Aprilkowy las

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
gatita
500p
500p
Od: 15 kwie 2011, o 10:16
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Kontakt:

Re: Aprilkowy las

Post »

Ja rozumiem leniuchowanie.... ale mogłabyś napisać choć słówko ;:168
Gatita I,Gatita II
Zapraszam ! Agata
Awatar użytkownika
Sosenki4
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:58
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

No właśnie odpoczynek odpoczynkiem, ale żeby tak o FO zapominać ? ;:185
Awatar użytkownika
Tajka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sty 2010, o 17:32
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Jola jak zdrówko, czy już trochę się pod kurowałaś i odpoczęłaś? ;:196
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
April
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:22

Post »

Witajcie, owszem żyję i odcinam ostatnie dni grubą kreską.
Bardzo wszystkim dziękuję za troskę i życzenia.
Na początek kilka zdjęc zanim mi zerwie połączenie. Wreszcie zakwitła krzewuszka a już wbiłam koło niej łopatę ;:173
Obrazek
zakwitł też żylistek i szykuje się hortensja Anabellka oraz jedyna ocalała azalia wielokwiatowa Giblartar
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Szykują się też lilie i biała ostróżka
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Pierwszy w tym roku liliowiec i chyba zakwitnie pierwsza hosta

Obrazek
I pierwsze zdjęcie z powstającej dopiero rabaty wschodniej która będzie fioletowa z żółtym. Na razie żółty przeważa. Niestety siewki lawendy wzeszły kiepsko i nie mam co wysadzic. Będę musiała dokupic.
Obrazek
I na koniec kwitnąca lobelia niestety nie z moich siewek. Dwa lata porażek na tym polu. Ta jest kupna.
Obrazek
Obrazek
Jak różnie te delikatne kwiatki wyglądają przy różnym oświetleniu
Obrazek
April
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

To jak się udało wkleic zdjęcia to może się też uda odpowiedziec :tan

Tajko, dziękuję już lepiej, teraz bardziej optymistycznie muszę się nastawic do życia. A odpocznę chyba dopiero na tamtym świecie ;:124 jakoś się nie składa ;:222 ;:222 ;:222

Marzenko, nie zapomniałam ale z jednej strony zasięg w domu kapryśny a z drugiej nastrój się udziela więc po co psuc innym humor? Ale już jestem i ciągle nie widzę Twojego wątku ;:185

Gat, przepraszam, postaram się teraz wszystko odpracowac, zaraz biegnę oglądac zaprzyjaźnione ogródki

Gosiu, skutecznie trzymałaś kciuki ;:168 teraz już będzie lepiej. A Jubilee niestety nie znalazłam, ale ma zarezerwowane miejsce. Jak tylko gdzieś namierzę to przygarnę ;:224 A w domu to się fajnie siedzi jak jest ok i ma się siłę wszystkim zając. Jak nie to takie siedzenie tylko drażni. Chcesz coś zrobic i nie możesz. Mnie to dodatkowo frustruje. Ciekawa jestem co upolujesz na kiermaszu. ;:65

Magdo, dzięki za odwiedzinki. Jak się udało spotkanko? Wypoczęłaś. ;:4 Super zrobiła się pogoda, nie jest za gorąco tylko ciutek za sucho ale przyszły tydzień ma popadac. Lubię taką pogodę, hamaczek był stale w użyciu ;:224

Monia bardzo dziękuję, wypoczęłam i nabrałam więcej optymizmu. przede wszystkim wyspałam się za wsze czasy ;:19

Aguniu, wypoczęłam ale jakoś nie chce mi się wracac do pracy. Chyba mogłabym już przejśc na emeryturę, choc lepiej zostac rentierem :;230 ;:196

Reniu jest takie chińskie przekleństwo "obyś żył w ciekawych czasach". To taka miniaturka mojego świata. Chciałabym teraz troszkę się ponudzic ale się nie zapowiada. Pozdrawiam i dziękuję ;:3

Wando niestety nie odwiedzałam ogrodów, też sobie tak obiecywałam ale się nie dało. Trudno obejrzec te zaprzyjaźnione i już nie ma mowy o nowych. Czasem tylko wyrywam się z szablonu ale to nieraz graniczy z cudem. Wszyscy cierpimy na nieustanny brak czasu, tak jakby doba się kurczyła.

Izo, dziękuję, jakoś porządkuję wszystko stopniowo. A komunia to żadne obciążenie poza finansowym :;230 , bo to chrześnicy a nie u mnie ale starałam się angażowac. Ja już dawno zapomniałam komunię u swojej latorośli. Ale było bardzo sympatycznie i najważniejsze pogoda dopisała.

