Ogródek AGNESS cz.9

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ogródek AGNESS cz.9

Post »

Bożenko dziękuję ;:196 Różyczka to Chopin sadziłam ją wiosną i już zdążyła mnie oczarować :D

Geniu faktycznie pada i pada....dziś praktycznie bez przerwy....taki drobniutki gęsty deszczyk....roslinki przeważnie szczęśliwe....języczki, żurawki , hosty wyglądają wspaniale....troszkę obawiam się o róże, bo przy takiej pogodzie szybko przyjdą grzyby....na szczęście jeszcze wszystko ok...

Jolu zakątek niby nie w moich barwach....ale teraz jak zakwitły róże nie mogę się na niego napatrzeć....strasznie mi się podoba....już nie mogę się doczekać, kiedy różyczki się rozrosną, bo to jak wiesz wszystkie wiosenne nasadzenia....ale jak krzaczki będą większe i ukwiecone....to chyba przeniosę się tam z tarasu na posiadówki 8-) :lol:

Wandziu ja w swoim ogrodzie wszystkie gatunki roślin łączę z iglakami....strasznie podobają mi się w kompozycjach....uważam , ze stanowią wspaniałe tło dla każdej rośliny....i mimo, ze ogródek malutki iglaczków mam ponad 70 :D

Moniś
.....u mnie ze względu na ciasnotę nie przewiduję miejsca na zbyt wiele dużych iglaków....jedynie przy ogrodzeniu od ulicy i na takich cypelkach, które mają stworzyć ściany w ogrodzie....a te pozostałe będą ze mną przez kilka lat....aż zrobią się zbyt duże....później niestety będą musiały ustąpić miejsca innym młodziutkim...
Awatar użytkownika
Alania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 lip 2008, o 21:55

Post »

Aaa, chyba, że tak ;) Polecam Ci między róże tuję Danica, która rośnie b.wolno, jest samoformująca w kulkę, nie sprzyja przenoszeniu chorób grzybowych na róże, nie rozkorzenia się ekspansywnie. Polecam też małe tawuły japońskie np. Goldflame, które są dekoracyjne cały sezon aż do później jesieni, a z kolei można ciąć dowolnie i dzięki temu pozwalają się trzymać w ryzach. Wszystko to polecam, jeśli masz miejsce. Wydawało mi się, że jest u Ciebie więcej miejsca. Masz takie piękne, rozbudowane rabaty :uszy
Aguś, czy Twoje pysznogłówki łapią mączniaka?
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Moniś tak naprawdę miejsca u mnie niewiele.....716 m łącznie z podjazdem i domem. Rabatki mam takie naciapane roślinkami, bo wszystko mi się podoba, wszystko chcę mieć....a miejsca brak....dlatego też tak jest z iglaczkami...np Coniki uwielbiam, moim zdaniem to prześliczne drzewka....ale cóż z tego , kiedy po latach osiągają duze rozmiary....są piękne, więc nie potrafię z nich zrezygnować, więc posadziłam, a po kilku latach po prostu wymienię na nowe....mimo, ze z ciężkim sercem. Ale bardzo podoba mi się ten stożkowaty kształt pomiędzy formami kulistymi i płożącymi :D Mam i Danicę...nawet kilka i bardzo je lubię...faktycznie śliczne kuleczki, lubię też te żółciutkie kule, które są na ostatnich fotkach pomiędzy różami, ale je trzeba troszkę chlastać, żeby były niewielkie i zwarte :D Tawuły japońskie też mam , myślałam, ze kupuję odmianę niziutką , bardzo spodobały mi się jej żółte listki.....ale okazało się, że rośnie naokoło 50cm i właśnie jedną z nich musiałam przesadzić, bo za bardzo się pchała na różyczkę....jeszcze jedną muszę przesadzić..... moze uda mi się kupić kilka właśnie takich jeszcze niższych. A Goldflame jaką ma wysokość :?:

Nowa stronka, więc kilka deszczowych fotek :D

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
ankha
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 kwie 2009, o 17:17
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Naciapane - super słowo i jakie kolorowe ;:196
Iglaczki to świetne tło dla reszty roślin, i tego tła u mnie najbardziej brakuje ... ;:108 Dlatego twoje rabaty wyglądają na skończone, mimo ciągłych prac.
życzę ;:3
Tyle jeszcze do przyswojenia... a i tak głupia umrę
spis wątków -Ankha
Mikroogródek - aktualny
Awatar użytkownika
Alania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 lip 2008, o 21:55

