Ogród Ani :)
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 22 sty 2013, o 21:52
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Ogród Ani :)
Witaj Aniu.Ta roślina nazywa się Baptysja,może rosnąć w jednym miejscu przez wiele lat.
- TerDob
- Od: 13 sty 2008, o 17:06
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Witaj Aniu
O kurcze i Ciebie nowe plany , zmiany i nasadzenia
Będzie co podglądać na wiosnę
Oby jak najszybciej przyszła wiosna .
Pozdrawiam

Oby jak najszybciej przyszła wiosna .
Pozdrawiam

- Aancyk
- 1000p
- Od: 20 lis 2010, o 17:21
Witaj Aniu
na początek życzę zdrówka i kibicuję nowym planom ogrodowym. Na jakiej stronie stronie się ta rabat, bo czytam że wymieniacie głownie roślinki cieniolubne? Ja widziałabym na niej jakiś egzemplarz na pniu (np. świerk conica lub innego iglaczka), myślę że fanie będzie się komponować z liściakami o różnej wysokości. Polecam także hortensje bukietowe limelight.

- Zabeczka101059
- Od: 12 lis 2008, o 14:14
To i ja wtrącę swoje trzy grosze
też bym zlikwidowała ten trawnik do samego chodnika
jeżeli to miejsce zacienione to przy tym płotku hortensje bukietowe np trzy w rzędzie potem wiosenne np. tulipany
a następnie hosty koniecznie z białym akcentem i wszystko zależy jaka jest szerokość tej rabaty
i może trawy
a fiołki odradzam bo u mnie wszędzie się rozsiały
utrapienie teraz z nimi mam
Jedno wiem na pewno
będzie pięknie jak Cię znam 

jeżeli to miejsce zacienione to przy tym płotku hortensje bukietowe np trzy w rzędzie potem wiosenne np. tulipany
a następnie hosty koniecznie z białym akcentem i wszystko zależy jaka jest szerokość tej rabaty

a fiołki odradzam bo u mnie wszędzie się rozsiały

Jedno wiem na pewno

- gardener1987
- 500p
- Od: 10 lip 2010, o 21:47
Zabeczka101059, Aancyk, TerDob, koziorozec, bina12 dziękuję za odwiedziny
i za cenne rady , wszystkie spisałam do zeszytu, oczywiście lista roślin do kupienia "znacznie" się zwiększyła
powoli śnieg topnieje więc będzie można już wszystko wymierzyć i zaplanować a potem tylko czekać na "Pana z koparką" aż wykopie parę dołków a potem to już tylko porządkować, kopać, plewić no i oczywiście sadzić (najfajniejsze zajęcie, moim zdaniem), reszta zostanie dla narzeczonego albo już męża
mam tylko nadzieję że panowie szybko to przekopią i nie stracę majątku na zakup kawy dla całej ekipy

- Darmokot
- Od: 10 lis 2012, o 20:37
Witaj Aniu
Wpadam z rewizytą i zostaję
Aniu czy Ty jesteś fotografem? Zdjęcia Twoje są tak piękne, że aż brak mi słów żeby to opisać
A już najbardziej spodobały mi się zdjęcia niebieskich kwiatków. Czy co do tej kanalizacji to masz pewność, że ją zrobią? U mnie w 2007 sołtys zbierał podpisy po wsi żeby wyrazić zgodę na kanalizację, którą zrobią do końca 2011, teraz mamy 2013 i po kanalizacji ani widu ani słychu... W sumie teraz to już bym jej nie chciał, mam studnię, szambo i chociaż za wodę nie płacę. Ogród też skończony więc nie potrzebne mi żadne koparki przed domem
Pozdrawiam i życzę powodzenia w dalszym tworzeniu ogrodu, małżeństwie i studiach doktoranckich 

- usa1276
- 1000p
- Od: 22 sty 2012, o 19:30
No to ja już wtrącać się nie zamierzam bo dziewczyny dobrze ci doradzaja i co za tym idzie nie mieszam ci w głowie, ale podglądać będę i kibicować zmianom 

- gardener1987
- 500p
Ula ale pisz ile chcesz i czekam na pomysły i propozycję
może akurat zrobię wiekszą rabate i posadze rośliny które ty mi zaproponujesz
albo zrobie mix z wszystkich pomysłów:) więc czekam.... 

