Jola,piękna ta bordowa malwa,jakaś inna odmiana.Moje pełne wszystkiw wymarzły,ale wysiałam w tym roku,może pocieszę oko w przyszłym sezonie.Nie chce ci się zebrać nasion z tej bordowej??
Saro ten dzwonek jest z nazwy "Dzwonek ogrodowy " a ma normalne kielichy tylko duże i takie głębokie i jak widać gęsto to co trzymam w ręku to już drugie kwitnienie po przycięciu,faktycznie zakwita dopiero na drugi rok po posadzeniu ale warto czekać.Nie umiem z niego zebrać nasionek bo jakoś nie widzę ale jak tylko się uda to to zrobię .
Gosiu oczywiście że będę zbierać nasiona z bordowej malwy jesteś na liście tylko żeby dojrzało na tyle nasionek nie zawsze się udaje ale pamiętam.
Po dłuższej przerwie udało mi się znowu zasiąść na fotelu przed kompem , przesyłam parę fotek bo już nie długo będzie szaro w ogrodzie jak przekwitną .Na początek największa kolekcja zdjęć - lilie .
Poszukam jeszcze coś z lilijek bo mogę na nie patrzeć baz końca... nigdy nie wiem czy nie powieliłam zdjęcia bo po tych numerkach to nijak się nie poznam które jest które a podgląd na moim kompie idzie tak jak i wysyłanie po 10 razy tam i z powrotem bo nie wyśle.
Anusia .Dorotko Gosieńko witam serdecznie .Tak Gosiu to jest tułajka nie wiedziałam długo czy wyjdzie bo miałam inne nowości ale mi pomarzły a inne okazały się nie ciekawe .Bardzo mnie cieszy jak komuś się coś u mnie spodoba bo skromny u mnie asortyment może trochę nudny bo pospolity ale i tak mnie cieszy jak kolorowo.Zapraszam na dalszą prezentację. o tym co trzymam w ręku to właśnie myślałam że będzie większy i ciekawszy a tu badyle wielkie a kwiatu 0.
Gosiu mam tułajkę pierwszy rok i muszę poczytać o niej czy jednoroczna jak się da zebrać nasionka to zbiorę .Trochę jestem nie zadowolona z nasion malwy bordowej bo nie wykształciła nasion i mam mało a kilku osobom obiecałam nie wiem jak podzielić Jak mnie wkurza ten komputer nie mogę wysłać wiadomości.