Ogródek An-ki

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
an-ka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sty 2009, o 21:10

Re: Ogródek An-ki

Post »

Jadziu nawet chciałam Ci go wkleić bo tak ładnie się rozkrzewil i obecnie powtarza kwitnienie i to w ładnym bukieciku.
Na dodatek ładnie pachnie-już go uwielbiam.I mam go dzięki Tobie. ;:196

Annes 77-tak,to już prawie ideał.Ja podwójnie kocham róże o takim błyszczącym,zielonym ulistnieniu.

Tatia-Martuś przecież dopiero zaczynasz swoją ogrodniczą przygodę.Pamiętaj,że cierpliwość zostaje nagrodzona.Twoje różyczki już za rok będą ladne a za 2-3 piękne.Klematisy to już inna bajka-albo ładnie rosną albo chorują.Trzeba utrafić z miejscem gdzie im jest dobrze.

Basiu,Iza-Chatte-Dodad-Dorotko-pomyliłam nazwy róż-tą o którą pytałyście to Alberich a nie Permille(którą też posiadam)

Obrazek

Przepraszam za wprowadzenie Was w błądNa szczęście czuwa Alionuszka ;:196
Awatar użytkownika
an-ka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Basiu jeśli tak wygląda to bardziej kolorem przypomina Orange Triumph.Czyli śliczna.

Obrazek

I Twoja.

http://www.helpmefind.com/rose/l.php?l=21.24026
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

gorzata76 pisze:
basjak pisze: Dołączam do klubu wielbicieli Gizmo :D chociaż u mnie na razie pąki, mam dwie stare i tak mi się spodobały, że dokupiłam następne. Czekam z niecierpliwością na Big Brothera...ma mieć jeszcze większe kwiaty.
No właśnie... jak u Was ze zgodnością zamówień wiosennych u p. Pajdy? :roll:
Gizmo też budzi mój zachwyt - i tu jest zgodność... ale BB zamówiłam... i ni ma :(
Pozostałych kilka też budzi spore wątpliwości - ładne są, nie powiem... ale nijak się to ma do tego, co zamawiałam...

Mam to samo. Nie wszystkie są pomyłką, ale sporo.

Aniu, jak u Ciebie z kwitnieniem GF w tym czasie?
U mnie nareszcie zaczęła kwitnąć.
Ale to jeszcze maleństwo. Mam nadzieję, że w przyszłym roku podrośnie.
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
an-ka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Małgosiu moja już przekwitła i na razie odpoczywa.Dlatego mam tam posadzone 4 klematisy które się wplotły i mam całe przęsło w tonacji niebiesko-fioletowejWygląda to naprawdę pięknie.
Na efekt musisz poczekać 3 lata.
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Ja już nie mogę się doczekać aż mojemłodziutkie clematisy troszkę się rozrosną i pokryją kwiatami pergolkę z Alhymist.Różysia już przekwitła i jest teraz nudnie zielono....posadziłam po oby stronach clematisy, ale dopiero tej wiosny i to jeszcze niemowlaki....na efekt przyjdzie mi jeszcze poczekać....
Awatar użytkownika
basjak
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 wrz 2009, o 13:34
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Aniu, faktycznie...Twoja ma zupełnie inny kolor i jest chyba niedużą rabatówką. Natomiast moja to typowo okrywowa, typu The Fairy. Ma się zwieszać z murku i mam nadzieję, że przyszłym roku spełni swoje zadanie.
Pozdrawiam mile - Basia
Balinki
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

ANUŚ niedługo sie doczekam kwiatów 2 Eskimosek wreszcie ;:224 . Już mają pąki i widać ,że to jasne róże wiec teraz czekam niecierpliwie na ich kwiaty :heja ;:196
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
Gabriela
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 gru 2007, o 17:22

Post »

Aniu, piszesz że masz Pernille Poulsen... możesz ja pokazać ? ;:180
Awatar użytkownika
chatte
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 19 paź 2006, o 08:52

Post »