- gajowa
- Od: 11 maja 2011, o 07:34
A ja właśnie byłam ciekawa, jaki plan w końcu powstał...?
Bo ja nareszcie rabatę różaną wymyśliłam i róże nawet zamówiłam; teraz myslę nad hortensjami

Bo ja nareszcie rabatę różaną wymyśliłam i róże nawet zamówiłam; teraz myslę nad hortensjami

pozdrawiam - Ewa
Moje wątki
Moje wątki
- gardener1987
- 500p
Ewo dziewczyny mi tu podpowiedziały żebym posadziła też hortensję na tej rabacie
będziemy się wymieniały poglądami na ich temat:) takiego konkretnego planu to jeszcze nie mam ale jak tylko spotnieje jeszcze trochę tego śniegu, zaplanowałam sobie że wreszcie wszystko pomierzę i naniosę" cały ogród" na jedną kartkę papieru bo zbieram się już chyba drugi rok żeby to zrobić, a przecież na studiach było jak to zrobić
a jakie chcesz te hortensję u siebie?? bo ja jak na razie to mam jedną w swojej "kolekcji" 

- Aancyk
- 1000p
- Od: 20 lis 2010, o 17:21
Aniu kiedy rozpoczynasz prace nad rabatką? Dzisiaj słyszałam że wiosna do nas idzie i to na dobre (mam nadzieję że nie kłamali w radiu) 

- gardener1987
- 500p
Aniu prace nad rabatą rozpoczynam jak tylko panowie przekopią mi podwórko bo teraz to nie ma sensu, tylko starce czas i pieniążki na rośliny a efektu nie będzie żadnego. U mnie wiosna już pokazuje swoje oznaki, wyszły już ranniki, przebiśniegi będą niedługo kwitły, oprócz cebulowych które rosną jak szalone to obudziły się też byliny, najbardziej zdziwił mnie tojad bicolor i ostróżki. Jutro wstawię zdjęcia z ogrodu po zimie bo dziś troszkę pada.
Pozdrawiam serdecznie
Pozdrawiam serdecznie

- szyszunia
- 1000p
- Od: 4 lis 2009, o 13:38
Witaj Aniu
Przeglądnęłam cały twój wątek i widzę że też jesteś miłośniczką roślinek cebulowych. Bardzo ładną pergolę stworzyliście a do tego widzę plany na nową rabatkę. Robisz piękne zdjęcia i masz mnóstwo cudownych roślinek a z djęcie z serduszką prezentuje się rewelacyjnie 

- gardener1987
- 500p
szyszunia dziękuję za odwiedziny
i ciepłe słowa pod adresem mojego ogrodu:) zapraszam częściej 

- gardener1987
- 500p
Trochę wiosny z mojego ogrodu
niestety zapomniałam o naładowaniu baterii i tylko tyle oznak wiosny udało mi się uchwycić, roślin które się obudziły ze snu zimowego jest więcej:)
W czwartek w Lidlu udało mi się kupić mieczyki, ismeny i zawilce to tylko tyle z zakupów wiosennych czekam na targi na początku kwietnia i na większe zakupy:) Parapet zmniejsza się z dnia na dzień, moja Kobea pięknie kiełkuje, a do tego posiałam sasankę białą, pierwiosnki i tunbergie i też już kiełkuje:)

W czwartek w Lidlu udało mi się kupić mieczyki, ismeny i zawilce to tylko tyle z zakupów wiosennych czekam na targi na początku kwietnia i na większe zakupy:) Parapet zmniejsza się z dnia na dzień, moja Kobea pięknie kiełkuje, a do tego posiałam sasankę białą, pierwiosnki i tunbergie i też już kiełkuje:)