Ogród tesciowej, który wziełam pod swoje skrzydla

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
heliofitka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 cze 2010, o 11:02
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ogród tesciowej, który wziełam pod swoje skrzydla

Post »

Elizo cieszę się, że nie poddałaś się pogodzie (czytałam w moim wątku) i pokazujesz kolekcję cebulowych.
Mnie oczywiście podobają się wszystkie, ale ten rząd tulipanów ;:167
Myślę, że akurat te rośliny najłatwiej można przenieść, a tak a propos, czy znaleźliście działeczkę ?
Pozdrawiam Iwona
Domowe Ogród
Spis treści
tade k
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 5 lis 2010, o 20:56
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

To i ja posieję paszczki , mam jeszcze miejsce na południowym parapecie. Podobnie wygląda i ma podobne wymagania penstemon Hartwega , przykryłem go, może przetrwa. Jak kupie nasiona to też posieję. Jest też w mocnym fiolecie. http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/76a ... 35597.html
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

U mnie paszcze sieją się same :D Wiosną tylko przesadzam. W tej chwili wszystkie są nadal zielone, może przeżyją tę zimę.
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
tade k
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.

Post »

Właśnie , jak przeżyją zimę . Nie zawsze chcą. Co prawda nie mam ich od trzech lat ale długo gościły u mnie. ;:224
elsi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 sty 2009, o 17:26

Post »

Elizo, gdybyś choć raz wykosiła takie wymyślane międzyrabatkowe zawijasy,
toby Ci na nie ochota przeszła :;230 .
Ja musiałam złagodzić zaokrąglenia rabat, bo mój Luby :!: bardzo deptał roślinki przy nawracaniu kosiarki,
nie pomagał "ni kij, ni marchewka", pomyślałam o słoniu i składzie porcelany .... ustąpiłam :P .
Pozdrawiam. Elżbieta
Ogród Elżbiety
ibizaa
1000p
1000p
Od: 9 lut 2011, o 13:10
Kontakt:

Post »

Irena37 chciało by sie by juz za oknem pachniało ta wiosna, nie mowiac juz o lecie... , ale byle do lutego - wtedy zacznie sie pierwsze sianie na parapetach i to spowoduje ze szybciej nam czas popłynie do wiosny kiedy zaczniemy sie tymi maluchami zajmowac :tan
I ciesze sie ze rabatka tulipanowa i liliowa sie podoba, tych kwitnacych tulipanowych rabatek bedzie o dwie wiecej, zobaczymy jak to w praktyce bedzie wygladalo :)

Gosia123A miło mi czytac takie slowa... dziekuje ;:196

heliofitka z ta pogoda to caly czas jest roznie, jest snieg a zaraz go nie ma i tak ciagle...
W tym roku chyba troche rzadszy bedzie ten rzad tulipankow ktory przypadl Ci do gustu, bo wczesniej posadzilam po 3 cebulki do jednego koszyczka (3 inne odmiany) no a w czerwcu wszystkie wykopalam razem z ich "dziecmi|", i jesienia wkopalam ponownie ale do jednego koszyczka dalam jedna odmiane czyli wlasciwie po jednej wiekszej cebulce i jej dziecmi ktore wykopalam w czerwcu, wiec juz takiego uroku ona chyba miec nie bedzie bo te dzieci watpie, że zakwitna choc małymi kwiatami. No nic zobaczmy co z tego bedzie, moze nie bedzie az tak łyso ;:224
A cebulaki jak najbardziej wlasnie mozna przenieść, bo jak by nie bylo powinno sie je wykopywac :) A z szukaniem dzialki na razie dalismy sobie spokój, jakos tak czasu na wszystko brakuje, biorąc pod uwage to ze Luby tylko w soboty i niedziele jest w Polsce, bo gdyby byl na miejscu w tygodniu to znacznie łatwiej by bylo..., no ale szukac jak najbardziej bedziemy dalej, a juz na pewno bardziej przycisne ta sprawe po weselichu ;:224

tade k Siej, siej... jak bys miał ochote to moge podzielic sie z Toba nasionkami paszczki bo troche ich nazbieralam :tan . Fajne ma dzwoneczki ta roslina, ale paszczki lubie za to ze maja fikusne ubarwienia i pieknie pachna ;:224 a ten penstemon Hartwega wyglada na dosc wysoka roslinke, chyba ze tak akorat na zdjeciu sie wydaje ze jest wysoka.