Mam nadzieję że nikogo nie przeoczyłam. Wszystkim dziękuję że nie zapomnieliście o mnie. Teraz muszę zajrzec co u Was słychac. Pewnie zejdzie mi do rana albo dokąd będzie zasięg ;:173 buziaki dla Wszystkich ;:4
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

Jola, jak zobaczę Jubila to Ci kupię.
Ja chyba tez odpuszczę sobie sianie lobelii.
To nie dla mnie. Nic mi się nie udało wyhodować
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Jolu lilie już mają takie piękne pąki ;:oj uwielbiam te kwiaty, u mnie są daleko, daleko w tyle. Jedynie doniczkowe niedługo zakwitną....
Masz mnóstwo pięknych kolorków w ogrodzie...... krzewuszki są śliczne, jaki ładny kolorek.....ja mam tylko bordowe...
April
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Gosiaczku, byłoby cudownie ;:196 Mój M często jeździ po kraju to by się po niego zgłosił, chyba że jakiś wspólny szkółking. Ale nie zapeszam ;:124
Lobelię siałam drugi rok ale podobno zrobiłam błąd bo przylądkową a nie zwykłą. Nawet nie wiedziałam że są różne odmiany ;:223 Mnie za to pomidorki miniaturki obdarzyły sporą niespodzianką. Mają już po 30 cm. Muszę przesadzic w coś większego.
No i urosły ostróżki, szarłat oraz kobea. Poza tym raczej porażka.

Agness lilie były w donicach już w marcu a w kwietniu z donicami do gruntu, dlatego takie duże. Ale jeszcze dziś posadzę 5 nowych żeby były na różnych etapach. Co prawda w przyszłym roku i tak wszystkie wyrównają. A krzewuszka długo mnie trzymała w niepewności. Zakwitła dopiero pierwszy raz, nie wiedziałam jaka i trochę nie pasuje bo rabata miała byc biało-niebieska :;230 Muszę znaleźc białą krzewuszkę. Chyba Jule ma taką śliczną bielutką.
Awatar użytkownika
lulka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2011, o 12:38

Post »

No to widże, ze wielkie bum z kwitnieniem sie szykuje :roll:. Dobrze, ze odpoczelas, pouzywalas hamaczku..... No i dobrze, ze w końcu jestes ;:215
Pech przeszedl na mnie jak nic :;230 napisałam u siebie ;:108
April
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Oj tak mi przykro, nie życzyłam Tobie ;:185 Muszę sprawdzic co się dzieje.
Awatar użytkownika
Tajka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sty 2010, o 17:32

Post »

Jolu cieszę się, że lepiej się czujesz.
Piękna lobelia, szkoda tylko, że jednoroczna.
Lilie takie wyrywne i ostróżki, moje jeszcze pąków nie mają.
Jeśli myślisz, że odpoczniesz na emeryturze, to się bardzo mylisz. :;230
Ja cierpię na chroniczny brak czasu, gdy pracowałam ze wszystkim zdążałam, a teraz nie wyrabiam.
Jak patrzę, na te facetki oblegające przyblokowe ławki, to myślę sobie, że mogły by wiele pożytecznych rzeczy zrobić, czegoś się dowiedzieć, poczytać i takiego odpoczynku nie chciałabym. :)
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59

Post »

Jolu, kilka dni odpoczynku na pewno dodały Ci energii i podreperowały zdrowie... cudne zdjęcia z Twojego leśnego ogrodu!
O emeryturze także marzę i to nie dlatego, że chciałabym odpoczywać, ale marzę o tym by zwolnić obroty... Wyrabiam się ze wszystkim, bo muszę, ale często pewne czynności robię 'po łebkach' i mam poczucie utraty kontroli... Już nie wspominając ile czasu mogłabym mieć dla spokojnej pracy w ogrodzie... Na ten moment, idealną sytuacją byłaby dla mnie praca w domu - widzę, że wtedy ogarniam wszystko :)
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

Jolu, niestety nie było tego cyprysika.
Musisz poszukać w szkółkach koło siebie.
Znalazłam go w Końskowoli u Karskich chyba, może m. by wstąpił jeśli jeżdzi.
Dzisiaj kupiłam lobelię. Jutro sadzenie
Monia68
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 wrz 2007, o 18:21

Post »

Jolu, dobrze, że już się lepiej czujesz ;:196
Młodym hostom zawsze usuwam pędy kwiatowe, żeby się szybciej rozrastały. I tak naprawdę kocham je za liście, a za ich kwiatami nie przepadam :lol:
Serdecznie pozdrawiam, Monika
AFRYKA
Mój ogród.
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sty 2012, o 23:42

Post »

April, witaj :wit Dobrze słyszeć, że ze zdrówkiem już lepiej ;:196
Nowości w ogrodzie napawają optymizmem ;:173 Pięknie kwitnie krzewuszka, żylistek, lobelia...a te pąki na liliach :shock: ;:oj
Moje jeszcze w powijakach.. ;:224 Lobelię też kupiłam gotową..bo choć moje siewy rosną, na kwiaty jeszcze poczekam.. ;:131
Ostróżki też pięknie wybujały..rewia kolorów trwa na całego :heja
A rabatka z klonami skończona czy coś mi umknęło? Dosadziłaś roślinki pod płotem?
Pozdrowionka :-) Kasiek *aktualny wątek
*moje wątki*
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”