Gosiu witaj cudnie, że już jesteś..... mam nadzieję, ze na stałe Oby już nie było żadnych kłopotów z dostępem do Forum....czekamy na Twoje letnie wspomnienia
Brak czasu i letnie zdjęcia poszły z awarią laptopa
Co zostało , mało ciekawe
Moje ciemierniki dorosły przez ten czas nieobecności na forum . Pisałam że mam ale jeszcze nie wszystkie mi są wiadome . Fioletowy , pierwsze kwitnienie , trzymany pod folią teraz w zimnej kwaterce . Cuchnące wiadomo jak kwitną , zwłaszcza że odmianowe . Reszta to siewki i co z nich będzie jeszcze nie wiem . To wszystko co mi pozostało z tego roku , już nie długo rozpocznie się nowy sezon a z nim pierwsze kwitnienia zakupionych i wymienionych To nie jest tak długo jak się zdaje , mi zawsze brakuje czasu
Gosiu -dziękuję ,że wpadłaś do mnie jestem z rewizytą
Rok 2013 był dla mnie fatalny i mało bywałam na forum
O ciemiernikach - w tych dniach był program angielski /może też oglądasz /
Ogrodnik mówił,że ciemierniki są takie drogie ,bo z nasion na kwiat trzeba czekać 4-5 lat
Z nasion matecznych tych które są w ogrodzie a się wysieją nie koniecznie kwiaty będą podobne do matki
zawsze jest to zagadka ale może to jest takie podniecające -jaki kolor kwiatu zakwitnie.
Szkoda, że zginęły Ci wszystkie zdjęcia ogrodowe z lata -współczuje
,bo za rok nie będziesz mogła porównać co się zmieniło ,jak urosło czy wymarzło
Gosiu spokojnych i zdrowych świąt -pozdrawiam serdecznie
Raczki bolą po pracy więc rozpisywać się nie będę , jeśli nie będzie mnie rozłączać to może uda mi się wrócić na forum
Na razie pochłonięta pracą nie wiem gdzie włożyć ręce . Zmęczenie goni do łóżka wcześnie a potem znów kierat ogrodowy Na forumnowanie już sił brak , zwłaszcza jak się na jesieni nie miało siły odchwaścić rabat
Jak się obrobię to do was pozaglądam
O bardzo miło że są nowe fotki. Zazdroszczę wszystkim zmęczonym w ogródku i nie mogę się doczekać kiedy wreszcie i ja zacznę coś robić. Przylaszczki i sasanka śliczne
Gosiu witam wiosennie
Bardzo cieszę się, że jednak udało Ci się wkleić fotki i skreślić kilka słów.
Mam nadzieję, że teraz będzie tylko lepiej i będziemy mogli podglądać Twój ogród
Dzisiaj się udało ale nie wiem jak długo tak będzie Iwonko Jak tylko chcę przejrzeć co się działo w waszych ogrodach to nie mam szansy potem wstawić jakiegokolwiek komentarza
Ostatnio mam dużo szczęścia , wstawiam zdjęcia i nawet komentarze po przejrzeniu waszych ogrodów
Dzisiaj u mnie zimno pomimo słonka , zrobiłam parę zdjęć i uciekłam ze zmarzniętym nosem do domu
epimedium
Serduszkowe szaleństwo
Może doczekam się swoich siewek
Niektóre hosty już pięknie rozwinięte ale sporo jeszcze w kłach
Bodziszki zapowiadają obfite kwitnienia , pierwszy zgłosił się u mnie żałobny
Gosiu to kwiat ciemiernika siewki . Dostałam taką malutką teraz liczę na swoje własne . Trzymałam najdłużej w doniczce i zimowałam w domu dlatego mi zakwitł . Reszta wysadzona wcześniej nie kwitnie
Skoro udało mi się z komentarzami to może uda mi się ze zdjęciami
Skończyłam wreszcie rabatę przed domem , zawsze coś mi przeszkadzało Na szczęście mam już to za sobą i teraz czekam na roślinki które do mnie przyjadą Część jeszcze rozsadzę ze swoich posiadanych a i tak uważam że już jest ładnie
Rabata typowo bylinowa bo i tak mam tu dużo cienia .
Wygląda to już jakby tylko ten kącik był teraz obsadzony ale część ta bardziej zarośnięta była na jesień już gotowa , teraz tylko detale
W tym roku zakwitną mi dwa storczyki , jest też mały bobasek więc cieszę się że miejsce mu służy
Bałam się o świeżo kupioną wietlicę i adiantum stopowe ale pięknie rosną
Bodziszek korzeniasty 'Variegatum' miał kwiatka ale nie widziałam , teraz czekam na nowe . Nabytek nowy więc skromny ale cieszy