Ewo mam nadzieje ze moje same tez beda sie rozsiewać, a jak beda i pojawia sie w zakazanym miejscu to tez takich delikwentów będę transportowac w miejsce dla nich przeznaczone jak Ty :tan zobaczymy co z nich to bedzie. U mnie tez poki co sa zielone :tan

elsi oj tam oj tam, na razie na nic nie narzeka bo jak widac zawijasow nie mam, ale kiedys... jak juz sie pojawia sadze ze nie bedzie marudzil a jak bedzie to hmmm... to jakos sobie moze z tym poradze, ale ustapic na pewno nie ustapie jak Ty :;230 trzeba byc twardym a nie mietkim :;230

Noo a poza tym mialam dla Was zdjecia hiacynta, krokusow ktore szaleja na całego i moich skrzyneczek z przegrodami na cebulki ktore zrobilam, i szlag wszystkie te zdjecia trafil, bo zgralam je na kompa a komp mi padl razem z wszystkimi danymi :twisted: ... takze czekam na kuriera ktory odbierze ode mnie lapka do serwisu, bo jest jeszcze na gwarancji.
Takze, jak sniegu nie bedzie i nie zapomne to zrobie nowe zdjecia w weekend, a korzystac poki co będę z lapka braciszka - mam nadzieje ze i tego szlag nie trafi :;230 jakos nie mam szczescia do sprzetow ;:223
Awatar użytkownika
Zenia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 wrz 2007, o 20:35

Post »

elsi pisze:Elizo, gdybyś choć raz wykosiła takie wymyślane międzyrabatkowe zawijasy,
toby Ci na nie ochota przeszła :;230 .
Moje obrzeża rabatki są niskie, spokojnie po nich przejeżdżam kosiarką. Przy wysokich to już faktycznie problem. ;:224
ibizaa pisze:byle do lutego - wtedy zacznie sie pierwsze sianie na parapetach i to spowoduje ze szybciej nam czas popłynie do wiosny kiedy zaczniemy sie tymi maluchami
Co niektórzy już sieją...czytałam. ;:108 . A ja na nic nie mam ochoty. Wszystko przez tą wstrętną grypę jaka mnie dopadła...o dziwo nawet na wiosnę. :;230 . Wiem, wiem że to tylko chwilowe...spadam więc bo z nosa ciurkiem i złość na wszystko. ;:223
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Twardość nie zawsze pomaga :D Ja nie koszę. Kiedy wymyśliłam sobie ciekawy kształt, mężczyźni chórem orzekli, że kosić tam nie będą. A że do koszenia się nie rwę (mam ciekawsze zajęcia 8-) ), uległam. W tej chwili panuje spokoj i harmonia, a nowe rabaty konsultuję z fachowcami od kosiarki :;230 Coraz lepiej idzie nam współpraca, bo trawnika ubywa :D
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
ibizaa
1000p
1000p
Kontakt:

Post »

Zeniu u mnie kosiarka jak by sie przejechalo po nich to chyba by juz ich nie bylo, bo moje sa z tego takiego cieńkiego plastiku co sie latwo wygina, ale kiedys zrobie sobie takie fajne niskie, ktore sie wbija takimi palikami wyczailam u jednej z forumek - jest to dosc drogie bo za 1 m jakies 8 czy 9zl wychodzi, nooo ale...czego sie nie robi dla ogrodu i wygody ;:224

Ja tez u niektorych wyczytalam ze sieja... u mnie w sklepie ogrodniczym jeszcze nasionek nie ma, w polowie stycznia maja byc... zobacze pierw co maja a jak nie beda mi pasowac to przez neta zamowie ;:224
Ojjj a gdzieś sie tak doprawila hmm??? ja katar mam cały rok (alergia) ale juz sie przyzwyczailam :wink: a teraz siedze z bolem zeba, zapalenie mi sie zrobilo i tak mam spuchniete dziąsło ze jesc nie moge - ząb do usuniecia hirurgicznego, wiec juz przebieram nogami ze strachu :(
Zdrowka Ci zycze, i wiekszej cierpliwosci, jak grypsko minie to i złosci tez przejda ;:196

