Różane impresje
-
- 1000p
- Od: 9 mar 2010, o 10:35
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Różane impresje
Sosenko od kilku się zaczyna a później juz leci lawinowo i nawet nie wiesz kiedy zbliża się setka. U mnie miała być tylko jedna rabata przy tarasie. Róże rozprzestrzeniły się po całym ogrodzie a ja tylko chodzę i szukam miejsca gdzieby tu jeszcze jakąś posadzić.
Pozdrawiam Monika
Zapraszam do mojego ogrodu
- justi177
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 22 wrz 2011, o 17:42
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Nie dałam rady posadzić
najpierw nie dostałam ziemi do róż, wczoraj cały dzień poza domem, a dzisiaj po prostu 33 w cieniu, a na tej patelni dla róż, to sama nie wiem.... rozbolała mnie głowa...
postawiłam na pocieszenie donice, i wiem, że piknie i cudniasto będzie
za rok

a tak kwitnie majowa Graceful Palace od Ewy, właściwie trzeci tydzień....:

poza tym:
- kwitnie mi Laguna w przechowalni...
- mam plan zmiany przedogródka
- odchudziłam rabatę pod oknem z 2 rozchodników okazałych na prawie pierwszym planie - moje rozplenice wschodnie i piórkówki Little Bunny w końcu "wyszły z cienia"

wcześniej odchudziłam rabatę z wściekle żółtych lilii, które miały być kremowe....

najpierw nie dostałam ziemi do róż, wczoraj cały dzień poza domem, a dzisiaj po prostu 33 w cieniu, a na tej patelni dla róż, to sama nie wiem.... rozbolała mnie głowa...
postawiłam na pocieszenie donice, i wiem, że piknie i cudniasto będzie

a tak kwitnie majowa Graceful Palace od Ewy, właściwie trzeci tydzień....:

poza tym:
- kwitnie mi Laguna w przechowalni...
- mam plan zmiany przedogródka
- odchudziłam rabatę pod oknem z 2 rozchodników okazałych na prawie pierwszym planie - moje rozplenice wschodnie i piórkówki Little Bunny w końcu "wyszły z cienia"

wcześniej odchudziłam rabatę z wściekle żółtych lilii, które miały być kremowe....

Pozdrawiam
- justi177
Ten oto młodzieniec - chipek - jest u mnie najzdrowszą różą, bardzo popularny ale i tak jego fotek nigdy za wiele
.....
...tak było kilka dni temu, dzisiaj zauważyłam trzy pędziska wybijające od dołu....i oczywiście, jak ja to mówię: "przedłużki" po przekwitnięciu i ścięciu kwiatów...

najbardziej go lubię w fazie pąka i tej fazie:

Graceful Palace sprzed tygodnia:

bardzo fajna róża
a to jest najlepsze szekspirkowe zdjęcie, jakie udało mi się uchwycić

By justi177 at 2012-07-27
poszukam jutro zdjęć na osobna sesję Pastelli, bo teraz doskonale wiem, dlaczego jest tak nazywana

...tak było kilka dni temu, dzisiaj zauważyłam trzy pędziska wybijające od dołu....i oczywiście, jak ja to mówię: "przedłużki" po przekwitnięciu i ścięciu kwiatów...

najbardziej go lubię w fazie pąka i tej fazie:

Graceful Palace sprzed tygodnia:

bardzo fajna róża

a to jest najlepsze szekspirkowe zdjęcie, jakie udało mi się uchwycić

By justi177 at 2012-07-27
poszukam jutro zdjęć na osobna sesję Pastelli, bo teraz doskonale wiem, dlaczego jest tak nazywana

Pozdrawiam
- Sosenki4
- Od: 8 lut 2012, o 12:58
Kurcze, mam namiastkę Twojej rabaty na ganku
, tuke kulki karłowe, Iceberg i 3 inne, ale nie wiem jakie, bo nn z dyskontu i jeszcze nie kwitną, lawenda, a na środku wierzba na pniu hakuro. Oczywiście opasane to ochydną plastikową siatką p/psom 

-
- 1000p
- Od: 9 mar 2010, o 10:35
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Bardzo podoba mi się rabata z trawami 

