W wężowym cz.2

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
FRAGOLA
1000p
1000p
Od: 4 cze 2010, o 09:34
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: W wężowym cz.2

Post »

Dziewczyny może bym tak nie spanikowała gdyby żurawki miały normalny kolor i były tylko szronem przypruszone,ale ta czarnośc mnie przeraziła...Pomyślałam że taki duży spadek temperatury od razu mógł je zabic.Gdyby było na początek np. jakieś -2 a nie od razu z dodatniej na -8 :roll:
Agnieś teraz widzę że żurawki wracają do swojego normalnego wyglądu ale rano... :roll: A powiedz mi czy takim dosłownie trzylistnym maluszkom też zima nie zaszkodzi...Może lepiej je w doniczki wysadzic i w tunelu foliowym przechowac :?:
Teraz jak trochę ochłonełam przyznaję że oszronione roślinki wyglądają cudnie.Szkoda że gdy słońce przyświeci częśc z nich uda się na wieczny odpoczynek :?
Grażka ja już w nocy spac nie mogłam bo widziałam że przymrozek jest...Chryzantemy okryłam ale chyba i tak padną.Zdięc oczywiśnie nie mogłabym nie zrobic... :wink:
U mnie niedaleko domu też miałam dużo sosen i ich gałązki służyły mi do okrywania,ale po powodzi wszystkie padły...stoją teraz takie suche kikuty :roll:

Jeszcze kilka szroniaczków...
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
FRAGO-linki
w 'powężowym'
Pozdrawiam-Grazia
Awatar użytkownika
szyszunia
1000p
1000p
Od: 4 lis 2009, o 13:38

Post »

Grazia az tak strasznie u ciebie przymroziło u nas tak ok 8 było niecałe -2 może u nas aż tyle nie było bo w nocy jak zerkałam to było niewiele ponad -1 ale nie zmienia faktu że w ogródku wszystkie jednoroczne padły. A nerinia tak ładnie kwitła a dzisiaj już klapa.
Awatar użytkownika
FRAGOLA
1000p
1000p

Post »

Iwonko i to są minusy mieszkania na takiej przestrzeni...Pewnie między domami jest łagodniej,a u mnie...sama wiesz jak jest :?
FRAGO-linki
w 'powężowym'
Pozdrawiam-Grazia
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
szyszunia
1000p
1000p

Post »

Masz rację to i u mnie z jednej stronie od pastwiska wieje i w porównaniu z dalszą częścią wsi jest zawsze chłodniej bo od Wisełki ciągnie i jak mówisz wolna przestrzeń. A u Ciebie to w ogóle nie ma o czym mówić. Zapowiadają tak jeszcze 2 dni a potem jak już spali wszystko to będzie ładnie.
Awatar użytkownika
FRAGOLA
1000p
1000p

Post »

Tak jak w tamtym roku...w pażdzierniku wymroziło wszystko a w połowie listopada my sobie rodzinnego grila robiliśmy bo takie było ciepełko...Tylko że oka już nie było na czym zawiesic :roll:
A z tym mrozem to jest tak że u mojej mamy,która mieszka kilka kroków odemnie ale między zabudowaniami jest zawsze ze dwa stopnie mniej niż u mnie na tym wygwizdowie.
FRAGO-linki
w 'powężowym'
Pozdrawiam-Grazia
Awatar użytkownika
szyszunia
1000p
1000p

Post »

U nas tak samo zawsze chłodnie bo z drugiej strony nie ma domów i jak jest wiatr to mało łeba nie urwie ale cóż zrobić.
mm-complex
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 sie 2010, o 18:09

Post »

Cudowne widoczki :tan Piękna kolorowa jesien ,przymrozek a w zasadzie mróż pozostawił piekne widoczki ,które ślicznie utrwalilaś ;:108 Bajeczne fotki u mnie aż takiego widoku nie było mimo wygwizdowa .Najbardziej mnie ujęły kępy róznokolorowych marcinków to ostatnio moje najwieksze chciejstwo :uszy
Pozdrawiam ;:196
marzenia się spełniają! Dana
Awatar użytkownika
aleksanderk
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 lip 2009, o 19:24
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Pięknie się prezentują oszronione rośliny ,szkoda ze to im nie służy .Może niektóre jeszcze wytrzymają . Roślinki cierpią ,ale zdjęcia ogrodu jak z bajki .
kropelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 kwie 2008, o 13:05
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Grażka... to nieunikniona kolej rzeczy. Ale ta oszroniona róża... piękna! U mnie również wszystko pokrył szron i zważył kwiaty...
w domu i w ogrodzie, cz.2, cz.3, cz.4
pozdrawiam serdecznie, Mariola
Awatar użytkownika
JacekP
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2007, o 13:10