Ewo ojjj ja to jeszcze nigdy kosiarki w rekach nie mialam, i jakos specjalnie mnie do tego nie ciagnie :;230 Ewo to moze w Twoim przypadku najlepiej pozbyc sie calkowicie trawnika i wtedy Ty bedziesz miala kształty rabatek takie jakie chcesz a i Twoi meżczyźni narzekać na koszenie przy nich nie beda, bo nie beda mieli co kosic :;230
Ja kiedys na pewno będę doprowadzala do tego by trawniczka nie bylo, tylko kwiaty kwiaty i raz jeszcze kwiaty (noo i inne roslinki tez) taki jakis busz mi sie marzy jak w zaczarowanym ogrodzie :heja
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Trawa w ogrodzie jest potrzebna :D Powinno być choć trochę, choćby dla kontrastu z roślinami kwitnącymi. Jednak do kosiarki nie mam zamiaru się zabierać, więc zostanie przez jakiś czas po staremu-ja nie wymyślam za dużo, chłopstwo kosi :;230
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
tade k
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.

Post »

Elu , nasiona paszczki taniej niż znaczek ;:7 ;:7 Dziękuję ci za dobre chęci ;:180 ;:180 . Penstemon nie jest bardzo wysoki. Niewiele wyższy od paszczek. Nasiona może już jutro będą w sprzedaży. :P
Awatar użytkownika
szyszunia
1000p
1000p
Od: 4 lis 2009, o 13:38

Post »

Zaczynasz już jakieś zakupy przedsezonowe??? Ja już zamówienia złożyłam i na nasionka i na sadzonki. Jeszcze mam trochę na oku ale będę sobie dozować zakupy co by zima szybciej zleciała :lol:
Awatar użytkownika
Józef
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 mar 2006, o 12:11
Kontakt:

Post »

Zainteresowała mnie ogromna ilość tulipanów..piękne !!Ale czytanie wątku to horror!!!Czyżbyś nie miała polskich znaków ?
ibizaa
1000p
1000p
Kontakt:

Post »

Ewo niby jak jest trawka zadbana, gęsta to ładnie wygląda i jak jeszcze sa takie ładnie wycięte obrzeża miedzy trawą a rabatkami, ale z drugiej strony jak będzie coraz więcej chciejstw to trawnik sam będzie się kurczył ;:224 Dobrze, że to chłopstwo w ogóle jest i za nas może kosić :tan

Tadku ale wiadomo że w paczuszce jest o wiele mniej niż bys dostał ;:224 no ale nie ma za co. U mnie powiedzieli w ogrodniczym, że dopiero gdzieś w połowie lutego :? , więc muszę cierpliwie czekać...

Iwonko jak mowilam czekam na nasionka u mnie w ogrodniczym, a jak nie będą mi pasować to zamówię sobie na allegro, a prócz nasionek to od jednej z forumek kupię sobie dalie, już w sumie mi odłożyla także wiosną wyśle o ile uda jej się przechować :D noo i na tym raczej moje zakupy się zakończą bo za dużo ostatnio ubywa z kieszeni pieniążków na te zachciewajki ;:224 a chciało by sie więcej, ojjj chciało :tan
Aaaa i może jak nie wzejdą mi po raz drugi po posianiu pierwiosnki to pewnie kupię sobie parę juz kwitnących sadzonek wiosną :D
A Ty co masz na oku hmm?

Józefie witam w mym wątku :wit przepraszam, że tak źle Ci się czyta :oops: mam polskie znaki mam..., ale to tak z lenistwa bo jakoś szybciej mi się pisze bez nich, ale obiecuję poprawę :tan
I bardzo cieszę się, że tulipanki przypadły Ci do gustu :heja
Zapraszam częściej, mam nadzieję że nie odstraszyłam Cię moją pisownią :oops: :oops:
tade k
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.

Post »

Elu , dziękuję , ale u mnie nie za wiele się zmieści. Po przekwitniętych cebulach będzie miejsce i tam kilka posadzę. Ja dzisiaj po nasiona idę. ;:224 ;:224
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”