziu to prawda, kwitnie teraz dużo roślin i jest bardzo kolorowo.
Mój zebrinus długo się zbierał zanim wylazł, ale na szczęście jest. Jeżeli reflektujesz, to sadzonka może do Ciebie pojechać.

Marysiu mar33 ja też ostatnio przez dwa dni nie mogłam wejść na żadną stronę FO.
Moja naturalna łąka kwiatowa rośnie u mnie trochę z konieczności. Mieści się bowiem w miejscu gdzie w czasie opadów zbiera się najwięcej wody. Byliny, które tam rosły przesadziłam lub wyginęły, a jednoroczne i dwuletnie jakoś sobie radzą.

Aniu te żółto brązowe kwiaty to rudbekie owłosione.

Grażynko Bardzo lubię moje rudbekie. Zakwitają na początku lata i kwitną aż do pierwszych przymrozków, no chyba, że dopadnie je mączniak.

Marysiu Masko U mnie rośnie prawie sama rudbekia owłosiona, błyskotliwej nie mam. Ale one różnią się właściwie tylko liśćmi.
U nas w nocy zerwał się mocny wiatr. Musiałam pozamykać okna, ale nie spadła nawet kropla deszczu. Od rana świeci słońce i znów trzeba iść podlewać.
Z córką i wnukiem dzisiaj się zobaczę, bo wrócili późnym wieczorem. Cały dzień spędzili w autobusie.
Myślę, że w czasie wakacji będzie u mnie na pewno często przebywał. Chociaż on jest już bardzo samodzielny, więc trochę sam w domu też pobędzie, tym bardziej, że ma towarzyszkę, bardzo oddaną mu suczkę Tiję.

Marysiu delospermo cieszę się, że podobają Ci się moje kwiaty. Część lilii jeszcze się rozkwitnie, ale dużo pąków zmarzło wiosną. Trzeba cieszyć się tym co zostało.
Kuklika mam w kilku miejscach, bo miałam swojego , a dostałam jeszcze od Marysi Maski.
Pozdrawiam Lidka "Jest mowa kwiatów tajemna i cicha". Wincenty Pol
Moje wątki.
Moja działka cz.9
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Lidziu ode mnie dostałaś innego - kwitnie wcześniej (Marysiu mój jest do Twojej dyspozycji) rudbekia ma zupełnie inne kwiatki, takie błyszczące jak broszki (będziesz miała). Miałam kiedyś drobną, ale nie przezimowała. Trzeba było zbierać nasiona i wysiewać. U mnie nad ranem przelało trochę teraz zaczyna się duchota. Byłam dzisiaj na targu i kupiłam nowe bylinki ciekawa jestem czy przezimują.
Awatar użytkownika
Sosenki4
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:58
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Lidziu, melduję się po weekendzie. Troch wojażowałam, zupełnie nieplanowanie. Kwaitów u Ciebie cała gama ;:180, u mnie od tych upałów pokazała się "biała" lilia, która otworzyła się na żółto ;:138 , ale i tak jest piękna, bo kwitnie jedyna- inne jeszcze czekają.
W piątek upał, w sobotę upał i burza w powietrzu, ale ani kropli deszczu. W niedzielę upał, więc wieczorem podlewanie, a w nocy ulewa. Znów roślinki odżyją, bo stały ugotowane w słońcu.

Wakacje ;:138
Awatar użytkownika
imer
1000p
1000p
Od: 29 lip 2011, o 15:51
Kontakt:

Post »

Lidziu, ale ciekawe te różowe maki pełne, nie widziałem jeszcze takich. W ogóle ogród wygląda pięknie, i lilie, i te kępy rudbekii - super!
Awatar użytkownika
adamiec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 mar 2010, o 19:30

Post »

Lidziu koleżanka będzie w Cieszynie w piątek po południu .Chciała by się spotkać na rynku pod Jeleniem .Goodzine jeszcze mi poda to Cię powiadomie.
Twoje kwiatki mi się wszystkie podobają, mnie bardzo peszy wyciąganie za friko.Może ja kiedy się wybiore do Cieszyna na zakupy i się spotkamy ;:196
Mój ogródek moja miłość.
Zapraszam Irena
Ogródek pełen marzeń cz.1, cz.2, cz.3
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”