Post »

716m, to wcale nie tak mało :wink:
Goldflame rośnie ok.40-50cm. Mniejsza jest Little Princess ma zalediwe 20-30cm. Rośnie b.wolno. Właśnie kupiłam kilka małych sadzoneczek i wsadziłam między róże.
Awatar użytkownika
Tajka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sty 2010, o 17:32

Post »

Agniesiu masz cudne odmiany żurawek, chyba wszystkie możliwe kolory liści.
Róża Chopin, jak na tegoroczny krzew jest wspaniale rozrośnięta i pomimo złej pogody pięknie kwitnie. ;:63
Moje jeszcze w pąkach, gdyż zmarzły zimą do samej ziemi. :)
Awatar użytkownika
agatka123
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sty 2011, o 21:12

Post »

Aga super kolorowe zdjęcia .
A lawenda i róża boskie
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aniu bardzo lubię iglaczki w ogrodzie, teraz zrobiłam nową rabatę pod tarasem, nie przewidywałam na niej iglaczków, planowałam hortensje i byliny......no i rosnie na niej 6 krzaczków borówki :lol: ....ale nie wytrzymałam i mieszka już na niej 4 kulki Daniki i jeden żółty płożniaczek, jedna Conica....a to jeszcze nie koniec 8-) :lol:

Moniś muszę koniecznie rozejrzeć się za to małą pięknotką :D bardzo lubię tawuły, bo tak jak piszesz są piękne przez cały sezon :D

Tajeczko Chopin mnie zachwycił....gdyby nie ciasnota nie poprzestałabym na jednym....chociaż kto wie....czy i tak się nie skuszę ;:223 :lol: Twój też pewnie niedługo zakwitnie i będzie cieszył Cię swoimi pięknymi , eleganckimi kwiatami :D
Żurawek faktycznie trochę już mi się uzbierało , bardzo je lubię :D

Aguś dziękuję ;:196 Uwielbiam duet róży z lawendą.....zresztą.......wiele duetów z różami lubię 8-) :lol:
Awatar użytkownika
patkaza
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 cze 2010, o 23:13

Post »

Aguś mogę pierwsze zdjęcie sobie zatrzymać ..proszę ;:180 jest cudne i cosik mi przypomina :uszy ona jest piękna-mmmm i pachnie cudnie
widzę że chopin nie poddaje sie deszczom i otwiera kolejne kwiaty :heja :heja :heja
Aga spróbuj dla mnie teraz tą czerwoną sfocić nie przez lawendę tylko przez tawułę.....
Opowieść o moim miejscu...cdnn
"Opowieści są jak ludzie z upływem czasu stają się coraz lepsze"pozdrawiam Aga
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aguś pierwsza fotka zrobiona na Twoje wyraźne zamówienie 8-) :lol: Kolejne zamówienie przyjęte....oby tylko nie padało, to cyknę przez tawułę :lol: Chopin faktycznie na przekór deszczom kwitnie przepięknie i wcale po nim nie widać pluchowatej pogody :D
Awatar użytkownika
pamelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 gru 2009, o 00:34

Post »

Aga przepięknie różyczki w lawendzie ;:180
Awatar użytkownika
Gabriela
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 gru 2007, o 17:22

Post »

Aguś, piękne kompozycje pokazujesz... ;:138
Bardzo podobają mi się róże między iglaczkami... też bym tak chciała, ale to niemożliwe...
andrzejek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 sie 2010, o 11:45

Post »

Aguś naćkane ,ale jakie piękne kompozycje wychodzą ;:63
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

Aga, nie poznałam Chopina.
Pięknie wygląda.
Awatar użytkownika
evikc
500p
500p
Od: 18 lis 2010, o 00:22

Post »

Obrazek
Jakie piękne to ujęcie. ;:138 ;:138 Super
Zapraszam do siebie. Ewa
Mój wątekNadwyżki
Już Ireland!! Jak ja tęsknię za ogrodem!!
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”