Witam w ogrodzie u Aguniady cz. 5

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Witam w ogrodzie u Aguniady cz. 5

Post »

Dawid, a to zależy - niektóre tawułki są lekko puchate i bardzo przyjemne w dotyku :) Floksy... - i ja na nie czekam :)

Obrazek

Obrazek
muszę koniecznie przenieść tę Inversę - bez sensu ją posadziłam...

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
magenta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2010, o 19:18
Kontakt:

Post »

Hej, ale się uśmiałam w swoim wątku :uszy
Widoczki jak zwykle piękne im bliżej wiosny to mam wrażenie, że nigdy nie nadejdzie....
Jak będziesz po donice jechać to zajrzyj do tego ogrodniczego jak będzie czynne i zapytaj o jeżówki kiedy będą ;:65
Która to ta Inversa?
edulkot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 lut 2011, o 17:31
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Ta Inversa to świerk pospolity który rośnie koło ścieżki ale nie wiem co Aguni w nim nie pasuje.
Obrazek

Floksów do ogrodu już nigdy nie zaproszę, walczę z nimi już kolejny rok żeby wybrać wszystkie rozłogi, do tego ten wieczny mączniak. Jak dalej będą łapać mączniaka inne kwiaty to też pójdą up.
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
heliofitka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 cze 2010, o 11:02
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Aguś ja również zamówiłam floksy. Nie mogę doczekać się, kiedy przyjdą i oczywiście zakwitną, bo jestem ciekawa, czy dostanę to, co sobie wymarzyłam :D A ty dużo zamówiłaś odmian ?
Pozdrawiam Iwona
Domowe Ogród
Spis treści
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55

Post »

Inversę możesz przenieść do mnie 8-) :;230 Floksy i u mnie się rozrastają, zaczynają wyglądać jak kępy roślin :D Bladawiec i mnie się podoba. Nie zauważyłam, żeby u mnie się zmieniały kolory, siewek też nie znalazłam. Nic dziwnego, skoro najczęściej przekwitłe kwiatostany ścinam. Floksy powtarzają, choć słabo.
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
klarysa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 mar 2011, o 17:29

Post »

No to się nie załapałam na inwersę :( :wink:
Floksy piękne. Też zamówiłam jakieś, bo mam tylko zwykłe różowe. Moje chociaż w cieniu jabłoni, nigdy nie miały mączniaka.
Dobrze, że doczytałam z tym parzydłem. Zamówiłam i chciałam posadzić w głęboki cień, byłaby skucha.
Pozdrawiam :wit
Awatar użytkownika
pamelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 gru 2009, o 00:34

Post »

Aga z tej perspektywy nie widać, ale Inversa chyba zdecydowanie za blisko chodnika rośnie ;:224 Jak rozłoży welon będziecie musieli przeskakiwać :wink:
Takiego iglaka trzeba umiejętnie wyeksponować, doskonale wygląda jako soliter :D
X_Ro-a

Post »

Aga, ślicznie dziękuję za nazwy tawułek ;:196 .Twój wątek to chyba najbardziej pędzący wątek na forum, jeszcze nie minął miesiąc a już 35 stron :shock: Zadyszki można dostać :;230 :;230
Awatar użytkownika
Jule
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 kwie 2011, o 19:53

Post »

Moj bialy floks zakupiony na wiosne, maczniaka nie mial ale rozowe i fioletowe ktore dostalam od sasiadki maczniaka mialy :roll: Poscinalam, opryskalam i w tym roku sie okaze.... jak beda mialy, to pojda precz :? Musze wyeliminowac wszystko co lapie maczniaka, bo u mnie jest zagrozenie.
Awatar użytkownika
klarysa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Oliwka radziła, żeby z mączniakiem walczyć opryskami z mleka z wodą (proporcje chyba 1:3).
U mnie Kardynałowi pomogło.
Awatar użytkownika
Jule
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jusi robilam i z mleka i z sodki ale nic nie dalo. Niedlugo chlasne juz wszystko, to miedzianem potraktuje i będę obserwowac.
edulkot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 lut 2011, o 17:31

Post »

A przecież nie po to sadzimy różne chabazie żeby tylko koło nich latać i pryskać i obcinać. Ma zdrowo rosnąć a jak nie to inne są zdrowsze i je zastąpią, znaczy się inne chabazie nie muszą być floksy.
Awatar użytkownika
klarysa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Antygrzybowe i przeciw kędzierzawości liści muszę zrobić na owocówkach.

Należę do tych, którzy nie lubią wywalać. Raczej walczę...
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59

Post »

Maju, Justyś, Julka - u mnie floksy nigdy nie miały mączniaka... miałam chyba szczęście? A może zapobiegają mu profilaktyczne opryski, które robię w zasadzie w całym ogrodzie?
Romo, bardzo proszę - mam nadzieję, że nie pomyliłam żadnej tawułkowej odmiany :)
Pam, posadziłam Inversę właśnie jako solitera, ponieważ wyobrażam sobie go w pełnej krasie... trochę jednak muszę poczekać na efekt o jakim marzę... póki co, drażni mnie, że tak sobie rośnie sam, a jeszcze nie jest wyględny...
Ewcia, Inversy nie oddam - nie nie nie :)
Iwonko, floksów już nie zamawiam - nie mam gdzie sadzić... muszą mi wystarczyć te, które już rosną... Pochwal się, jakie zamówiłaś? :)
Kasia, ja też się uśmiałam - rozważania na temat fotela były przezabawne ;) fryzjer a la Obcy versus średnio-tęgi Murzyn vel Afro-American vel śniada twarz w odniesieniu do Draculi rozbawiły mnie do rozpuku :D
Awatar użytkownika
Jule
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ja to sie znowu denerwuje jak cos mi choruje i wole sie tego pozbyc. Wyrzucac nie wyrzucam ale oddaje... moze ktos bedzie mial z tego lepszy pozytek.
Mnie sie wydaje ze po prostu sasiadkowe byly juz zarazone a moj bialy przez to ze byl ogrodniczy swiezak, to mial wlasne zabezpieczenie i pomimo ze rosly w kupie, to nie chwycil od tamtych ... czyli moze sie udac, jak zrobie wiosenny oprysk.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”