Pozdrawiam Monika
- robaczek_Poznan
- Od: 30 sty 2012, o 23:42
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Justynko, gdzie nie zajrzę szykują się zmiany na rabatach i wszyscy snują kolejne plany - jak ja lubię oglądać i podziwiać takie akcje! Bardzo ładne zdjęcie Chippendale! Jestem szczęśliwą posiadaczką tej róży od kilku dni, ale sadzoneczka bardzo nędzna, nie wiem czy coś z niej będzie..
Widzę, że u Ciebie to dosyć wysoka róża, a ją posadziłam w pierwszym rzędzie..na razie to jednak mały berbeć, zobaczę jak się rozkręci. Szekspirek uroczy, uwielbiam ten amarantowy, rozetkowy kwiat! Czy Chopin już powtarza u Ciebie? Rośnie koło Szekspirka prawda?
W tych donicach ustawionych na rabacie, to z tego co wyczytałam, Pastella? I co jeszcze? Ja też chciałam Pastellę na nowej rabacie, ale muszę poczekać do jesieni, chwilowo wyszły
Miłego wieczoru

W tych donicach ustawionych na rabacie, to z tego co wyczytałam, Pastella? I co jeszcze? Ja też chciałam Pastellę na nowej rabacie, ale muszę poczekać do jesieni, chwilowo wyszły

Miłego wieczoru

- Maddy77
- 500p
- Od: 2 maja 2012, o 18:48
- Kontakt:
Justynko szekspirowskie zdjęcie jest cudne
Pięknie uchwyciłaś kolorek
Nowa rabatka będzie cudowna
Mój Chipek niestety się nie przyjął i teraz pozostało mi podglądanie go u innych

Nowa rabatka będzie cudowna

Mój Chipek niestety się nie przyjął i teraz pozostało mi podglądanie go u innych

- Wanda7
- -Moderator Forum-.
- Od: 2 wrz 2010, o 13:17
Ciekawa jestem JUstynko twoich Pastelek. Mamy od tego samego dostawcy, ale ja nie byłam zachwycona kwitnieniem. Ta, która miałam w zeszłym roku i mi wymarzła, była moją wspaniałą faworytką wśród innych różyczek. A ta tegoroczna bardzo mizerna i nie podobna ani kolorem ani wielkością kwiatu do zeszłorocznej. No nic, może one za rok dopiero się odpowiednio zaprezentują.
- sweety
- Od: 20 mar 2012, o 09:37
Justyno! Posadziłaś już róże??? Może jakieś zdjęcia... 

- majka411
- Od: 12 sie 2009, o 18:55
....zobaczylam armię róż piennych, dorodnych i zdrowych, różane show na całego, słowem: bezcenny dla mnie czas

Masz zdjęcia, to wstaw. Pastellki na tej rabacie ładnie się zaprezentują. Ważne jest tło dla tych kwiatów.

- justi177
witajcie
Pozwólcie, że najpierw pokażę, co mnie dzisiaj ucieszyło:
numer 1:
niedawno posadzone Pastelle, już były bardzo zmęczone.....

średnia wielkość krzaczków:

numer 2:
kolejne kwitnienie Stadt Rom

numer 3;
duet królowej z pierwsza damą

numer 4:
zakwitła mi w końcu niedawno kupiona Louise Odier w skrócie zwana Luizką:

Pozwólcie, że najpierw pokażę, co mnie dzisiaj ucieszyło:
numer 1:
niedawno posadzone Pastelle, już były bardzo zmęczone.....

średnia wielkość krzaczków:

numer 2:
kolejne kwitnienie Stadt Rom

numer 3;
duet królowej z pierwsza damą

numer 4:
zakwitła mi w końcu niedawno kupiona Louise Odier w skrócie zwana Luizką:

Pozdrawiam
- justi177
..... i jeszcze małe co nieco, które mnie dzisiaj ucieszyło....
Kwitnie jeżowka Meringue nie wiem, jak przetrwa zimę, zobaczymy....

a tutaj dowód mojej sklerozy i zachłanności,
posadzona piętrowo....inna jeżówka na lilii:

kwitną ładnie mojej hodowli szałwie błyszczące i petunie....

Kwitnie jeżowka Meringue nie wiem, jak przetrwa zimę, zobaczymy....

a tutaj dowód mojej sklerozy i zachłanności,

kwitną ładnie mojej hodowli szałwie błyszczące i petunie....