Alberich nazywa się brzydko, ale jest zjawiskowa! Ten kolor i obfitość kwiatów! Dlaczego ja jej nie pamiętam? Nie miała jeszcze żadnego kwiatka?
Fuksje wspaniałe! ;:63
Awatar użytkownika
an-ka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

AGNESS pisze:Ja już nie mogę się doczekać aż mojemłodziutkie clematisy troszkę się rozrosną i pokryją kwiatami pergolkę z Alhymist.Różysia już przekwitła i jest teraz nudnie zielono....posadziłam po oby stronach clematisy, ale dopiero tej wiosny i to jeszcze niemowlaki....na efekt przyjdzie mi jeszcze poczekać....
Aga to czekanie jest najgorsze.Jednak w przyszłym sezonie to dopiero będzie widok.Nie mam Alhymista i ubolewam nad tym ogromnie.Nie mam już gdzie go wcisnąć.
3 klematisy posadzilam pomiędzy Ghislaine i teraz mam burzę kwiecia w kolorze od błękitu do fioletu a francuzeczka juz przekwitła i b yłoby pusto na całym 2,5 metrowym przęśle.

Obrazek
Awatar użytkownika
empuza
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 cze 2007, o 09:30

Post »

Aneczko spoko loko w wiadomej sprawie. ;:167 Zawsze powtarzam, są rzeczy ważniejsze i ważne...
Cały czas podziwiam Twoje pięknoty i wzdycham... cudne są i tyle! ;:224 ;:224
Zdrówka dla Taty ;:167
"Gdy w jednym domu światło gaśnie i ogród przestaje żyć, w drugim rodzi się nowe życie."
Empuzka i jej ROD-wy świat-rok 2012
Awatar użytkownika
an-ka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

basjak pisze:Aniu, faktycznie...Twoja ma zupełnie inny kolor i jest chyba niedużą rabatówką. Natomiast moja to typowo okrywowa, typu The Fairy. Ma się zwieszać z murku i mam nadzieję, że przyszłym roku spełni swoje zadanie.
Tylko czy zechce zwisać bo to z okrywowymi różnie bywa.Lubią sterczeć do góry i robić za pnące :lol:
Moja jest wielgaśną właśnie niby okrywową a pnie się w górę.Basiu :wit

Jadziu razem z Tobą niecierpliwie czekam na Twoje niby eskimoski.Byłam u Ciebie ale jeszcze cisza.

Gabi wkleję Pernille jak tylko laptop zacznie chodzić na obrotach,bo w tej chwili nic nie mogę pokazać gdyż buntuje się i gaśnie.

Izo nie pamiętam czy już miała kwiaty.Alberich-nie podoba się? :lol:

Empuzo-Ago-dzięki za wyrozumiałość i życzenia zdrówka tacie.A Twoje pięknoty?To dopiero jest do czego wzychać.
Awatar użytkownika
basjak
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 wrz 2009, o 13:34

Post »

Aniu, na hmf-ie widnieje Alberich w dwóch wersjach :) jako okrywowa- do 40 cm i pnaca powtarzająca. Pewnie trafiłaś na tę drugą :D
http://www.helpmefind.com/rose/l.php?l=2.58831
Pozdrawiam mile - Basia
Balinki
Awatar użytkownika
an-ka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Basiu pewnie jak zwykle ,kupujesz jedno ,a masz drugie :lol: Dobrze,że siedzi w bylej piaskownicy i nie zaczepia tymi wielkimi mackami.

Gabi udało mi się wkleić zdjęcie.

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
Alionuszka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 cze 2009, o 23:21
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Aniu pokazałaś clematis na Feligonde...?Z daleka inaczej sie prezentuje...ładny Ci on... :uszy Prążki nawet ma ...Już lepiej róż nie pokazuj ,bo zawalu dostanę... :wink: U Ciebie wszystkie pięknie się przyjmują ,po prostu masz czarnoziem... Nie można pominąć rączek ogrodniczki ,które przyczyniły się do takich okazów...pewnikiem sprawcą bujności to odżywka z pokrzywy... :D
Pozdrawiam Nela
Ogródkowe rozmaitości
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”