Post »

Witaj Grażynko :!: -8 stopni :?: :shock: No to się trochę podbudowałem, bo u mnie też pierwszy przymrozek ale nieduży. Dalie ścięło ale funkie nie więc chyba nie więcej niż -1. Ale mam tak samo - to najsmutniejszy dzień w roku. Na szczęście wczoraj schowałem wszystkie wrażliwe tarasowce.
Awatar użytkownika
skorpion811-51
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 lis 2009, o 17:58

Post »

Nie miło się robi na te widoki ale wyglądają pięknie w tych szatach kapustka śliczna
powtórzę się widok jak z baśni chociaż też wolę ;:3 Pozdrawiam Grażynko ;:196
Rzekła pszczółka do motyla nikt nie widzi więc zapylaj.
MOJE LINKI , Pusta miska -kliknij
SERDECZNIE ZAPRASZAM STASIA
Awatar użytkownika
pamelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 gru 2009, o 00:34

Post »

Grażka, a jak tam dzisiaj?
Mi się coś wydaje, że było chłodniej niż wczoraj :?
Awatar użytkownika
Lady-r
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 3 lis 2006, o 12:35

Post »

U mnie było zdecydowanie chłodniej, bo nawet i dalie pomarzy, a wczoraj jeszcze nie. :?
pozdrawiam Ania jestem na etapie wymieniania tego co mi się trafiło na to co mi się podoba ;)
Mój ogródek cz.1
Zadbajmy o zdrowie Moje domowe Ogródek Lady-r po przerwie
x_o-a
Konto usunięte na prośbę.
Od: 30 mar 2010, o 21:01

Post »

Piękne te oszronione zdjęcia ;:138 , ja nie umiem tym nowym aparatem takich zbliżeń zrobić :( . Jeszcze ma być cieplej, więc może nie będzie tak źle, pocieszam się :wink:
Awatar użytkownika
FRAGOLA
1000p
1000p

Post »

Witajcie w kolejny mrożny poranek :wit
Iwonko cóż poradzimy na te nasze wygwizdowa...Ale wiesz ja bym nie zamieniła mojego miejsca na takie w środku wsi między domami...Jednak mieszkanie tu ma więcej plusów niż minusów ;:224
Danuś widoczki były piękne zaraz po przymrozku...gdy szron stopniał...ech zostało wiele sflaczeńców :roll:
Ja też dopiero teraz doceniłam urok marcinków i chcę sobie jeszcze inne nabyc...jednak ja wolę te niskie odmiany,na wysokie,choc piękne już miejsca brak :roll:
Olku tych roślinek których nie zabił pierwszy mróz dokończyły dwa kolejne :( Nawet okryte chryzantemy już prawie całkiem padły...
Mariolka ja wiem że taka jest kolej rzeczy...ale mimo to,to smutna chwila :(
Jacku u mnie już chyba wszystko załatwiło,po dzisiejszym -6.Wczoraj było -4 ...chryzantemy jeszcze częściowo były żywe,a dziś...ech zobaczę gdy się odmrozi :roll:
Stasiu tak oszronione widoki też coś w sobie mają...szkoda tylko że to nie służy roślinkom i nam też humor psuje :roll:
Jolu wczoraj było -4 a dziś -6...trzeba będzie za wykopywanie,dali,kan i reszty dziś się zabrac.
Aniu u mnie w pierwszy dzień było najzimniej...a dziś tylko dwa stopnie mniej ale już nie ma czego w ogrodzie oglądac...znaczy poza żurawkami...
Marysiu jak już wszystko do końca wymrozi to wtedy będzie cieplej...tylko że w ogrodzie już będzie szaro i buro :roll:

to jeszcze na mrożno...widoczki z pierwszego mrozu...dziś tych roślinek już nie ma
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
FRAGO-linki
w 'powężowym'
Pozdrawiam-Grazia
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”