Pozdrawiam
- kogra
- Przyjaciel Forum
- Od: 30 maja 2007, o 18:02
Nie jesteś jedyna z sadzeniem piętrowym.
Mnie co rusz to się zdarza coś na czymś posadzić.
Że nie wspomnę już o cebulkowych.
Mnie co rusz to się zdarza coś na czymś posadzić.
Że nie wspomnę już o cebulkowych.
Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
- justi177
Monika
Rabata z trawami jest całkiem cool, tylko dlaczego one tak strasznie szybko rosną
Marzenko
nie wiem, jak wygląda twoja rabata, może przeoczyłam...
Grażynko
nowa rabata będzie w wyniku powiększenia tej, na której właśnie posadziłam Pastelle, wypadło mi drzewo, po trzech sezonach chorowania.....cebuli lilii właśnie nie widziałam....czyli mieszczę się w normie?
Kasiek
Uwielbiam kolor szekspirka - mniej jego zwieszanie główek.....
, a Chopiny jak zaczęły, tak nadal kwitną, jeszcze nie było przerwy, zaczynały póżniej, bo złapały robala....czyli zaczynały dwa razy
Rabatę - dzięki usuniętemu drzewu - będę zmieniać w ciągu najbliższych dwóch tygodni, kształt już wstępnie wyznaczony....
ale nasadzenie, to bardzo trudny temat, bo ogródek mały i trzeba sto razy przemyśleć, nie wiem, czy się uda od razu wszystko posadzić....
Magda
a może jednak zafunduj sobie chipka, jest cudowny, bardzo się wyróżnia, zdjęcie dzisiejsze, było mniej słońca, jest dużo oranżu:

Wandziu
właściwie odpowiedź na dzisiejszych fotkach
ja jestem zadowolona, w równym stopniu, co z przywiezionych z Łomianek, które już miesiąc temu też były "styrane" swoją doniczkową dolą.....
chciałbym tylko żeby wszystkie Pastelle ładnie przezimowały, a jestem raczej zielona i nie mam porównania tak, jak Ty, więc mnie wszystko w tym roku satysfakcjonuje....
Czekam na efekt "majkowej" Pastellki za rok, tak, jak i Ty
Aniu
wszystko na fotkach
Majka
Nie miałam aparatu, czasem podstawowego narzędzia ogrodnika
.... ale mam nadzieję, że jeszcze będę miała okazję napaść na Pana Tomka..... i jak wpadnę, to napstrykam róż ile tylko dam radę...
ale pierwsze wrażenie i to, co mój biedny - skołowany w tamtym momencie - mózg zarejestrował na trochę wystarczy.....
....no bo każdy byłby chyba w lekkim szoku od takiego widoku 
Rabata z trawami jest całkiem cool, tylko dlaczego one tak strasznie szybko rosną

Marzenko
nie wiem, jak wygląda twoja rabata, może przeoczyłam...

Grażynko
nowa rabata będzie w wyniku powiększenia tej, na której właśnie posadziłam Pastelle, wypadło mi drzewo, po trzech sezonach chorowania.....cebuli lilii właśnie nie widziałam....czyli mieszczę się w normie?

Kasiek
Uwielbiam kolor szekspirka - mniej jego zwieszanie główek.....

Rabatę - dzięki usuniętemu drzewu - będę zmieniać w ciągu najbliższych dwóch tygodni, kształt już wstępnie wyznaczony....
ale nasadzenie, to bardzo trudny temat, bo ogródek mały i trzeba sto razy przemyśleć, nie wiem, czy się uda od razu wszystko posadzić....
Magda
a może jednak zafunduj sobie chipka, jest cudowny, bardzo się wyróżnia, zdjęcie dzisiejsze, było mniej słońca, jest dużo oranżu:

Wandziu
właściwie odpowiedź na dzisiejszych fotkach

ja jestem zadowolona, w równym stopniu, co z przywiezionych z Łomianek, które już miesiąc temu też były "styrane" swoją doniczkową dolą.....

Czekam na efekt "majkowej" Pastellki za rok, tak, jak i Ty

Aniu
wszystko na fotkach

Majka
Nie miałam aparatu, czasem podstawowego narzędzia ogrodnika

ale pierwsze wrażenie i to, co mój biedny - skołowany w tamtym momencie - mózg zarejestrował na trochę wystarczy.....

Pozdrawiam